|
|
Miasta i miasteczka nie przyjazne turystyce kamperowej |
Autor |
Wiadomość |
janus
weteran

Twój sprzęt: Pössl 4F 2,8 idTD "BILA DODAVKA"
Nazwa załogi: DorJanki
|
Wysłany: 2019-01-22, 15:42
|
|
|
Jednemu się podoba córka młynarza, a drugiemu się podoba jak mu nogi śmierdzą |
_________________ Pozdrawiamy:
Dorota i Janusz
www.pozadomem.y0.pl
Jeszcze sporo możemy, ale nic nie musimy! |
|
|
|
|
 |
Comsio
Kombatant weteran cepek
Twój sprzęt: Ducato II 2,5 tdi 670 Eura Mobil
Nazwa załogi: COMSIOWIE
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2013 Piwa: 85/424 Skąd: Ząbki
|
Wysłany: 2019-01-22, 18:07
|
|
|
Andrzejku (Moskit)wrzucę pozytywnie info.
Dostałem cynka
W Ciechanowcu rusza odbudowa nad zalewem, obok Stadionu ,camper-park.
Szykuję się fajne Spotkanie,otwarcie parku i nowo-rozbudowanego najwiekszego Muzeum.
Mamy tu kolegę z forum,którego serdecznie pozdrawiam,do zobaczyska w Marcu |
_________________ Całe życie mówię , że do flaszki trza dwojga.
Asia i Wiesław pozdrawiają.
 |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 568/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2019-01-22, 18:26
|
|
|
brams napisał/a: | gryz3k napisał/a: | Cieszę się, że Ci się podobało. |
Nie kłam. W kontekście dalszego swego tekstu winieneś napisać np. "Dziwię się, że Ci się podobało".
gryz3k napisał/a: | Jeżeli... to rzeczywiście jesteś mało wymagający. |
Nie, kolego. Zamiast kombinować, jak wykiwać tubylców - jadę tam, gdzie wolno wjechać.
gryz3k napisał/a: | Mamy widać inne pojęcie przyjazności. |
Z pewnością mamy. Może dlatego, że jestem z małego miasta i nie roszczę sobie, by to gospodarz do mnie się dostosowywał???
I to bez różnicy: czy jestem na Korsyce, czy w Szczyrku.
Ale à propos Korsyki - wiemy, że wodę czerpałeś z rzeczki, a co zrobiłeś z kotkami? |
Nie bardzo rozumiem Twoją agresję względem mojej osoby a szczególnie zarzucanie mi kłamstwa.
zarzucanie mi kombinowania też jest dosyć niegrzeczne ponieważ napisałem, że jak nie pozwolono mi stać pod wyciągiem to pojechałem tam gdzie można a nie ukrywałem się za drzewem.
Twoje pytanie o kota ma chyba sugerować, że wylałem go do rzeki lub w krzaczki. Uspokoję Cię. Woda potrzebna była mi w większej ilości do prania. Tak mam pralkę w kamperze.
Nie napisałem nigdzie, że chcę by ktokolwiek się do mnie dopasowywał.
Napisałem tylko, że Korsyka nie jest przyjazna kamperom ponieważ.... nie jest. Dlaczego? Bo nie przewidziano w biznes planie dla wyspy zarabiania na kamperowcach. Zbudowanie jakiejś ilości kempingów, położonych często w mało atrakcyjnych lokalizacjach nie jest przyjazne dla kamperów. Stawianie ograniczeń wysokości na parkingu zamiast np zakazu parkowania w nocy też utrudnia kamperowcom kąpiel w morzu lub zrobienie zakupów.
Napisałem chyba wyraźnie, że nie chodzi mi o korzystanie z wszystkiego za darmo ale uniemożliwianie przenocowania gdziekolwiek kiedy z promu zjechało się wieczorem mija się z moim pojmowaniem przyjazności kamperowaniu. Tak jak brak parkingu dla odpływających z wyspy.
Uwierz mi na słowo. Nie będę kombinował. Zwyczajnie nie pojadę ponownie kamperem na Korsykę. Z tego samego powodu skróciłem swój pobyt tam o co najmniej tydzień.
Widzisz, ja jestem z dużego miasta i też nie roszczę sobie praw względem innych. Zwyczajnie zostawiam swoje pieniądze tam gdzie mnie chcą. |
|
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/307 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2019-01-22, 18:54
|
|
|
Comsio napisał/a: |
Szykuję się fajne Spotkanie,otwarcie parku i nowo-rozbudowanego najwiekszego Muzeum.
Nawet dwóch. Juniora i seniora. |
|
|
|
 |
Comsio
Kombatant weteran cepek
Twój sprzęt: Ducato II 2,5 tdi 670 Eura Mobil
Nazwa załogi: COMSIOWIE
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2013 Piwa: 85/424 Skąd: Ząbki
|
Wysłany: 2019-01-22, 19:58
|
|
|
slawwoj napisał/a: | Comsio napisał/a: |
Nawet dwóch. Juniora i seniora. |
Dzięki Sławek juniora tak że pozdrawiam. |
_________________ Całe życie mówię , że do flaszki trza dwojga.
Asia i Wiesław pozdrawiają.
 |
|
|
|
 |
brams
Kombatant

Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Piwa: 172/171 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2019-01-22, 21:02
|
|
|
|
_________________ www.wesolepodroze.pl
 |
Ostatnio zmieniony przez brams 2019-04-30, 23:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rwaldi
trochę już popisał
Twój sprzęt: Ford RIMOR;Reanult RAPIDO 7410R;Hymer Eriba
Nazwa załogi: Strażacy
|
Wysłany: 2019-01-22, 21:34
|
|
|
Czytam i myślę -myślę i piszę.
Prawie każdy post zawiera zdanie związane z pieniędzmi lub słowo fundusze - że brak! Taka jest bezpieczna odpowiedz każdego włodarza miasta czy powiatu, a nawet województwa.Moje pytanie zapewne też spotka się z krytyką bo jeszcze się żaden nie narodził co by wszystkim dogodził- ale to nie ot chodzi bo sedno jest inne. Mianowicie każdy jeździ i podziwia ten Nasz piękny kraj jak się rozwija jakie piękne drogi powstają itp itd, - moja prośba niech każdy zwróci uwagę na ekrany znajdujące się przy drogach i autostradach -ile z nich jest niepotrzebnych bo za nimi nic nie ma żadnych domów tylko- drzewa, ile ekranów jest zbudowanych wysokich na rożnego rodzaju wzniesieniach-(a mogły by by niższe), ile ekranów rdzewiej czy eis rozpada bo są zrobione z niewłaściwego materiału-( bo producent nie wiedział, że będą stały na powietrzu w zmiennych warunkach pogodowych.Bo bez żadnej odpowiedzialności wydaje się czyjeś pieniądze.
A TO WSZYTKO KASA I FINANSE ,które można by było spożytkować na infrastrukturę turystyczną zaplecza karawaningu |
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/493 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2019-01-22, 21:39
|
|
|
Podróżowaliśmy po Korsyce kamperem i przez myśl mi nie przeszło, że to nieprzyjazna wyspa
Przepraszam Piotrze ale uważam, wręcz przeciwnie. Korsyka, choć nie mała wyspa jest jak najbardziej przyjazna dla kamperów ! Z dobrze rozbudowaną siecią kampingów ale przede wszystkim i co najbardziej istotne, kilkadziesiąt kamper – parków czy tam stellpletzy z pełnym serwisem. Nie mięliśmy problemów z nabieraniem i opróżnianiem. A jak wody jeszcze więcej potrzeba ? dajcie spokój. Górzyste kraje … mam wielką frajdę kiedy wodę ze strumienia nabieram konewką
Parkingów tam ci równie mnogo i przy atrakcjach nie brakuje. To , że spotyka się parkingi z ograniczoną wysokością ? A cóż w tym dziwnego ? Nie jesteśmy pępkiem świata, żeby się nam wszyscy w pas kłaniali to po pierwsze a po drugie ( byłem świadkiem ) jak jeden kamper no trochę ciężki był tak już pod wieczór, wjechał w takie miejsce samowolnie podnosząc bramkę i utopił się w piachu po osie . Ot chciał poprawiać miejscowych
Ja do takich podróży co by nie być zaskoczony, planuję i przygotowuję się wcześniej ale w przypadku Korsyki to był absolutny spontan. Korsyka, mam do niej pewien sentyment, nas nie zawiodła i chętnie tam jeszcze powrócę. A jak spotka się pewne niedogodności ?? to mam to gdzieś. |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
Ostatnio zmieniony przez Endi 2019-01-22, 21:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
|
Wysłany: 2019-01-22, 21:39
|
|
|
Twój ostatni post jest wyrazem lekceważenia. Nawet machające łapki tego nie neutralizują. Pisanie, że kłamię też trudno nazwać przychylnym nastawieniem.
Czym ja Ci tak podpadłem bo nie bardzo wiem?
P.S. Skąd u Ciebie te informacje o moim stanie posiadania. Bo domniemuję, że biedny tyczy się mej niedoli a bogaty odnosi się do stanu posiadania. Dziwi mnie ta ocena bo widzieliśmy się chyba tylko raz w Uniejowie a nie przypominam sobie, żebym chwalił się bogactwem na forum. |
|
|
|
 |
brams
Kombatant

Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Piwa: 172/171 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2019-01-22, 21:58
|
|
|
|
_________________ www.wesolepodroze.pl
 |
Ostatnio zmieniony przez brams 2019-04-30, 23:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
|
Wysłany: 2019-01-22, 23:46
|
|
|
To może poczytaj siebie. Bo na razie to żałosne są to zaczepki. Ty masz swoje doświadczenia a ja mam swoje.
Jeżeli nie zgadzasz się ze mną w innych wątkach to odezwij się łaskawie tam a nie atakuj mnie tutaj i nie przypisuj mi tego czego nie powiedziałem i intencji, których nie miałem. Lub zwyczajnie czytaj ze zrozumieniem.
Endi. Czasem wrażenie o jakimś miejscu kształtuje szereg zbiegów okoliczności. My byliśmy w dwa kampery i udało nam się znaleźć 1 camperpark. Byliśmy w szczycie sezonu i bez wcześniejszej rezerwcji miliśmy kłopot ze znalezieniem miejsca na kempingu. Korsyka różni się od kontynentalnej Francji tym, że kampery wysyłane są raczej na kempingi a za tymi nie przepadam. Jak mam stać stłoczony z innymi to nie różni się to dla mnie niczym od hotelu. Może dlatego Korsyka mnie nie urzekła. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 336/85 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2019-01-23, 00:17
|
|
|
Nie kumam o co chodzi?
Każdy z Was ma subiektywne odczucie co do danego miejsca.
Wielu forumowiczów zachwyca się nad Grecja , a my patrzymy na nich trochę ze zdziwieniem.
Podczas podróży jest wiele czynników które dają nam własną ocenę.
W skład tych odczuć zaliczyć trzeba przypadkowe zdarzenia czy też różne pory roku kiedy się tam znajdujemy
Podsumowyjac , pomimo odwiedzenia tych samych miejsc , każda zaloga ma własne spostrzeżenia co do miejsca które odwiedziła.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
gryz3k
Kombatant
|
Wysłany: 2019-01-23, 07:11
|
|
|
Dokładnie. |
|
|
|
 |
Maxior
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2019-01-23, 09:12
|
|
|
to tak jak byś po Polsce podróżował pojedziesz w Karkonosze jest fajnie a trafisz do sosnowca :P ! i,.... |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
|
Wysłany: 2019-01-23, 09:44
|
|
|
Dyskusja jest raczej o tym , które miejsca są DLA NAS przystosowane a które nie. Wypowiadamy się z naszego punktu widzenia. Zawsze będzie konflikt interesów pomiędzy różnymi grupami. Kolaże będą narzekać na kierowców Tirów, że za blisko jadą a ci drudzy, że rower spowalnia ruch. My przedstawiamy nasz punkt widzenia.
Problem powstaje wtedy, kiedy rynek pozostawia luki typu skoro w Warszawie jest Hilton to po co otwierać B&B. Niech wszyscy śpią w Hiltonie.
Niektóre miejsca dostrzegają zyski z napływu kamperów a inne nie. Przykładem jest Sete we Francji. Przez wiele lat kampery koczowały wzdłuż plaży. Ktoś postanowił to uregulować. Pobudowano kilka kamperparków samobsługowych i problem zniknął. Płacisz i korzystasz. Na niektórych można stać tylko do 3 dni.
Rozumiem zakazy kamperowania czy parkowania kamperów w nocy ale jeżeli od obsługi parkingu w Szczyrku usłyszałem, że nie mogę zaparkować w godzinach pracy wyciągów to jest to dyskryminacja. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|