|
|
Smoczek l4h2 dla dwojga 😉 |
Autor |
Wiadomość |
drFeelGood
zaawansowany TAK - Towarzystwo Anonimowych Kamperoholików
Twój sprzęt: Blue 599
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lip 2018 Piwa: 19/8 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 2020-01-10, 09:27
|
|
|
To zespawane to jest podstawa fotela ? |
|
|
|
 |
Suliki
stary wyga

Twój sprzęt: Globe Traveller Explorer
Nazwa załogi: Suliktravel
Pomógł: 4 razy Dołączył: 25 Lip 2016 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2020-01-10, 11:02
|
|
|
Siedlak napisał/a: | Koledzy, pytanko mam dotyczące lodówki kompresorowej. Będzie ona dość wysoko zamontowana, chce ją umieścić w zespawanej z profili ramie. Tylko powiedzcie mi jak ją zamocować? Od dołu 2 punkty po nogach poziomowania a jak z bokami? Sklejka na klej montażowy i do tego śruby czy może da się bezpośrednio do ścianek lodówki wkręcić się w izolację? Jakiej jest grubości? Ciepło odprowadza z tyłu.. może macie jakieś zdjęcia dla podpowiedzi?
Może zrobić klatkę i lodówkę do niej opiankować? |
Lodówka musi mieć możliwość wyjęcia, w standardowych zabudowach lodówka jest wstawiana na styk ( na szerokość +/- 1mm ) do zabudowy i przykręcona 2 lub 4 małymi wkrętami do boków zabudowy w przedniej części komory. Trochę tak jak piekarnik w domu. I to wszystko.
PS boki zabudowy są w kierunku ruchu/hamowania czyli przytrzymują lodówkę w razie nagłego hamowania. |
_________________ P&E |
|
|
|
 |
Siedlak
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: boxer na warsztacie
Nazwa załogi: Smoczek
|
Wysłany: 2020-01-22, 19:31
|
|
|
Tak, to nie skończona podstawa. Możliwość wyjęcia będzie. Ucięcie pianki zajmie może minutę a myślę że trzymało będzie lepiej niż parę wkrętów w szafce z kawałka sklejki. Nie chciałbym żeby w razie jakiejś większej stłuczki latała sobie bezwładnie. Do przodu/ tyłu będzie ja trzymać metalowa rama przykręcona do ściany i podłogi a pianka tylko w zakręcie. |
|
|
|
 |
Suliki
stary wyga

Twój sprzęt: Globe Traveller Explorer
Nazwa załogi: Suliktravel
Pomógł: 4 razy Dołączył: 25 Lip 2016 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2020-01-22, 20:58
|
|
|
patrzac na crash testy, to wszystko latało poza lodówką , pamiętaj o wadze , tu katownik, tam kątownik... |
_________________ P&E |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|