Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziękuję wszystkim za gównoburzę...
Autor Wiadomość
makaronek 
doświadczony pisarz

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2020-08-26, 22:48   

szkoda gadać... Ale fajnie, że ktoś zwrócił uwagę, bo miałem wrażenie że kłócę się z rzeszą 30tu moich zaginionych, przemądrzałych ojców.

Szukając kampera dla siebie, poza jakimiś wyjątkami w innym temacie typu Rowers, Koder, zrobiłem już po Polsce myślę, że z 3000 km - jutro znów wyruszam, na zachód tym razem (wcześniej było pomorze, małopolska, śląsk) - niestety przez Wasze zadufanie w sobie i brak jakiejkolwiek merytoryki tutaj (i Wy mówicie, że młodzi mają się czegoś NAUCZYĆ najpierw? od kogo? bo chyba nie od Was i Waszej miernej ironii), forum nie pomogło mi choćby troszkę - wszystko muszę czytać i opracowywać samemu - leasingi, ubezpieczenia, wybór kampera, zabudowy, terminy, negocjacje - wszystko samemu. Czy nie po to jest forum, żeby właśnie nie trzeba było objeżdżać równika celem dowiedzenia się czegoś? Czy jest po to, żeby cisnąć po mnie jak po jakimś kmieciu co to go nie wpuszczą na salony (Wasze kosmiczne targi gdzie mnie mieli nie wpuszczać do kamperów nawet nie wiadomo, czy się odbędą), bo biorę auto w leasing, którego za grosz nie rozumiecie? I w końcu tego kampera kupię, ale proszę Was o jedno - nie narzekajcie za 10 lat, że "kiedyś to byli fajni ludzie w caravaningu, a teraz to nawet nie ma z kim pogadać", bo tworząc jakieś wyimaginowane wojny z młodymi "adeptami" i pijąc sobie z dziobów, kablując i wyszydzając ludzi tutaj, sami doprowadzacie do takiej sytuacji. Forum nie zbiednieje beze mnie (tak jak, patrząc okiem praktyka, i ja bez forum), ale zbiednieje przez Wasze podejście, wspomnicie jeszcze moje słowa.

Jestem zarejestrowany na kilku forach np BMW M-power albo Mercedesa G klasy, które zwykle kosztują od 3 do 10x tyle co Wasze kampery, i rejestrowałem się tam mając starego hyundaia i nikt mnie tam tak z buta nie potraktował jak tutejsi bogacze z epoki Gierka, a nawet pomagali mi ogarniać leasing na obecny samochód.

Wszystkie fora gasną przez taką hermetykę i "towarzystwo wzajemnej adoracji" - nie jestem aż tak młody, żeby nie mieć okazji tego doświadczyć ;)

i wypadałoby też przeprosić dealerów, których trochę może pochopnie sklasyfikowałem bardzo nisko - ale to wynikało z nieziemsko miernej obsługi dealerów VW, którym byłem (GrandCali) w tym momencie jeszcze zainteresowany.

Dealerzy zabudów i kamperów to bardzo fajni ludzie, jak Balcamp, TransaM, wave, beskidia, azar, dealer forda z krakowa i białołęki, dealer MANa z Wolicy, Eba - choć pewnie też fakt przyjazdu do nich po 500 km nowym BMW też nieco bardziej ich nastraja do rozmów, niż maile - choć to jest akurat zrozumiałe.

I można na kampera dostać rabat powyżej 10%, tylko trzeba zamiast śmieszkować na forum porządnie się przygotować do rozmowy.
Ostatnio zmieniony przez makaronek 2020-08-26, 23:02, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 563/753
Wysłany: 2020-08-26, 23:02   

makaronek napisał/a:

...- wszystko muszę czytać i opracowywać samemu -

przytulić ? pogłaskać? pochwalić ? może podać chusteczkę ?

weź chłopie tu juz nie płacz nad sobą :haha:

makaronek 
doświadczony pisarz

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2020-08-26, 23:04   

CORONAVIRUS napisał/a:
makaronek napisał/a:

...- wszystko muszę czytać i opracowywać samemu -

przytulić ? pogłaskać? pochwalić ? może podać chusteczkę ?

weź chłopie tu juz nie płacz nad sobą :haha:

zebym ja Ci za pare lat pampersa nie podawał ;)

tusiaczek 
początkujący forumowicz

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2020-08-27, 07:54   

Andrzej 73 napisał/a:
Za każdym razem kiedy bym na nią patrzył bym się wk...ał , ze stoi i nie zarabia. :haha:
Leasing to dzierżawa , on musi zarabiać , a jak nie musi to powinien ;)
A jak kupisz a gotówkę to nie wkurza Cię że 300 koła stoi i rdzewieje tracąc na wartości? Bo ja na przykład wolę płacić jednak ten leasing z obecnie śmiesznie niskim oprocentowaniem jak wywalać furmankę pieniędzy... Ta furmanka pieniędzy może dla mnie zarobić zdecydowanie więcej niż ja stracę na tym leasingu... Ale to jest moje prywatne zdanie i niekoniecznie musisz się z nim zgadzać...

Brat 
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Piwa: 197/928
Wysłany: 2020-08-27, 10:27   

Andrzej 73 napisał/a:

joko napisał/a:
w temacie leasingu

Każdy orze jak może , jak mu potrzeba to niech bierze na kampera. Rozumiem to i nie mam nic przeciwko temu , ale osobiście nie brałbym na kampa.

Dodałbym tylko, że IMO większość leasingobiorców kamperów z pełną świadomością oszukuje skarb państwa, użytkując je w celów prywatnych ... choć niektórzy mienią się być wielkimi, uczciwymi patriotami.

tusiaczek 
początkujący forumowicz

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2020-08-27, 10:42   

Brat napisał/a:
Dodałbym tylko, że IMO większość leasingobiorców kamperów z pełną świadomością oszukuje skarb państwa, użytkując je w celów prywatnych ... choć niektórzy mienią się być wielkimi, uczciwymi patriotami.
Szczena mi opadła...serio :oops:

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 348/86

Wysłany: 2020-08-27, 11:22   

tusiaczek napisał/a:
Ta furmanka pieniędzy

Maiłem coś napisać o tej furmance pieniędzy , ale gentlemani nie rozmawiają o pieniądzach.
Każdy robi jak jemu pasuje i pozostańmy przy tym.
Odpuszczam, g..ny temat i tyle.

tusiaczek 
początkujący forumowicz

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2020-08-27, 11:35   

Andrzej 73 napisał/a:
Odpuszczam, g..ny temat i tyle.
Acha... czyli jak Ty gadasz o pieniądzach to jest OK, po dżentelmeńsku ale jak już inni to g...y temat... Fajnie :roll:

LukF 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Piwa: 570/435
Wysłany: 2020-08-27, 11:46   

Temat założył ktoś kto dziwnie piszący...

Ale kiedy przybył tu (przez chwilę nieobecny) wróg dealerów, posiadacz BMW w leasingu, uczestnik elitarnego forum Merca Gelendy ze swoimi mądrościami 37-mio latka to znów zrobiło się przykro czytając Jego mądrości życiowe :gwm

OCHŁOŃ CZŁOWIEKU!!!!!

Cyryl 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Piwa: 356/23
Wysłany: 2020-08-27, 14:20   

makaronek napisał/a:
...Szukając kampera dla siebie, ... zrobiłem już po Polsce myślę, że z 3000 km - jutro znów wyruszam...

...wszystko muszę czytać i opracowywać samemu - leasingi, ubezpieczenia, wybór kampera, zabudowy, terminy, negocjacje - wszystko samemu...

a czego Ty od nas oczekujesz?

żeby ktoś za Ciebie poczytał i opracował leasingi, ubezpieczenia, wybór kampera, zabudowy, terminy, negocjacje, wsiadł w swoje auto i przyprowadził Ci takiego kampera jaki Ci odpowiada?

może to niewiarygodne, ale każdy z nas robił to sam.

kupowanie kampera to jak szukanie dziewczyny:
mogę za Ciebie to zrobić, ale jak znajdę jakąś fajną, to na pewno się nie podzielę, a podzielę się tylko taką, której sam nie będę chciał.

możemy pogadać, która fajna, która nie, której co postawić/kupić, ale wybieramy, umawiamy się sami.

slawwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Piwa: 141/307
Wysłany: 2020-08-27, 14:25   

Ze te z wam sie chce wchodzić w dyskusję :niewiemm

Takich userów już było na forum. Znikli jak pierd w huraganie. [hura] [hura] [hura]

voice 
weteran
Nie licz dni, spraw by to dni się liczyły

Twój sprzęt: Pilote G650 Essentiel
Nazwa załogi: Voice_Band
Piwa: 23/21
Wysłany: 2020-08-27, 15:56   

slawwoj napisał/a:
Ze te z wam sie chce wchodzić w dyskusję :niewiemm

Takich userów już było na forum. Znikli jak pierd w huraganie. [hura] [hura] [hura]

AMEN :stop:

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 348/86

Wysłany: 2020-08-27, 19:11   

tusiaczek napisał/a:
Acha... czyli jak Ty gadasz o pieniądzach to jest OK, po dżentelmeńsku ale jak już inni to g...y temat... Fajnie

Miałem tu już nie pisać , ale wywołujesz mnie do tablicy.
Posłuchaj , weź się od mnie od..wal.
Napisałem, rób co chcesz i nie zadawaj pytań , bo i tak jesteś najmądrzejszy.
Że nie ma się kto zając trollami na tym forum.

tusiaczek 
początkujący forumowicz

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2020-08-27, 19:24   

Andrzej 73 napisał/a:
Posłuchaj , weź się od mnie od..wal.
Napisałem, rób co chcesz i nie zadawaj pytań , bo i tak jesteś najmądrzejszy.
Że nie ma się kto zając trollami na tym forum.
No to i ja stanę do tablicy choć już nie za bardzo miałem ochotę... Najpierw piszesz o cywilizowanej dyskusji a potem obrażasz... Nie bardzo też rozumiem przytyk co do mojej rzekomej wszechwiedzy, jak na razie nie lansowałem żadnej swojej teorii czy nie starałem się wykazać że jestem najmądrzejszy. W przeciwieństwie do Ciebie. Na jakąkolwiek argumentację obalającą Twoje teorie reagujesz agresją i atakiem na adwersarza. Jak dla mnie koniec tematu bo do normalnej dyskusji na poziomie to Ty się nie nadajesz.

slawwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Piwa: 141/307
Wysłany: 2020-08-27, 19:30   

Dobra, dobra. A kysz. Wiesz co to karma?

Administracjo gnac troll!!!
O Andzrzej73 nic nie wiesz. Sam jesteś anonimem i sobie pozwalasz. A kysz!

Odpowiedz do tematu