Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiat Ducato
Autor Wiadomość
przemo.d 
stary wyga

Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Piwa: 29/142
Wysłany: 2025-05-27, 20:28   

Miałem już 2 te knausy i numer jest na słupku kabiny i zawsze taka wklejka z numerem zabudowy była jak na Twojej focie więc ok. Zawsze do zamawiania jakiś gratów ten numer z wklejki pod maską musiałem w Procampie podawać. I jednego miałem z ALKO to już nawet w dowodzie model było Renault model Knaus :) bo z Renówki tylko kabina była wtedy.
Pogódź się, że ma 200kkm jak na taki rocznik to i tak mało:)
Postaw piwo autorowi tego posta

jak9009 
początkujący forumowicz

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2025-05-27, 20:50   

przemo.d napisał/a:
Miałem już 2 te knausy i numer jest na słupku kabiny i zawsze taka wklejka z numerem zabudowy była jak na Twojej focie więc ok. Zawsze do zamawiania jakiś gratów ten numer z wklejki pod maską musiałem w Procampie podawać. I jednego miałem z ALKO to już nawet w dowodzie model było Renault model Knaus :) bo z Renówki tylko kabina była wtedy.
Pogódź się, że ma 200kkm jak na taki rocznik to i tak mało:)

Dziękuję za odzew..

Możesz coś więcej napisać o tych zabudowach, które miałeś? byłeś z nich zadowolony?
Generalnie ten przebieg mnie nie przeraża, wymieni się części eksploatacyjne i w drogę. Atutem tutaj jest sucha zabudowa i działające sprzęty w zabudowie.
Być może moją dociekliwością staram się doszukać czegoś, czego tak naprawdę nie ma, a jest jedynie w moje głowie :roll:

przemo.d 
stary wyga

Wysłany: 2025-05-27, 21:18   

Co tu Ci napisać. Jednego mialem ze 4 latka a 2 SunTraveller na 3.0 Renault z 10 :) .
Zabudowa jak to zbudowa :) jedno dziadostwo dla mnie :haha: jaka nazwa na budzie już dawno nie przywiązuje do tego wagi :mrgreen: miałem I taką alkowe na takim samym poliftowym fiacie 2.3 chyba 110 KM to miało i 5 skrzynię. Koń słabowity to pamiętam, że 3 dni z nogą w podłodze 2kkm na południe jechałem..
Graty w zabudowie jak u całej reszty z tych lat .... ale ten co znalazłeś ma łączenie na boku ściany a to takie premium w kamperkach a dach nakładany jak czapka to także duży plus no i montaż takiej rolety nie wystajacej takze jakiś taki premium, jak działa to fajna. Trume sprawdź, lodówkę na wszystkich zasilaniach!. Okna te z tych lat potrafią się rozkleić i są mega drogie! Wszystkie posprawdzaj. Przy tylnym schowku oglądnij drewnianą ramkę czy nie rozpada się już, naprawa łatwa i raczej tania więc nie pękaj. Sprawdź 5 bieg bo lubi się rozlecieć w tej Fiacinie i 2kkm na 4 ciężko się wraca :gwm A to popularna usterka tego modelu!
Dla mnie z minusów (jak sie z nimi godzisz to pomijaj) : za stary, za mały, bida pod maską, mała lodówka ;)
Z plusów: nie psuły się graty przez te lata co miałem w zabudowie, szafki wszystko kupy się trzymało, awaryjne były tylko teleskopy gazowe od podnoszenia szafek / takie niepotrzebne dziadostwo / w tym modelu który pokazałeś naprawili problem przeciekania listew bocznych przy wzniosie alkowy widzę -> to duży plus i ogólnie jakoś tak premium on wygląda.
Jeszcze coś: oglądnij czy plastik pomiędzy alkową a kabiną nie jest jakiś popękany bo to kiedyś musiałem wymienić a na pewno nie były to tanie rzeczy :shock: / to taka maskownica przykrecana do dachu kabiny pod alkową/
Graty wewnątrz zabudowy to standard / nie ma co pisać/, koń jak to dostawczak do ogarnięcia jest bez problemu.

DI STEFANO 
weteran

Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Piwa: 77/73
Wysłany: 2025-05-28, 06:10   

Kolego jak 9009
Jak widzę w dalszym ciągu widzę, że drążysz temat tego egzemplarza.
Przy tylu wątpliwościach będąc Tobą dałbym "na luz".
W jednym z wpisów wskazujesz jako pozytyw , że samochód sprzedaje diagnosta wiec wg Ciebie osoba zaufania publicznego. Nic bardziej mylnego. Myślę, że żyjąc w naszej społeczności niejednokrotnie słyszałeś, czytałeś, osobiście doświadczyłeś np:
policjanta łapówkarza czy księdza pedofila a oni też są z tych o szczególnym zaufaniu. Szczególnie w tych czasach jest to bardzo widoczne jakie cwaniaki są wśród nas wystarczy włączyć TV lub radio.
Tym bardziej, że sprzedający sam sobie dokonał przeglądu a to już dla mnie OGROMNA CZERWONA LAMPA SIĘ ODPALIŁA..
Przez lata mojej pracy rozpracowałem wiele grup cwaniaków, którzy wykorzystywali "na rympał" ludzi uczciwych i prawych, Wielu z nich przebywa jeszcze w kryminale ale większość już na wolności w dalszym ciągu doskonali swe metody oszustw i wyłudzeń.
Jest stara dobra zasada, jeśli masz wątpliwości co do oferowanego towaru sprawdzaj, jeśli oferent kręci, mataczy lub nawarstwiają się twoje wątpliwości odstąp od kupna.
Wierzę, że jeszcze znajdziesz swojego campera a tzw. okazje nie istnieją w rzeczywistości lecz tylko w ofertach cwaniaków i oszustów.

jak9009 
początkujący forumowicz

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2025-05-28, 06:16   

Sprzęty sprawdzałem i działają, jedynie lodówka za którymś razem dopiero zaskoczyła.
Odnośnie uwagi 5 biegu, to i tak w pierwszej kolejności wymienię w nim sprzęgło oraz rozrząd (choć przy 45tys to niekonieczne :wyszczerzony: ) Z szafkami jest tak, jak napisałeś, niektóre siłowniki się momentami przycinają, ale do ogarnięcia. Roleta sprawna. Jeżeli chodzi o zewnętrzne schowki, to jedynie ten w którym znajdują się butle gazowe posiada ślady korozji.
Niestety nie wiem o który plastik chodzi:(

jak9009 
początkujący forumowicz

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2025-05-28, 06:24   

DI STEFANO napisał/a:
Kolego jak 9009
Jak widzę w dalszym ciągu widzę, że drążysz temat tego egzemplarza.
Przy tylu wątpliwościach będąc Tobą dałbym "na luz".
W jednym z wpisów wskazujesz jako pozytyw , że samochód sprzedaje diagnosta wiec wg Ciebie osoba zaufania publicznego. Nic bardziej mylnego. Myślę, że żyjąc w naszej społeczności niejednokrotnie słyszałeś, czytałeś, osobiście doświadczyłeś np:
policjanta łapówkarza czy księdza pedofila a oni też są z tych o szczególnym zaufaniu. Szczególnie w tych czasach jest to bardzo widoczne jakie cwaniaki są wśród nas wystarczy włączyć TV lub radio.
Tym bardziej, że sprzedający sam sobie dokonał przeglądu a to już dla mnie OGROMNA CZERWONA LAMPA SIĘ ODPALIŁA..
Przez lata mojej pracy rozpracowałem wiele grup cwaniaków, którzy wykorzystywali "na rympał" ludzi uczciwych i prawych, Wielu z nich przebywa jeszcze w kryminale ale większość już na wolności w dalszym ciągu doskonali swe metody oszustw i wyłudzeń.
Jest stara dobra zasada, jeśli masz wątpliwości co do oferowanego towaru sprawdzaj, jeśli oferent kręci, mataczy lub nawarstwiają się twoje wątpliwości odstąp od kupna.
Wierzę, że jeszcze znajdziesz swojego campera a tzw. okazje nie istnieją w rzeczywistości lecz tylko w ofertach cwaniaków i oszustów.

Napiszę jak jest. Stan techniczny oraz wszelakie naprawy wykonane przez sprzedającego są mi od początku znane. Sprzedawca nie ukrywa faktu, ze ściągnął uszkodzone auto i powymieniał to i owo zgodnie ze sztuką, co potwierdziła wczorajsza wizyta u innego diagnosty.
Czy to jest okazja? nie powiedziałbym.

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2025-05-28, 06:55   

majsterus napisał/a:

A Szanownemu panu ekspertowi od mieszkań z postów powyżej, delikatnie przypomnę co po niektórych np. ś.p. z Gdańska który nie mógł się doliczyć swoich mieszkań, drugi specjalista z Legnicy który ma ich chyba 14.
A sam przerobiłem na sobie przepadek mieszkania komunalnego, które nie zostało wykupione...

Szaowny Panie Moralisto

Po pierwsze:
Kanony wiary ( jakiej chyba Pan wie????) wyraźnie nakazują mówić i pisać o zmarłych tylko i wyłącznie pozytywnie lub nie mówić wcale.
Po drugie:
Każdy kto ma więcej niż jedno mieszkanie, dom ( traktować dowolnie) - ja również mam - najczęściej kupił za legalnie zarobione pieniądze.
Niie kupił od schorowanego staruszka za jedyne 12 000 zł i szybką "kręciłę" u notariusz w areszcie, więc tu widzę zasadniczą różnicę i wskazanie, że CWANIAKI I POSPOLITE OSZUSTY istnieją i mają się dobrze, co ostatnio dobitnie widać :diabelski_usmiech
Po trecie:
W naszej ( niby katolickiej) społeczności coraz częściej zauważam, że PATRIOCI I WIERZĄCY (???) chwalą cwaniaków, oszustów a ganią ludzi prawych uczciwych i przedsięcbiorczych.
Kolego Moralisto, czy tak powinno być??????
Po czwarte:
Wielokrotnie korzystałem z hotelowego pobytu w Grantce i po imprezie grzecznie udawaliśmy się do pokojowych łóżek i teraz tego załuję gdyż mógłbym się "chwalić" , że osobiście poznałem kandydata Alfonsa i Sutenera.

W zakończeniu tej riposty dla Kolegi Moralisty mam dobrą rade ,aby na własnej kieszeni odczuł skutek działania oszusta i oddał w gratisie - wzorem słynnego w pewnych kręgach bezdomnego - dwa swoje samochody (najlepiej VW) kawalerowi w czarnej długiej sukience.

To tyle w temacie podniesionym przez Kolegę Moralistę.
Jednocześnie przepraszam jak 9009, że z lekka pozwoliłem sobie zmienić temat choć sens mojego wpisu jest o OSZUSTACH I CWANIAKACH którzy coraz częściej ujawjają sie i ich zwolenicy są wśród nas.

Wyświetl szczegóły
DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2025-05-28, 07:12   

Napiszę jak jest. Stan techniczny oraz wszelakie naprawy wykonane przez sprzedającego są mi od początku znane. Sprzedawca nie ukrywa faktu, ze ściągnął uszkodzone auto i powymieniał to i owo zgodnie ze sztuką, co potwierdziła wczorajsza wizyta u innego diagnosty.
Czy to jest okazja? nie powiedziałbym.[/quote]

No to mnie uspokoiłeś.
Gratuluję dobrej roboty.
Trzymaj się i do zobaczenia gdzieś na trasie :spoko

jak9009 
początkujący forumowicz

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2025-05-28, 07:44   

DI STEFANO napisał/a:
Czy to jest okazja? nie powiedziałbym.

No to mnie uspokoiłeś.
Gratuluję dobrej roboty.
Trzymaj się i do zobaczenia gdzieś na trasie :spoko [/quote]

Daj Boże :)

Jeszcze go nie kupiłem, ale jestem blisko. Do jutra mam podjąć decyzję.

przemo.d 
stary wyga

Wysłany: 2025-05-28, 09:02   

Ta 5 to nic nie ma do sprzęgła:) wbijasz i jest albo jej nie ma jak sie konczy to moze wyskakiwać gdy odpuścisz i klepniesz gaz :) łatwizna do sprawdzenia, jak działa nie wnikasz.
Alkowa jak i zabudowa jest szersza od kabiny auta i zawsze wokół kabiny są plastikowe poszerzenia. To oglądnij dokładnie bo lubią w starszych sprzetach popękać od naprężeń/ od spodu alkowy z zewnątrz patrząc wokół kabiny jest taka maskownica i jak nie jest jakaś popękana zapominasz o temacie.
Siłowniki szafek w knausie miliony monet :haha: w markecie uniwersalne po 10 pln ;) , lodówkę olewasz, czyszczenie komina, iskrownika i ogólne odszczużanie i tak to standard + zaśniedziałe połączenia do poprawy i hula jak nowa zazwyczaj ;) I jak to diagnosta to niech problem znikających km zalatwi przed zakupem.. bo papiery są równie ważne co stan techniczny a walka z biurokracją potrafi być znacznie trudniejsza niż naprawy.
Powodzenia

Kazik II 
weteran

Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Piwa: 95/8
Wysłany: 2025-05-28, 10:00   

DI STEFANO napisał/a:
majsterus napisał/a:

A Szanownemu panu ekspertowi od mieszkań z postów powyżej, delikatnie przypomnę co po niektórych np. ś.p. z Gdańska który nie mógł się doliczyć swoich mieszkań, drugi specjalista z Legnicy który ma ich chyba 14.
A sam przerobiłem na sobie przepadek mieszkania komunalnego, które nie zostało wykupione...

Szaowny Panie Moralisto

Po pierwsze:
Kanony wiary ( jakiej chyba Pan wie????) wyraźnie nakazują mówić i pisać o zmarłych tylko i wyłącznie pozytywnie lub nie mówić wcale.
Po drugie:
Każdy kto ma więcej niż jedno mieszkanie, dom ( traktować dowolnie) - ja również mam - najczęściej kupił za legalnie zarobione pieniądze.
Niie kupił od schorowanego staruszka za jedyne 12 000 zł i szybką "kręciłę" u notariusz w areszcie, więc tu widzę zasadniczą różnicę i wskazanie, że CWANIAKI I POSPOLITE OSZUSTY istnieją i mają się dobrze, co ostatnio dobitnie widać :diabelski_usmiech
Po trecie:
W naszej ( niby katolickiej) społeczności coraz częściej zauważam, że PATRIOCI I WIERZĄCY (???) chwalą cwaniaków, oszustów a ganią ludzi prawych uczciwych i przedsięcbiorczych.
Po czwarte:
Wielokrotnie korzystałem z hotelowego pobytu w Grantce i po imprezie grzecznie udawaliśmy się do pokojowych łóżek i teraz tego załuję gdyż mógłbym się "chwalić" , że osobiście poznałem kandydata Alfonsa i Sutenera.

W zakończeniu tej riposty dla Kolegi Moralisty mam dobrą rade ,aby na własnej kieszeni odczuł skutek działania oszusta i oddał w gratisie - wzorem słynnego w pewnych kręgach bezdomnego - dwa swoje samochody (najlepiej VW) kawalerowi w czarnej długiej sukience.

Jednocześnie przepraszam jak 9009, że z lekka pozwoliłem sobie zmienić temat choć sens mojego wpisu jest o OSZUSTACH I CWANIAKACH którzy coraz częściej ujawjają sie i ich zwolenicy są wśród nas.

Szanownie Panowie Moraliści jeden i drugi - a obaj siebie warci. Czy moglibyście wylewać swój jad gdzie indziej - bo to już się robi nieznośne!

Wyświetl szczegóły
jak9009 
początkujący forumowicz

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2025-05-28, 10:30   

przemo.d napisał/a:
Ta 5 to nic nie ma do sprzęgła:) wbijasz i jest albo jej nie ma jak sie konczy to moze wyskakiwać gdy odpuścisz i klepniesz gaz :) łatwizna do sprawdzenia, jak działa nie wnikasz.
Alkowa jak i zabudowa jest szersza od kabiny auta i zawsze wokół kabiny są plastikowe poszerzenia. To oglądnij dokładnie bo lubią w starszych sprzetach popękać od naprężeń/ od spodu alkowy z zewnątrz patrząc wokół kabiny jest taka maskownica i jak nie jest jakaś popękana zapominasz o temacie.
Siłowniki szafek w knausie miliony monet :haha: w markecie uniwersalne po 10 pln ;) , lodówkę olewasz, czyszczenie komina, iskrownika i ogólne odszczużanie i tak to standard + zaśniedziałe połączenia do poprawy i hula jak nowa zazwyczaj ;) I jak to diagnosta to niech problem znikających km zalatwi przed zakupem.. bo papiery są równie ważne co stan techniczny a walka z biurokracją potrafi być znacznie trudniejsza niż naprawy.
Powodzenia

To sprawdzę jeszcze te biegi oraz listwę. Generalnie co do przebiegu, to jakies papirusy są...

IMG_20250527_200932.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 117,97 KB

image000001.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 133,98 KB

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2025-05-28, 10:41   

Kazik II napisał/a:
DI STEFANO napisał/a:
majsterus napisał/a:

Szaowny Panie Moralisto

Po pierwsze:
Po drugie:
Po trecie:
Po czwarte:

Szanownie Panowie Moraliści jeden i drugi - a obaj siebie warci. Czy moglibyście wylewać swój jad gdzie indziej - bo to już się robi nieznośne!

" UDERZ W STÓŁ A NOŻYCE SIĘ ODEZWĄ "

Czyżby.... cenzura wracała.!!!!!!! :diabelski_usmiech : :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

jak9009 
początkujący forumowicz

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2025-05-28, 10:58   

Panowie! Litości

alinixhi 
trochę już popisał

Otrzymał 8 piw(a)
Wysłany: 2025-05-29, 11:36   

Człowiek wraca z sanatorium wchodzi na forum a tu cyk nawalanka....miało być o KNAUSIE a jest o naszych super debilnych politykach...jeden chodzi na ustawki drugi lubi pedałów .....osobiście wolałbym aby mnie bolała morda a nie szczypała dupa :wyszczerzony: :wyszczerzony: :wyszczerzony: PS .a na poważnie to obcykałem rejon IWONICZ ZDRÓJ RYMANÓW ZDRÓJ...tereny piekne czyste -jest co zwiedzać i co zobaczyć...niestety kamperowo-kempingowo pustynia ...tylko płatne parkingi od 60 zł do 100 za dobę...ewentualnie dogadać sie z którymś z sanatorium i stanąc na ich terenie jak sie zgodzą.......jak macie jakąs sprawdzoną miejscówke w tym rejonie to prosze o namiary bo zamierzam tam wrócić juz private na początku września......

Odpowiedz do tematu