|
|
Szukam ciszy w moim Ducato I |
Autor |
Wiadomość |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2009-07-01, 20:55
|
|
|
Pięknie pięknie. To będzie następny etap wyciszania. Na razie robię to co powinno być od początku zrobione.
Wymieniłem dzisiaj kolektor wydechowy na nowiusieńki i cały. Stary był pęknięty na jednym uchu. Miałeś rację Roger żeby wyjąc kolektor musiałem spuścić płyn z chłodnicy. Ta rurka pod kolektorem to typowy włoski pomysł. NIE MOGŁA IŚĆ 2CM NIŻEJ!!!!!!!!
5 godzin rozkręcania i skręcania. Gdyby nie ta rura, zrobiłbym w godzinę. Ale jest zdecydowanie ciszej. Założyłem też osłone pod silnikiem. Tu pol decybela, tu pół decybela i może wreszcie bedzie ciszej. |
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2009-07-01, 22:03
|
|
|
No mówiłem Jareczku że to dzień roboty , ten króciec jest faktycznie pomiotem małpy i szatana ... . A jeśli chodzi o ten styropianowy wynalazek to powiem szczerze .... nie wiem czy odważyłbym się to wozić pod maską, raczej nie |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
dominik
stary wyga

Twój sprzęt: FIAT DUCATO 2,3 Burstner Nexxo T740
Nazwa załogi: dominiki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Cze 2008 Piwa: 12/18 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2009-07-02, 20:54
|
|
|
był taki temat link |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|