|
|
|
Skrzynia 5 zamiast 4 w "kaczce"? |
| Autor |
Wiadomość |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1357 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-08-22, 12:15
|
|
|
| Byla to piatka taka info podali w fabryce.Byly to pierwsze egzemplarze odbierane do polski.Tak jak i pierwsze autobusy przegubowe z silnikiem umieszczonym w naczepie czyli pchajace a nie takie jak byly produkowane w naszych fabrykach |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2011-08-22, 15:16
|
|
|
| Skorpion napisał/a: | | Byla to piatka taka info podali w fabryce.Byly to pierwsze egzemplarze odbierane do polski. |
Ja nie twierdzę, że "piątek" w 207D/307D nie było. Przeglądnij tabelę wstawioną przez airgastona, tam w drugiej kolumnie jest skrzynia G1/18-5/6,15 (ozn. konstrukcji 711.11). Ma 5 biegów, ale "piątka" jest BEZPOŚREDNIA, czyli taka sama, jak "czwórka" w 4-biegowej. Auto z nią nie jest szybsze, trzeba tylko częściej mieszać biegami. |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1357 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-08-22, 16:10
|
|
|
| to tyle latek minelo a juz nie pracuje w tej firmie od 92 roku i wiem ,ze tamte merce juz zostaly sprzedane na licytacji jakies 5-6 lat temu.Napewno byly szybsze niz normalnie na trasie mozna bylo pomykac 120km/h a silnik napewno byl 2,4 ale 53kW |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2011-08-23, 08:00
|
|
|
| airgaston napisał/a: | Poczytaj i dobierz |
Dzięki ! O to mi chodziło . A że zima niedaleko wiec będzie można coś grzebnąć. |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|