Przesunięty przez: janusz 2007-04-27, 08:50 |
Hiszpania |
Autor |
Wiadomość |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2007-07-29, 14:45
|
|
|
U mnie też nic nie widać |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/234 Skąd: Kutno
|
|
|
|
 |
Sławek B
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Hobby 650
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 83/15 Skąd: Sulejówek
|
|
|
|
 |
Sławek B
stary wyga

|
|
|
|
 |
Sławek B
stary wyga

|
Wysłany: 2007-10-05, 11:50
|
|
|
A teraz dla odmiany fotki i trasa naszej podróży na mapie Google Earth.
W załącznikach są pliki kml, które należy otworzyć w Google Earth.
Plik slawek b.kml to odnośniki do zdjęć (wykonanych w miejscach wskazanych na mapie)
Na razie zdjęć jest niewiele ale będę je sukcesywnie dokładał w jesienno zimowe wieczory.
Plik 200_Hiszpania.kml to punkty naszej trasy: niebieski baloniki to punkty postoju (mogą być przydatne dla wybierających się w tamte regiony) z zielone pinezki to etapy pośrednie, jakieś punkty widokowe etc.
Nasze zdjęcia można też otworzyć w: http://www.panoramio.com/user/949495
2007_Hiszpania.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 486 raz(y) 578 Bajtów |
slawek b.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 537 raz(y) 309 Bajtów |
|
_________________ Sławek B
https://kamper-serwis.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
adamer
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: T3 Westfalia Joker, Renault Possl Roadmaster
|
Wysłany: 2008-05-12, 00:25
|
|
|
Witaj Slawku. W tym roku bedzie moja pierwsza wyprawa kamperem. Miala byc Norwegia,ale nie zdaze zalatwic papierow na psiaka, wiec padlo na Hiszpanie
Zainteresowaly mnie Twoje doswiadczenia z ubieglego roku. Trase bede mial prawie taka sama. Mam problem z otworzeniem zamieszczonych przez Ciebie plikow. Nie jestem zbyt biegly w komputerach, moze cos poradzisz. Otwiera mi sie tylko skrypt tekstowy
Szczegolnie zainteresowany jestem plikiem 200_Hiszpania.kml . Jak to sie powinno otwierac w Google Earh?
Ogolnie jakos malo wypowiedzi na temat Hiszpani. Jak tam reaguja na " dzikie" kamperowanie? Czy ktos moze pokonywal te trase z czworonogiem, czy byly jakies problemy? Psine mam juz zachipowana , zaszczepiona i paszport wyrobiony.
Czy na tamtejszych stacjach benzynowych zdazaja sie prysznice?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Sławek B
stary wyga

|
Wysłany: 2008-06-26, 20:12
|
|
|
adamer napisał/a: | Mam problem z otworzeniem zamieszczonych przez Ciebie plikow. |
Witam
Czy Toje pytania są jeszcze aktualne? Dosyć długo nie było mnie na forum i stąd brak odpowiedzi. |
|
|
|
 |
adamer
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2008-07-01, 22:39
|
|
|
Akurat jestem w Hiszpanii :-D Bylismy wczesniej we Francji i tutejsze kempingi rozczarowuja - jak na razie, to nasz pierwszy nocleg tutaj. |
|
|
|
 |
Sławek B
stary wyga

|
Wysłany: 2008-07-02, 07:09
|
|
|
adamer napisał/a: | Akurat jestem w Hiszpanii :-D Bylismy wczesniej we Francji i tutejsze kempingi rozczarowuja - jak na razie, to nasz pierwszy nocleg tutaj. |
We Francji rzadko korzystaliśmy z kempingów, jeżeli już to ta południu. Były raczej OK. We Francji doskonale sprawdzają się punkty postojowe dla kamperów, te podane choćby na www.camperpark.pl Gorzej niestety w Hiszpanii. Większość podanych punktów to albo jakieś parkingi w mieście, albo wręcz nieistniejące parkingi.
Bardzo dobrym, w naszej ocenie, był parking dla kamperów w Peniscoli. A i miasteczko godne uwagi.
Miłego kamperowania. |
|
|
|
 |
medard
weteran Saint Medard

|
Wysłany: 2008-07-02, 07:52
|
|
|
franek niewie3m gdzie jestes ale jak juz jestes tam to polecam portugalie masz niedaleko i mysle ze jest sliczna a co do tego gdzie stoisz to ja parkowalem przy hipermarkietach i czesto bezp[osrednio na plazy gdzie zreszta zawsze byly polskie samochody nawet tiry/szczegolnie poludnie -malaga , mysle ze trasa z portugali/chyba pisze sie to sagre/po malage jadac wybrzezem jest cudna pozdrawiam i szerokiej zycze |
_________________ http://picasaweb.google.com/1medard1
 |
|
|
|
 |
medard
weteran Saint Medard

|
|
|
|
 |
sasquatch
weteran CamperPark.pl

Twój sprzęt: Riva Mobil City540 Ducato 1,9td
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lut 2007 Piwa: 5/1 Skąd: Przedzeń
|
Wysłany: 2008-07-05, 11:01
|
|
|
Sławek B napisał/a: | Większość podanych punktów to albo jakieś parkingi w mieście, albo wręcz nieistniejące parkingi. |
A zaktualizowałes chociaż jedno takie miejsce? Czy tylko Ty teraz będziesz wiedział, które są nie do skorzystania a inni jak pojadą to juz nie muszą wiedzieć?
Jeździmy w tak wiele zakątkow Europy, możemy mieć bardzo rewelacyjną bazę miejsc kamperowych - jednak musimy to zrobić razem - w pojedynkę nie jestem w stanie odwiedzić 15 000 miesjc kamperowych w Europie.
A błędne dane zawsze będą się zdarzać - minimalizujmy ten efekt przez poprawki.
Pozdrawiam. |
_________________ "Jeśli chcesz - szukasz sposobów. Jeśli nie chcesz - szukasz powodów"
www.CamperPark.pl
 |
|
|
|
 |
Sławek B
stary wyga

|
Wysłany: 2008-07-06, 21:03
|
|
|
sasquatch napisał/a: | A zaktualizowałes chociaż jedno takie miejsce? Czy tylko Ty teraz będziesz wiedział, które są nie do skorzystania a inni jak pojadą to juz nie muszą wiedzieć? |
Kurcze, Czuję się wywołany do tablicy. Jutro zajrzę w głąb swojej pamięci i dam znać. |
|
|
|
 |
adamer
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2008-07-08, 21:20
|
|
|
Plany sie troche pozmienialy i po wizycie w Montserat, obralismy kierunek na andorre gdzie wlasnie bedziemy nocowac: Jak na razie najtanszy kemping do tej pory (11,5). Jutro przejazd przez przelacz na 2500 m do Francji i powoli posuwamy sie do domu.Tak wiec Portugalia innym razem. Jadzia bardzo sie przydaje czesto korzystamy z POI Archiego. |
|
|
|
 |
jacek stec
stary wyga
Twój sprzęt: Laika
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Mszczonów/Tylicz
|
Wysłany: 2008-08-29, 00:03
|
|
|
Jutro wyjeżdżamy na wakacje -te właściwe na miesiąc do Hiszpanii przez Dusseldorf-nie wiemy jak daleko dojedziemy,pewnie zatrzymają nas kanały we Francji z pięknymi barkami,ale będziemy twardo napierać by dotrzeć do Gibraltaru -damy znać jak nam idzie -do zobaczenia za miesiąc |
|
|
|
 |
|