Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Postój kampera zimą - i co Wy na to ??
Autor Wiadomość
Rockers 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Piwa: 23/14
Wysłany: 2010-02-13, 23:26   

:haha: :haha: ale się uśmiałem niestety banku w okolicy nie ma, z żoną doszliśmy do wniosku że też jesteśmy za zlotem pod oknami :haha: bardzo jestem reakcji szczególnie jak byśmy tak rozłożyli markizy, zamknęli drogę powiedzmy trójkątami ( no zawsze kampery mogą się zepsuć :haha: ) i tak przez parę nocy byśmy pobalowali wraz z grilami, gitarą itakie tam :haha:

W każdym razie na razie kabelek ściągnąłem, w poniedziałek mam wolne chce w końcu coś przy antence pomajstrować wię na jeden dzień kabelek pociągnę spowrotem.
A potem się zobaczy, chyba rzeczywiście pozbieram podpisy od sąsiadów i wtedy pogadam z administracją co oni radzą.
Choć jak przyjdzie lato to kabelki nie będą potrzebne, wtedy kamperek jest w drodze tylko zimą potrzebny jest kabelek.

Postaw piwo autorowi tego posta

lepciak 
weteran

Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Piwa: 61/39
Wysłany: 2010-02-14, 18:28   

Kiedy wyjeżdżam kamperem to dzień wcześniej przeciągam przedłużacz z którego zasilam lodówkę. Sznur wisi nad chodnikiem przy głównej ulicy na wysokości około 3 m a samochód stoi w zatoczce przy domu. Pokazałem to dzielnicowemu i zapytałem o przepisy. Nic przeciw temu nie miał i o specjalnych przepisach nie słyszał. Jedynie radził, aby zabezpieczyć wiszący przewód przed wandalami którzy mogliby złośliwie ściągnąć go na ziemię. Mój dzielnicowy jak widać - nie szukał dziury w całym bo jest po prostu normalny.
Przy okazji zapytałem, czy na podwórzu może przez kilka dni parkować kamper którego pasażerowie będą korzystać z gościny u mnie. Nie ma przepisów zabraniających takiego parkowania a więc jest dozwolone. Prywatnie zaproponował powiadomić sąsiadów, aby uprzedzić ewentualne działania nieznanego jeszcze i ukrywającego się do tej pory bezinteresownie zawistnego sąsiada - prosiaczka.

Rockers 
Kombatant

Wysłany: 2010-02-15, 13:14   

a może byście się wymienili sąsiadami :bukiet: :haha:

Rockers 
Kombatant

Wysłany: 2010-02-16, 16:10   

Gdyby tak się dało :mrgreen: no cóż po rozmowie z panią administratorką, powiedziała że na razie skoro samochodzik jest z leksza zakopany niech stoi ona na razie nie będzie się czepiać ( narazie bo nie wiadomo jak inni > tu mam głównie na myśli upie..... sąsiada ) jak pogoda się poprawi mam go przestawiać co jakis czas w inne miejsce, co do kabelka to mogę podłączyć ale tylko na czas gdy coś w nim robię i jest mi potrzebny, potem mam go ściągnąć i schować.

No coż jakoś to przeżyje mam nadzieję :gwm

AMIGO 
stary wyga
Banita

Twój sprzęt: Blaszany, samobieżny namiot na kołach
Piwa: 19/119
Wysłany: 2010-02-16, 16:49   

Rockers napisał/a:
mam go przestawiać co jakis czas w inne miejsce

Może to dla uczczenia jakiejś rocznicy związanej z Michałem Drzymałą???????????..... :shock:

Na razie nie jest mi do śmiechu (mnie prawdopodobnie też czeka podobna przeprawa). Wolę śmiać się jako ostatni - podobno wtedy najlepiej.
Mam nadzieję, że będzie nam dane pośmiać się z tego...

BiG Team 
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Piwa: 53/40
Wysłany: 2010-02-16, 17:03   

Rockers napisał/a:
mam go przestawiać co jakis czas w inne miejsce

W związku z tym napisz pismo do administracji o zwrot kosztów przestawiania kampera /paliwo, amortyzacja itp./ :spoko

bonusik 
weteran

Twój sprzęt: Hobby 600...w marzeniach..:))
Piwa: 10/15
Wysłany: 2010-02-16, 17:12   

Rockers napisał/a:
przestawiać co jakis czas w inne miejsce

dzwine to zwyczaje panują w naszym kraju..... :roll:
Autko sprawne,ubezpieczone i jakiś goopek szuka dziury w calym... :gwm

papamila 
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Piwa: 121/5
Wysłany: 2010-02-16, 20:08   

Rokersik
nikt :!: nie ma prawa ruszyć Twego auta jesli jest opłacone, identyfikowalne,
prawidłowo zaparkowane i nie szpeci swoim wygladem- tz nie nie jest wrakiem. I

Annmir 
zaawansowany

Twój sprzęt: na razie w planach
Piwa: 3/50
Wysłany: 2010-02-16, 20:31   

Może ja nie wszystko rozumiem ale mógłby mi ktoś wytłumaczyć w jakim celu masz go przestawiać? Żeby mieć swój prywatny udział w dziurze ozonowej czy co? Dlaczego komuś przeszkadza auto na parkingu?

Rockers 
Kombatant

Wysłany: 2010-02-16, 21:10   

Auto na parkingu pzeszkadza, gdyż jest dużym autem DUUUŻYM :szeroki_usmiech
gdybym w tym miejscu postawił dwa małe to by nie przeszkadzały :bajer

Tak swoją drogą już się zastanawiałem czy nie dostawić samochodów z mojej szkoły zajął bym 4 miejsca, a w sumie jeszcze latem szło by skuter postawić :haha:
ale on nie przeszkadza sąsiadom z mojego bloku którym zabrał bym miejsce, tylko idio.... z bloku obok który notabene stoi na końcu osiedla swoim zielonym tico.

Rockers 
Kombatant

Wysłany: 2010-02-16, 21:28   

już pisałem że to pracownik straży miejskiej a że wiem kto to to tylko przypadek nikt go konkretnie nie wskaże więc oficjalnie nteż nie mogę go oskarżać, nikt nie chce mieć problemów ze strażą.
Ja w sumie też najpierw to zgłoszę a potem każdy jego kumpel będzie mnie wypatrywać, znam jak działa nasza władza i nie wiem czy mam czas się z nimi wykłucać jak narazie w pracy spędzam 12 godzin dziennie to mi wystarcza do rozładowania emocji, tym bardziej że on po numerach może wiedzie o mnie wszystko, a że dużą część dnia spędzam na drodze naprawdę wolę jeździć spokojnie aniżeli mieć co chwilę szczegółową kontrolę samochodów.
Czasem trzeba se pasnąć póki jest to w granicach rozsądku. Przyjdzie lato to i tak co wekend kamperek będzie w drodze więc i tak będzie się przestawiał więc co mi tam.
Teraz napewno nie zamirzam ga przestawiać.

bonusik 
weteran

Twój sprzęt: Hobby 600...w marzeniach..:))
Piwa: 10/15
Wysłany: 2010-02-16, 21:44   

Rockers napisał/a:
wolę jeździć spokojnie aniżeli mieć co chwilę szczegółową kontrolę samochodów

Rockersik...luuuzik...
Straż Wiejska ups..Miejska nie ma takich uprawnień jak Policja.
Fakt,trochę im ich przybyło ale nadal nie jest tak zle.Jesli chociaż odrobinkę znasz się na przepisach ruchu drogowego to i tak jesteś od nich lepszy.. :diabelski_usmiech
A jeżeli nadal się upierają przy czymś to po prostu wezwij Policję,najlepiej drogówkę...oni nie wręcz nie cierpią SM... :bajer :bigok

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2010-02-16, 21:54   

Rokers, jak wiesz gdzie parkuje ten ........ jak stanie to przystaw go z tyłu.Tak zeby musiał Cię poprosić o przestawienie auta(kamperka) gwarantuje ,że da sobie siana :haha: :haha:

AMIGO 
stary wyga
Banita

Twój sprzęt: Blaszany, samobieżny namiot na kołach
Piwa: 19/119
Wysłany: 2010-02-16, 22:06   

Chyba napiszę do władz swojego miasteczka czuły liści z serdecznym podziękowaniem za to, że swojego czasu wybiły z niektórych łepetyn pomysł utworzenia u nas formacji czarnych pająków. Brrrrr!

tolo61 
Kombatant
DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Piwa: 101/26
Wysłany: 2010-02-16, 23:36   

Witaj Rockers
Wszedzie sa ludzie i ludziska .
Papamila napisal to co jest najwazniejsze .
Dodam tylko od siebie ze....
Jezeli auto ma tablice i nie wazne czy jest oplacone czy tez nie / bo nie ma za Twoje podatku drogowego a tylko to bylo by wazne /
Jezeli nie przekracza dopuszczalnego DMC na danej drodze czy parkingu i nie tarasuje dojazdu dla innych pojazdow nie jest w stanie agonalnym to nikt powtarzam NIKT nie ma prawa go ruszyc .Nie ma na to zadnej podstawy prawnej.
Zakaz parkowania poza wytyczonymi parkingaami w miastach dotyczy tylko samochodow CIEZAROWYCH / nie pamietam od 7 czy od 12 ton /
Chyba ze Twoj sasiad nie daj Boze postara sie o znak zakaz postoju . :gwm
Co prawda na to tez sa sposoby....
A co do podpisow to........daj sobie spokoj bo wplaczesz sie w niepotrzebne bicie piany.
To nie komuna i ALTERNATYWY 4
Tylko ktos od kogo sie to zaczelo bedzie zadowolony.
Tobie bedzie skakalo cisnienie i nic poza tym.
Wyluzuj kolego i miej gleboko w d...... wrednych sasiadow i cala zazdrosna lub upierdliwa reszte.
Im wiecej bedziesz sie tym przejmowal tym gorzej bedziesz spal.
A pani w spoldzielni jak zapomniela to mozesz jej przypomniec ze pracuje tam dzieki Twoim pieniazkom i ona jest dla Ciebie a nie odwrotnie.
Jak cos takiego czytam to popieram Swistaka i doloze na ten parking jak jeszcze sie zmiesci jedno moje autko 18,8m :mrgreen: tez chetnie bym troche namieszal.
Co do przewodu to zwin lub uzywaj tylko wtedy kiedy jestes w poblizu.
Do tego moga sie juz doczepic i nie daj boze pojdzie ktos wysoki 3.5m :haha: lub pojedzie na sankach i leb sobie odetnie :haha:
Tak samo jak by kabel lezal na chodniku ....napiecie KROKOWE :haha: i te sprawy....
Tez bym nie chcial ...Ty chyba
tez nie no bo kto by chcial w tym.....krokowym napieciu prad ten tego i.... :haha:
lub cosik innego i co??? PROKURATOR :haha:
I nici ze zlotow...no a tego bys mysle nie chcial :haha:
:wyszczerzony:
Pozdrawiam
:spoko
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=31540
Ostatnio zmieniony przez tolo61 2010-02-16, 23:41, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu