|
|
|
Chorwacja lipiec 2010 |
| Autor |
Wiadomość |
dagaslonko
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9 TD
Nazwa załogi: Załoga G
|
Wysłany: 2010-07-14, 21:23
|
|
|
JA mam dylemat znowu, bo nie wiem czy kupować Euro w Polsce i tam je wymieniać na Kuny czy kupic "zwierzaki" już tutaj a Euro tyle tyle ile na droge jest potrzebne..
która opcja jest lepsza? |
|
|
|
 |
Glass
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Knaus TRAVELLER 625 TK
|
Wysłany: 2010-07-14, 21:29
|
|
|
| Waldi102 napisał/a: | Wyjeżdżam do Chorwacji 17 rano ze Środy Wlkp.
Pierwszy raz bez dzieci. Zupełnie sami. Co lepiej wziąść Kuny czy Euro? |
My wyjeżdżamy do Chorwacji 17 wieczorem z W-wy. Też pierwszy raz bez dzieci. Zupełnie sami. Jedziemy na wyspę Murter. Jeżeli jedziecie żeby odpocząć, to polecam kamp w Betinie ( duży, ale cicho i spokojnie, bez luksusów ). Będziemy tam trzeci raz i mam nadzieję że nie ostatni ! Na wyposażeniu Kamperka mam ponton ( 4,20m. ) i skuter, tak więc mobilność po wyspie będzie zachowana. Będziemy tam ok. 3 tyg.
Polecam |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 59/73 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2010-07-15, 05:32
|
|
|
dagaslonko, napisałem Ci po ile będą Cię kuny w HR kosztowały, zobacz w naszych kantorach.
zajrzałem na jakąś stronkę i przykładowo w Katowicach sprzedają po 0,578, ale w Poznaniu po 0,69 !!!
Ted69, napisz nam gdzie kupujesz w Polsce kuny po kursie średnim NBP ;-) |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/469 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2010-07-15, 06:51
|
|
|
Z tego co się znam na geografii, to posiadanie kun w Polsce jest nielegalne... |
|
|
|
 |
@ndrzej
weteran

Twój sprzęt: Laika Ecovip 309
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Piwa: 136/214 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2010-07-15, 20:13
|
|
|
Z własnego doświadczenia wiem (a byłem w Chorwacji już kilkanaście razy), że trzeba zabrać ze sobą niewielką ilość kun potrzebnych na opłacenie autostrad. No, chyba że jedzie się gdzieś blisko i podróżuje drogami lokalnymi. Ale wtedy trzeba się liczyć z dłuższą i nieraz bardzo "wymagającą trasą".
Oczywiście na autostradzie można płacić w euro, ale przelicznik wtedy jest "bandycki".
Do pewnego czasu kupowałem kuny w Polsce, ale okazało się, że bardziej opłaca się wymienić złotówki na miejscu. Warto jednak sprawdzić w kilku kantorach, bankach (a jest ich bez liku) i na poczcie, bo różnice kursów bywają ogromne. Gdzieniegdzie pobierają również prowizję od transakcji.
Powodzenia i... SZCZĘŚLIWEJ PODRÓŻY |
_________________ Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym!
Heraklit |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2010-07-15, 23:31
|
|
|
Ja wróciłem z Chorwacji wczoraj .Byłem na kampingu - wyspa Losnij ZA DZIEN PŁACIŁEM 34 EURO .Kamper ,dwie osoby plus 10-siecio latek i pies.Oczywiscie prąd.Plac jaki chciałem powierzchniowo .Czysto .Sanitariaty bardzo piękne - nowe.Morze pare metrów.Sklep na miejscu i kawiarnia .Troche na uboczu od większych miejscowosci .Podaje adres.
Autokamp Lopari na wyspie Mali Losnij.Jest to pierwszy autocamp zaraz po przekroczeniu mostu na Wyspie Cres .Most ten łaczy te dwie wyspy .
SDC10173.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2985 raz(y) 66,06 KB |
SDC10166.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2985 raz(y) 57,29 KB |
abc.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 86 raz(y) 119,6 KB |
|
|
 |
Campmar
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: FENDT 510
Nazwa załogi: Campmarki
|
Wysłany: 2010-08-08, 21:03
|
|
|
Witam,
Pod koniec sierpnia wybieramy się do Dalmacji i też biorę pod uwagę tę trasę,którą sugerujesz (zresztą 10 lat temu ją jechałem).Co myślisz o zjeździe przy Berlinie na Drezno,potem przez Czechy na południe?(Ekonomia) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|