|
waga na wjeździe do miasta pokazała że kamper jest przeciążo |
| Autor |
Wiadomość |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-07-10, 17:18
|
|
|
Janusz ... mając szczęście mieszkać na szlaku turystycznym widuję codziennie tak niemieckie zestawy jak i kampery ... stoją w korkach jak każdy inny ...
Weź pod uwagę , że dla Niemców Polska nie jest już tak atrakcyjną cenowo stroną świata a temperatury , wody, nie porażają ... w barach za rybkę z frytką na papierowym talerzyku rodzinka płaci ponad 100 zł ... ceny w tym roku są popaprane jak mało kiedy . Ja to się tym Niemcom dziwię , że tu jadą pchając się na pełne kempingi .... lans , lans i jeszcze raz lansik ... kto ma coś lepsze , ładniejsze , nowsze ...
wolę w lesie się zaszyć albo tam gdzie turysta nigdy nie zagląda |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 539/112 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2013-07-10, 18:19
|
|
|
| Faktem jest że wakacje w Polsce to jedna z droższych przyjemności jakie mnie w życiu spotkały. Ogólnie po kieszeni biją koszta dodatkowe często znacznie przewyższające koszta główne... Parkingi w Zakopanem, fotoradary, viatoole, nieoznakowane radiowozy, parkingowi wprowadzacze... Ale ogólnie życie z samochodem w naszym uciemiężonym kraju to drogi sport. Ostatnio miałem przyjemność przejechać się A1 z Gdańska na południe. Przy wyjeździe wyskoczyła kwoto około 30 złotych. Zwróciłem panience uwagę że to nie autobus tylko Vito.. Ona na to że "to nie motocykl żeby płacić jak na państwówce! To autostrada ajencyjna" czy jakoś tak... To są trzy rzeczy które mnie.... A mówimy tylko o dodatkowych kosztach podróżowania, a gdzie atrakcje związane z emeryturami??? Chyba trza na starość spierniczać do Grecji.... Albo może i za młodu, bo później to nawet na dopłatę paliwową do PKS tej emerytury nie starczy.... |
_________________ .
.
"Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2013-07-10, 19:04
|
|
|
| Świstak napisał/a: | | Chyba trza na starość spierniczać do Grecji |
Polecam Maroko.
Paliwo po 3 zł, kempingi od 13zł za dobę 2 osoby + prad. Nie ma stacjonarnych fotoradarów i Viatola. Ładnie, kolorowo i fajna pogoda. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-07-10, 19:10
|
|
|
za nim będziecie już na tyle DOROŚLI by nie móc nic więcej to sprawdźcie czy jeszcze możecie coś zmienić ... może wyjazd gdzieś daleko też jest sposobem...
http://www.manager-mlm.pl...chwili-smierci/ |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2013-07-10, 19:20
|
|
|
Adaś, żaden z tych punktów mi nie pasuje. Znaczy tego co tam zapisane nie będę żałował bo tak żyję. Widać jestem jakiś inny |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-07-10, 19:28
|
|
|
Bravo !!! jest nas dwóch |
|
|
|
 |
Tata
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Renault Traffic
|
Wysłany: 2013-07-12, 09:12
|
|
|
[quote="janusz"]Wczoraj dzwonił do mnie Pan Redaktor z 1 programu Polskiego Radia z pytaniem co myślę o tym Viatolu dla kamperów. Odpowiedziałem, że ja sadzę, że to jest wypadek przy pracy. Ktoś kiedyś wprowadził przepisy o Viatolu i nie dokładnie przeanalizował konsekwencje. Kto i kiedy jest do sprawdzenia. Teraz trudno przyznać się do błędu i naprawić to co się spartoliło. Kryzys dołożył, że Pan Minister Finansów nie chce odpuścić bo przecież to jakieś pieniądze przynosi. Szczególnie gdy "dochodowe" fotoradary nie spełniają pokładanej w nich nadziei.
Na pytanie jak to odbierają kamperowcy i caravaningowy - odpowiedziałam, że 80% kamperowców nie dotyczy a ci z większymi autami wiedzą, że tak jest i maszynkę wykupili. Moim zdaniem duży kamper to nie wiele mniej niż nie duży autobus, chociaż dalej istnieje problem "zarobkowania" na transporcie. Nie sprawiedliwe jest podciąganie kampera np z lawetą i jachtem. Trudno taki zestaw jakieś 4,5-5,5 tony (dużo więcej i tak autem do 3,5t nie można ciągnąc) do wiozącej węgiel 44 tonowej ciężarówki.
Powiedziałem, że większy problem i kompromitacja jest z osobówkami i przyczepami. Moim zdaniem na granicy powinny być tablice informujące o takim obowiązku. Tak jak stoją tablice z informacją na temat dopuszczalnych prędkości. Przecież turysta zagraniczny przeważnie zna te prędkości a i tak jest informowany. Przekraczając naszą granicę wjeżdża w strefę dzikich , nie stosowanych gdzie indziej przepisów i powinien być o tym ostrzegany. Jeżeli turysta musi być dodatkowo opodatkowany to niech ma obowiązek wykupić jakąś naklejkę a nie podpisywać umowę na używanie Viatola.
Całą wypowiedź podsumowałem zdaniem, że naszemu Rządowi nie bardzo zależy na polskiej turystyce. Że sprawy turystyki nie są preferencją w obecnym rządzie.
Audycja prawdopodobnie do posłuchania w sobotę rano w "Sygnałach Dnia".[/quote
Nie w sobotę ale dzisiaj rano przed godz 8 była nadana Twoja wypowiedz w 1 programie
Chciałoby sie wystosować apel do Pana Premiera.
Brawa dla Pani Minister Muchy, Pana Ministra Nowaka i Pana Ministra Rostowskiego.
Panie Premierze więcej tak skutecznych ministrów
Tak. Ministrów mamy skutecznych w rujnowaniu polskiej gospodarki i turystyki |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-07-12, 10:56
|
|
|
Trzeba mieć farta nie słucham jedynki , nie słucham nic przed 8 rano bo śpię .... dziś miałem poranny wyjazd autem w którym była ustawiona jedynka .... wsiadam a tu PREZES na łączach .... dwie wstawki w całość. To jakiś znak
|
|
|
|
 |
donald
weteran

Twój sprzęt: Mercedes 310 FFB Europa 560
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Paź 2007 Piwa: 32/46 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-07-12, 10:59
|
|
|
Adam, zagraj w Lotto jak takiś fartowny.. ja przespałem ten głos sprawiedliwego.... |
_________________ “Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach” |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2013-07-12, 11:02
|
|
|
| donald napisał/a: | | ja przespałem ten głos |
Ja też |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Wrz 2010 Piwa: 580/322 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2013-07-12, 12:53
|
|
|
Wodzu! Zorganizuj demonstrację pod URM. Jak przyjedzie trochę kamperów i utworzy miasteczko kamperowe to może coś drgnie |
|
|
|
 |
donald
weteran

Twój sprzęt: Mercedes 310 FFB Europa 560
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Paź 2007 Piwa: 32/46 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-07-12, 13:02
|
|
|
Taa tak drgnie, że te nieroby przyjdą sie goscić na kawke...i powiedzą że nam jest dobrze wiec nie ma co zmieniać... |
_________________ “Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach” |
|
|
|
 |
Tata
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Renault Traffic
|
Wysłany: 2013-07-12, 14:42
|
|
|
To ja miałem "farta" ,- dwie wstawki PREZESA w 1 programie PR
i mętne wyjasnienia rzecznika MT.
Jedynki słucham od czasu do czasu więc może warto zagrać w LOTTO by podratować budżet.
Pan rzecznik stwierdził, ze do końca wakacji nie ma szans aby zmienić przepisy.
Wypowiedż OD była konkretna, wskazywała błędy i straty dla gospodarki tylko żaden
" Cymbał na urzędzie" nie potrafi przyznać się do błędu. |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1363 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-07-12, 14:48
|
|
|
| A po co maja się cymbaly przyznawać , poprostu nie maja do czego i nie maja nic sobie do zarzucenia. Im jest tak wygodniej nie widza i niechca slyszec to co mowia zwykli ludzie |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2013-07-12, 17:04
|
|
|
| Tata napisał/a: | | . Przekraczając naszą granicę wjeżdża w strefę dzikich , nie stosowanych gdzie indziej przepisów i powinien być o tym ostrzegany. |
To bysmy stali i czytali ze 2 dni. |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
|
|