|
|
Przesunięty przez: janusz 2008-06-12, 11:45 |
Stellplatze |
| Autor |
Wiadomość |
Jerzy
weteran
Twój sprzęt: Adria Sun Living
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Sty 2007 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2008-10-03, 17:33
|
|
|
Takie coś, jak opisał Aulos było przed ośmiu laty w "osławionej" podweneckiej Fusinie. W ubiegłym roku byliśy tam znowu i nic się nie zmieniło - no, może z wyjątkiem długości pewnego węża...
Otóż, na takim właśnie stanowisku - płucząc kasetę WC po opróżnieniu - nasz higieniczny sąsiad zza zachodniej granicy wsadził do niej wąż od napełniania zbiornika kampera czystą wodą. W rezultacie obsługi naszego kampera... wąż sie skrócił o ok. 1 metr - może jeszcze tam leży w krzakach. |
|
|
|
 |
stefan
weteran

Twój sprzęt: Peugeot Tabbert 510
Nazwa załogi: Majka i Stefan
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Wrz 2007 Piwa: 2/4 Skąd: okolice Duesseldorfu
|
Wysłany: 2008-10-03, 17:39
|
|
|
Witam! | Cytat: | | Otóż, na takim właśnie stanowisku - płucząc kasetę WC po opróżnieniu - nasz higieniczny sąsiad zza zachodniej granicy wsadził do niej wąż od napełniania zbiornika kampera czystą wodą. | -a pozniej wode uzupelnial?Po takim numerze(gdyby to bylo na moich oczach) to bym go z tego weza poil.Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2008-10-04, 11:48
|
|
|
Z takich właśnie, przyziemnych powodów , mam na wyposażeniu własny wąż z kompletem adapterów do kranu |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2008-10-04, 21:58
|
|
|
| Koczorki napisał/a: | Z takich właśnie, przyziemnych powodów , mam na wyposażeniu własny wąż z kompletem adapterów do kranu |
Ja takie wyposażenie przygotowałem sobie na samym początku. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
ENDRJU
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 3003
|
Wysłany: 2010-08-25, 12:16 zbiornik na fekalia
|
|
|
polecam LAIKĘ KREOS 3003 rocznik 2000. Zbiornik stały 37 l. Starcza dla 2 osób na jakiś tydzień - nawet po laksigenie Opróżniam podjeżdżając na kratkę ściekową, zaś opłukuję korzystając z wody w zbiorniku na czystą wodę pojemności 120 l. I to tyle w temacie. |
|
|
|
 |
patroly61fan
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: PATROL / TRAFIC
Nazwa załogi: EZK TEAM
|
Wysłany: 2015-01-05, 01:21
|
|
|
| Jerzy napisał/a: | | zbijem napisał/a: | | Może lepiej camper powyżej 3,5 tony z toaletą ze zbiornikiem na fekalia... |
...czy mógłbyś dokładniej opisać związek DMC kampera z rodzajem toalety ? |
BRAWO !!! :-) |
|
|
|
 |
SzymonS
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ducato + Adria 745
|
Wysłany: 2016-07-03, 10:56
|
|
|
Witajcie!
W wracając do tematu głównego : W 2015 r zrobiliśmy zestawem Szwajcarię przez Niemcy nocując na Stellplatz-ach i nikt mi słówka nie powiedział, że to tylko dla kamperów. ( Oczywiście musiałem dobrze je dobierać ze względu na gabaryt )
Polecam aplikacje na Android : MobilLife , Camper-Pro, ( kupiłem też ADAC 2015 za 10 Euro ale w końcu nie korzystałem a w tym roku jak zmieniłem telefon okazało się że jest tylko ADAC 2016 i płać znowu ).
Jeżeli chodzi o częstotliwość opróżniania, to z moją 8 osobową ( wówczas ) rodzinką kaseta szła co 2 dni, a wody zawsze starałem się mieć full w zbiornikach na drogę i jeszcze 60 l w samochodzie w butlach także starczało na 3-5 dni. |
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|