|
|
|
Ford 91', Mercedes 81', czy może Ford 83'? |
| Autor |
Wiadomość |
Sabi85
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Mercedes207
|
Wysłany: 2012-11-16, 19:33
|
|
|
| p.s dziewczyno? cóż za spouchwalanie, widze że przeszliśmy na status kumpelski |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lip 2009 Piwa: 12/9 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2012-11-16, 19:34
|
|
|
| Sabi85 napisał/a: | | przerejestrowanie z ubezpieczeniem 2,500, a zamiast rozrządu wystarczy zmienic pasek.... |
jw
spoufalanie |
| Ostatnio zmieniony przez Cykada 2012-11-16, 19:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sabi85
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-11-16, 19:34
|
|
|
| p.s 2 temat tamtego kampera oficjalnie kończe , prosze nie przesyłac wiecej cennych rad:P, dziekuje |
|
|
|
 |
Sabi85
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-11-16, 19:37
|
|
|
| pasek to nie serwis, nie czepiaj sie przejęzyczeń, bo to żałosne |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2012-11-16, 22:00
|
|
|
Sabi85, Jak by tu napisać ,że byś nie poczuła się urażona. Niestety samochód kempingowy mierzy się inną miarą ,niż osobowy. Osobowy kupisz z pogiętymi blachami,zardzewiałym podwoziem i będziesz jeżdzić sukcesywnie go remontując. Ostatnio widziałem Daewo za 2800 w całkiem ładnym stanie,a i trabanta czy cinqueczento kupi za 500zł i pojedzie.W samochodach kempingowych tak prosto nie da się przeliczyć ceny na czas jaki można użytkować auto i dokładać do niego w trakcie użytkowania. Jak masz np 10 000zł i chcesz mieć kampera to niestety zakupiony pojazd rozpadnie Ci sie podczas dojazdu do domu.I NIGDY go nie wyremontujesz. Poczytaj posty RADECKIEGO.Za ile kupił i co dalej sie dzieje z tym autem.Musisz mieć co najmniej 20 000-25000 aby kupić auto do jazdy i sukcesywnych napraw.Prawda jest okrutna,ale niestety tak jest. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lip 2009 Piwa: 12/9 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2012-11-17, 21:46
|
|
|
dzięki WINNICZKU , nic więcj dodać... |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
|
Wysłany: 2012-11-17, 23:40
|
|
|
Amen. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
darkowski
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ford Transit Roller '82
Nazwa załogi: A.K.I.D.
|
Wysłany: 2012-11-18, 19:55
|
|
|
| WINNICZKI napisał/a: | | Jak masz np 10 000zł i chcesz mieć kampera to niestety zakupiony pojazd rozpadnie Ci sie podczas dojazdu do domu.I NIGDY go nie wyremontujesz. |
Śmiem się nie zgodzić Można kupić coś przyzwoitego w takich pieniążkach, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość i szukać (ja szukałem około 3 lat) |
_________________ Świat z okien "Dziadka" - czyli podróże zabytkiem
 |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-11-18, 20:03
|
|
|
| WINNICZKI napisał/a: | | Jak masz np 10 000zł i chcesz mieć kampera to niestety zakupiony pojazd rozpadnie |
Mój obecny oraz poprzedni jakoś się nie porozpadały. Wydaje mi się że każdy z nas chciałby mieć super wypasionego nowego kampera ale nie każdego na to stać. Wiadomo : im droższy tym ( teoretycznie ) lepszy ale podobnie jak z osobówkami : można kupić tanie i stare auto które będzie w bardzo dobrym stanie . Tak więc nie ma co generalizować
Jeszcze taka myśl : ciekawe jakbym za mojego kamperka krzyknął cene 25.000 zł jaki byłby odzew. Cóż, stary i drogi ale to dobrze że drogi bo tanich się nie opłaca , itp ... Jak sie nie sprzeda to zrobie za jakiś czas taki eksperyment i zobaczymy co będzie . |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
|
Wysłany: 2012-11-18, 23:15
|
|
|
makdrajwer, Przecie,dałeś więcej niż 10 000 przyznaj sie.A potem mimo ,że jesteś mechanikiem i masz swój warsztat dołożyłeś jeszcze małe co nie co. A i tak po pół roku "znudził" Ci sie.Bo nazwa konefka to tak tylko z racji sitka w filtrze do ropy Ale tego nie tłumacz,po prostu tak nazwałeś i koniec.A ja tylko dokładnie czytałem opowieści po zakupie. |
 |
|
|
|
 |
HONORATA I MACIEJ
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: KNAUS TRAVEL-LINER 2.8JTD
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 21 Sie 2011 Piwa: 11/63 Skąd: Karsibór k.Wałcza,
|
Wysłany: 2012-11-18, 23:36
|
|
|
| Koleżanko,nie zniechecaj sie do poszukiwań taniego kampera,ponieważ można coś znaleźć nie patrząc na rocznik a na stan.Niektórzy koledzy piszą,że trzeba wydać najmniej 20 do 25tys, złotych ,aby kupić coś do jazdy.Nasz przypadek pokazuje,że za 10tys. mozna trafić coś fajnego i być z tego zadowolonym.Nasze poszukiwania kampera zaczynały sie właśnie od takich w kwocie 20-25 tys.Szukalismy prawie rok i niestey na nic nie mogliśmy sie zdecydować.Co drugi z zaciekami w środku, z zapachami wilgoci, z niesprawnymi urzadzeniami na pokładzie itp.Nasz błąd polegał na tym ,że w wyszukiwarkach wpisywaliśmy rocznik powyżej 1990r.Dzieki użytkownikom forum trafiliśmy na opis kampera,którego oglądali dla kogś z rodziny,ale go nie kupili.Cena była wystawiona12.800 i sprzedajacy nie chciał im obniżyć.Nam udało sie go zakupić za okragłe 10tys. Kamper z1985 roku z oruginalnym przebiegiem 97 tys.km. co łatwo było stwierdzić.Nie lakierowany od nowości,zdrowy, nie cieknący.Jedyna korozja jaka sie pokazała to na pokrywie silnika. Niektórzy koledzy z forum widzieli go żywo i mogą potwierdzić stan.Oprócz płynów eksploatacyjnych,nowego telewizora i odtwarzacza DVD,kamerki cofania i oświetlenia LED pod markizą nic do tego auta nie dołożyliśmy.Używamy go od 3ech lat zarówno zimą jak i latem i jak narazie nie rozpadł nam się ani na dwukrotnym wyjeździe do Chorwacji ,czy Czarnogóry,ani na podróżach po Polsce. Życzę Ci znalezienia podobnego egzemplarza i cieszenia się z niego tak jak my z naszego.Pozdrawiamy Honorata i Maciej. |
_________________ "Jeżeli jest człowiek szczęśliwy - jest zawsze dobry. Lecz kiedy jest dobry - nie zawsze jest szczęśliwy."
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2012-11-18, 23:41
|
|
|
Maćku ...podobny to jak wygrać bańkę dolców na loterii .... ładnie opisałeś , ładnie .... tapicerkę też miał wyjątkową ... |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 638/977 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2012-11-19, 07:13
|
|
|
chłopaki...z kim dyskutujecie ?
|
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-11-19, 07:48
|
|
|
| WINNICZKI napisał/a: | makdrajwer, Przecie,dałeś więcej niż 10 000 przyznaj sie.A potem mimo ,że jesteś mechanikiem i masz swój warsztat dołożyłeś jeszcze małe co nie co. A i tak po pół roku "znudził" Ci sie.Bo nazwa konefka to tak tylko z racji sitka w filtrze do ropy Ale tego nie tłumacz,po prostu tak nazwałeś i koniec.A ja tylko dokładnie czytałem opowieści po zakupie. |
Masz 100% racji . Nie dołożyłem do mojego kamper kasy i pracy do 20-25 tys. zł. Jak czytałeś moje preypetie z aute to sam przyznasz ze nie były to jakieś wielkie sprawy. A że dzisiaj pare kropel oleju auto zostawi ? Ma prawo - nie jest nowe a mi sie tego nie chce robic.
Ze znudzeniem po pół roku tez masz racje , chociaż nie do końca...
W podobnym tonie mówią inni miłośnicy żaglówek, wędkowania, nart, przyczep itp. Jak nie masz ileś tam kasy to nie masz szans na to hobby... |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
|
Wysłany: 2012-11-19, 11:07
|
|
|
[quote]Jak nie masz ileś tam kasy to nie masz szans na to hobby...Święte słowa....jak ktoś szuka kampera w jak najtańszych pieniądzach ,a nie ma takich warunków na naprawe , jak u ciebie to ja to czarno widzę.Zresztą sam dobrze wiesz co mam na myśli.Sam sie waham czy aby na pewno kamper był mi potrzebny do szczęścia.W miarę upływu czasu coraz mniej. A taka mała przyczepka na wypady typu zlot czy krótkie wakacje może to lepsze i bardziej ekonomiczne rozwiązanie. Zwłaszcza ,że w Krakowie koszty postoju kamperka zaczynaja mnie drażnić. |
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|