|
Bretania i Normandia we wrześniu |
| Autor |
Wiadomość |
Misio
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Piwa: 805/1226 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-12-28, 23:11
|
|
|
Super fotorelacja. Dziękujemy.
Oczywiście należy się piwko. Brawo.
A tak na marginesie, chciałem zapytać, gdzie trenują kolarze na Wielką Pętlę, skoro nie można jeździć po drogach ? |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...ks.Jan Twardowski
 |
|
|
|
 |
piotr.sto
zaawansowany

Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Gru 2011 Piwa: 5/27 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-12-29, 00:39
|
|
|
Już chciałbym tam być... Aż żal, że do początku sezonu jeszcze tyle czasu.
Jak dla mnie - po prostu wzór relacji z podróży - dużo zdjęć, namiary GPS na miejsca postojowe wraz z opisami
A tak przy okazji - czy miejsca na noclegi i postoje mieliście opracowane przed wyjazdem, czy szukaliście i decydowaliście na bieżąco? |
|
|
|
 |
marius
zaawansowany

Twój sprzęt: HYMER Camp Swing 544
|
Wysłany: 2013-12-29, 14:33
|
|
|
| Jeśli chodzi o rowery, to opisywaliśmy stan w Normandii i Bretanii. Zakazy o których pisaliśmy dotyczą tylko ścieżek wzdłuż wybrzeża, gdyż często prowadzą one przez tereny chronione i chodzi też o bezpieczeństwo pieszych. Oczywiście, w tych regionach są również wyznaczone szlaki rowerowe, ale prowadzą one najczęściej drogami i szosami lokalnymi, zazwyczaj bez żadnego pobocza. Nie jest to przyjemne mieć za sobą na kilkusetmetrowym podjeździe jakiegoś TIRa, który nie może Cię wyprzedzić i zapewne nie jedną wiązankę puszcza w Twoim kierunku. Z jedyną prawdziwą ścieżką rowerową spotkaliśmy się w Josselin. Prowadziła ona wzdłuż rzeki. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
marius
zaawansowany

Twój sprzęt: HYMER Camp Swing 544
|
Wysłany: 2013-12-29, 14:41
|
|
|
| piotr.sto napisał/a: | Już chciałbym tam być... Aż żal, że do początku sezonu jeszcze tyle czasu.
Jak dla mnie - po prostu wzór relacji z podróży - dużo zdjęć, namiary GPS na miejsca postojowe wraz z opisami
A tak przy okazji - czy miejsca na noclegi i postoje mieliście opracowane przed wyjazdem, czy szukaliście i decydowaliście na bieżąco? |
Właściwie nie mieliśmy zaplanowanych postoi. W każdej miejscowości, która posiada stellplatz są znaki drogowe informacyjne (niebieskie prostokąty) oraz oznakowanie podobnymi znakami miejsc serwisu. Ponadto występują również drogowskazy kierujące do tych miejsc. Korzystaliśmy również z lokalnych mapek turystycznych. W kilku przypadkach skorzystaliśmy z informacji zawartych w posiadanych przez nas przewodnikach po stellplatzach. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
eMKa
Kombatant

Twój sprzęt: Ducato 2,3 09 CAMPERIA
Nazwa załogi: eMKa
Pomógł: 18 razy Dołączył: 22 Sty 2010 Piwa: 297/155 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2013-12-29, 20:47
|
|
|
Przeczytałem Twoja relację z czystą przyjemnością
Bretania jest w naszych planach, a teraz już w bliskich.
Wszystko jest co trzeba, trasa, koordynaty, uwagi. Zaskoczyła mnie uwaga o rowerach.
Oczywiście symboliczne
|
_________________ Gosia & Krzysiek
 |
|
|
|
 |
WHITEandRED [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-05-13, 17:33
|
|
|
|
| Ostatnio zmieniony przez WHITEandRED 2015-07-13, 13:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gośka
stary wyga

Twój sprzęt: Citroen Jumper
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 31 Paź 2012 Piwa: 148/14 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 2014-05-13, 18:20
|
|
|
Dziękuję bardzo za relację Jestem dopiero na pierwszej stronie, a już bardzo mi się podoba. Świetne opisy, piękne zdjęcia, namiary na stellpletze, czyli krótko, zwięźle i na temat. Zastanawiałam się gdzie wybrać się na następny rok, a tu proszę problem sam się rozwiązał, wszystko podane jak na tacy Jeszcze raz wielkie dzięki.
Pozdrawiam
Gośka |
|
|
|
 |
comma
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Citroen Jumper 2.2 HDI Challenger
Nazwa załogi: Michasie
|
Wysłany: 2014-05-15, 12:22
|
|
|
| Mam w planie, w lipcu, Normandię. Dzięki za relację, zabieram z sobą namiary na stellplatze. |
|
|
|
 |
gregu
zaawansowany

Twój sprzęt: CaliforniaExclusive'03
Nazwa załogi: Hotel California
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Paź 2010 Piwa: 8/16 Skąd: B-Mitte
|
Wysłany: 2014-07-13, 18:36
|
|
|
ale opis! pieknie.
czy mogl byc zalaczyc linka do mapy z trasa na google maps?
dzieki! |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
 |
comma
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Citroen Jumper 2.2 HDI Challenger
Nazwa załogi: Michasie
|
Wysłany: 2014-09-12, 12:10
|
|
|
| Właśnie wróciłem z Normandii. Dojechaliśmy do Mont Saint-Michel, a następnie powrót wzdłuż kanału La Manche. Zwiedziliśmy plaże Omaha Beach i Gold Beach słynne z lądowania aliantów 6 czerwca 1944. A dalej to degustacja owoców morza, cydru i calvadosu, słynnego sera camembert. Korzystaliśmy też z programu France Passion, dzięki któremu trafiliśmy na farmę rybacką gdzie jedliśmy najświeższe z możliwych ostrygi. Dzięki za inspirację, stawiam piwo! |
|
|
|
 |
frape
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Gru 2009 Piwa: 115/53 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
 |
Campmar
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: FENDT 510
Nazwa załogi: Campmarki
|
Wysłany: 2015-04-06, 17:59
|
|
|
| Świetna relacja, prawdopodobnie w lipcu się tam wybierzemy |
_________________ Pozdrawiam
Marek |
|
|
|
 |
izola [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-04-06, 18:20
|
|
|
Normandia i Bretania jest o każdej porze roku godna odwiedzin , za pare dni tam znowu pojadę by sezon otworzyć...po zimie apetyt na owoce morza jest jak zwykle wielki |
|
|
|
 |
Campmar
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: FENDT 510
Nazwa załogi: Campmarki
|
Wysłany: 2015-04-06, 18:41
|
|
|
| Czyli do tego atrakcje kulinarne. Zaczyna mi się to podobać coraz bardziej... Akcje wyjazdu zdecydowanie rosną! |
_________________ Pozdrawiam
Marek |
|
|
|
 |
izola [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-04-06, 18:46
|
|
|
będzie Ci się podobać, napewno zakochasz się w tym kraju i bedziesz tam wracał jak ja ...czasami 3 razy w roku a że mam tylko 300 km to śmigam tam jak mi się zachce
|
|
|
|
 |
|
|