|
|
Przesunięty przez: janusz 2015-12-30, 15:33 |
NAJCIEKAWSZA RELACJA Z PODRÓŻY KAMPEREM W ROKU 2014[ |
Autor |
Wiadomość |
Elwood
weteran

Twój sprzęt: Rimor Katamarano 1
Nazwa załogi: elwood'ki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2008 Piwa: 84/50 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2015-05-21, 23:16
|
|
|
Adamie bezczelność Twoja nie zna granic. Ale po kolei.
Faktycznie dostałem od Ciebie na PW korespondencję, na którą do tej pory nie odpowiedziałem. Przyczyna jest prozaiczna. Mam na utrzymaniu 70 ludzi, którym muszę zapewnić byt, chorą mamę, którą jako jedynak muszę się opiekować, ledwo ruszającą się żonę, z którą tylko w ostatnich dwóch tygodniach odwiedziłem czterech lekarzy i w dodatku totalną przebudowę domu z uwagi na zaistniałą sytuację rodzinną. Na dodatek wszystkiego uważałem za moją powinność sfinalizować tegoroczne CT'ki. Każdą wolną chwilę poświęcałem temu ostatniemu, by wybrać z forum to co moim zdaniem najlepsze. Odpowiedź na Twoje pytanie zostawiłem sobie na koniec.
Propozycje nominacji dot. trasy i relacji, które się dopiero dzisiaj ukazały są wspólnym niezależnym dziełem Agostiniego i moim. Uwzględniają też w przeważającej części bardzo skromne propozycje forumowiczów. OSOBOWOŚĆ i ROZMAITOŚCI to tylko moje dziecko. Łatwo jest usiąść i napisać stek bzdur niż spróbować wyłuskać choć parę ciekawych relacji.
Każdy człowiek ma swoje zdanie i swoje priorytety.
Pytałeś dlaczego nie wpisałem na listę kandydatów do nominacji w kategorii OSOBOWOŚĆ Śp. Andrzeja i Ciebie.
Uważam, że Andrzej nie zasłużył na to by mącić mu niebiański spokój i dlatego postanowiłem by nie wplątywać go w tą jak sam twierdzisz niepoważną zabawę.
Co zaś tyczy Twojej osoby to nie uważam byś zasługiwał na to aby stawać w szranki w kategorii OSOBOWOŚĆ. Kategorii OSOBLIWOŚĆ nie przewiduję.
Powiem publicznie to co już nie raz mówiłem tym, którzy zarządzają tym forum. To forum powinno być tworem czysto tematycznym, a nie miejscem dywagacji o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy. Za chwilę już nikt nie napisze żadnej relacji bo giną one w tłumie bezsensownych polemik, jak choćby ta. Jeżeli sądzisz, że jeszcze zmarnuję choć chwilę na dyskusję z Tobą to się mylisz.
Co do utrzymywania w tajemnicy wyniku uważałem do tej pory, że nominacje powinny być niespodzianką. Postanowiłem odblokować wyniki - być może zwiększy to udział forumowiczów w zabawie, a i liderów zachęci do udziału w zlocie w Krasiejowie. |
_________________ Nie pozwólmy by nasze marzenia zarosły chwastami.
http://picasaweb.google.pl/Elwood.eg/
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2015-05-22, 00:04
|
|
|
ELEK ...moja , jak to nazwałeś "bezczelność" spowodowała , że odblokowałeś wyniki głosowania . Super ...gdybyś był przekonany co do swoich racji to z pewnością pozostało by jak było a tak jedni nazywają to argumentami a inni bezczelnością ... zapewne punkt widzenia zależy od siedzenia
Przy okazji urwałeś argument Januszowi co do podobieństw z Oscarami , tam jest tajnie a na CT już nie zmiany poszły w dobrą stronę .
Chyba źle zrozumiałeś moje pytanie na PW ja nie toczyłem żalu z powodu Twojej opinii o mnie tylko zapytałem o przyczynę , to wielka różnica . Ja już swój kubeczek w życiu dostałem zatem niech inni też mają w czym pić poranna kawkę . Ja piję czekoladę mimo braku atestów spożywczych , na coś trzeba umrzeć .
Współczuję Ci natłoku obowiązków , po burzy zawsze świeci słońce , tak będzie i w Twoim przypadku . Odpisanie dwoma zdaniami lub też jednym wyrazem nie zajmuje sporo czasu a odpowiedź się liczy jako nieolewactwo pytającego . To oczywiście moje podejście do człowieka zatem nie narzucam ale pozwól ocenić .
Co do merytoryczności forum i Twoich rozmów , zapewne , z Januszem . Trochę go znam , w życiu nie obetnie luźnych gadek bo to tak jak by sobie obciął nogę i się dziwił , że nie biegnie jak kiedyś . Forum jest atrakcyjne jak żyje a relacje tego nie zapewnią .
Ubolewasz nad mniejszą liczbę tych relacji i masz odpowiedź kilka postów wyżej od Jarka ... to jedna z przyczyn, powtarzalność tras zniechęca do kolejnej relacji na ten sam temat . Ludzie idą trochę na łatwiznę i jadą tam gdzie widzieli fajną fotkę u kogoś innego , widzą to samo i robią swoją ale po co ja jeszcze raz umieszczać na forum ? Trochę w tym racji choć ja bym sie jednak postarał i inaczej opowiedział o tym samym , wszak każdy widzi coś innego w tej samej "kobiecie"
Zobacz Toscanera i jego relację ONLINE , wzbudza zainteresowanie bo jest inna .
Pozwolisz , że nie skomentuję Twoich , względem mojej osoby , uszczypliwości . Reagujesz agresją na argumenty , które wdrażasz w życie . Trochę to niespójne ale rozumiem , że jesteś przemęczony . Życzę Ci dużo zdrowia i wytrwałości by ten ostatni raz doprowadzić do szczęśliwego finału . Być może za rok ja zorganizuję coś podobnego i z pewnościa zagłosuję na Ciebie bo z potknięciami ale jednak się starasz za co należą Ci się wyrazy szacunku .
Pozdrawiam Ciebie i Twoją rodzinę |
|
|
|
 |
Elwood
weteran

|
Wysłany: 2015-05-22, 00:34
|
|
|
BIORCA napisał/a: | ...
Elek już dawno postanowił kto wygra . Zupełnie niepotrzebne mu są zgłoszenia członków CT ani głosowanie . Tu idealnie się sprawdza teza , że nie ten wygrywa na kogo jest najwięcej głosów tylko ten co liczy głosy .
Jako moderator na innym forum , tworząc ankiety , doskonale wiem , że autorowi ankiety w stopniu moderatora można z nią robić wszystko tak by wyszło na wierzch to co wyjść ma .
....
Sądziłem, że takie manewry jak wybiórczość w liście do ankiety zastosowałeś tylko w dziale osobowości ale okazuje się dziś , że i FUXa wywaliłeś bo miałeś ochotę .
....
Dyplomy i kubeczki z nadrukiem zwycięzców sa już wydrukowane .
...
|
To jest bezczelność a w języku prawniczym nazywa się to pomówieniem.
Każdy sądzi po sobie. Ja nie jestem moderatorem z takimi uprawnieniami.
FUXa ????
Miłej zabawy w przyszłym roku. Wymyśl zasady, nazwę dla nagrody i do dzieła |
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2015-05-22, 01:02
|
|
|
Elek ...skup się proszę bo jest ważna sprawa
Przepraszam , że zadam jeszcze jedno pytanie , które nasunęło mi się po tym jak odblokowałeś wyniki ankiet i mogłem zagłosować już z czystym sumieniem
dwie kategorie :
"WSZYSCY WYBIERAMY "NAJCIEKAWSZĄ TRASĘ 2014 R."
"WSZYSCY WYBIERAMY NAJCIEKAWSZĄ RELACJĘ Z TRASY ZAGRANICZNEJ"
czy tylko ja w tych kategoriach widzę prawie te same relacje ???
W pierwszej nie ma ani jednej polskiej trasy za to w drugiej kategorii jest jedna z Polski a ma być ZAGRANICA
To Podlasie Tola61 jest już tam ? Polska oddała ? za co ? co dostaliśmy w zamian |
|
|
|
 |
Elwood
weteran

|
Wysłany: 2015-05-22, 01:20
|
|
|
Poprawiłem - dzięki
Od zeszłego roku kategorie są bez podziału na kraj i zagranicę
Można być nominowanym w wielu kategoriach.
Jakie propozycje do nominacji podaliście - takie macie. Tak wygląda demokracja.
Niektóre propozycje powtarzają się z uwagi na to, że i trasa ciekawa i opis fajny.
Jak wcześniej wspomniałem kapituła/czytaj: ja/ nie gardzi dowodami wdzięczności za umieszczenie na liście kandydatów do nominacji. |
 |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2015-05-22, 08:17
|
|
|
ta dyskusja to jakaś farsa...
Fux napisał/a: | Ale widzę że robisz tylko to, co Tobie wygodne. |
tak, i robi to zgodnie z pkt 18 regulaminu CamperTeamków
zacytuję dla przypomnienia
''18. Dbając o najwyższe standardy demokracji Kapituła dopuszcza wszelkie odstępstwa od w/w zasad i postępowanie wg własnego „widzi mi się”. ''
biorąc udział w tej zabawie, akceptujesz regulamin ...
koniec-kropka
podsumowując
Elek wymyślił tę zabawę,poświęca jej swój wolny czas, robi to społecznie , dlatego bawimy się w nią od 2011roku NA JEGO ZASADACH ...
podpowiem to, co już raz napisałem kiedyś Łosiowi
masz ''wymagania'' ?
masz inne ''widzi mi się'' ?
uważasz że ''Elkowe'' zasady konkursowe są złe?
możesz stworzyć NOWY KONKURENCYJNY KONKURS
poświęć czas dla zorganizowania tego konkursu
przeczytaj dokładnie wszystkie relacje
namów kilka osób aby tworzyły Kapitułę konkursu
ufunduj nagrody dla nominowanych i wygranych
i..ogłoś to na forum
zrób w końcu coś dla forum
a nie tylko wieczny stosunek roszczeniowy |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
Ostatnio zmieniony przez gino 2015-05-22, 08:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Fux
Kombatant
|
Wysłany: 2015-05-22, 08:32
|
|
|
gino napisał/a: | a nie tylko wieczny stosunek roszczeniowy |
EOT. |
|
|
|
 |
Elwood
weteran

|
Wysłany: 2015-05-22, 09:33
|
|
|
Czytam i nie widzę by DAKOTA cokolwiek opublikował na forum podlegającego ocenie konkursowej.
Bardzo cenię Dakotę, ale konkurs blogów nie w tym miejscu. Nic nie stoi na przeszkodzie by taki konkurs utworzyć. Może Ty? Zapraszam do pracy.
Pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Fux
Kombatant
|
Wysłany: 2015-05-22, 10:47
|
|
|
Elwood, to miło byłoby, gdybyś choć jedno zdanie napisał, że Kapituła blogów nie będzie rozpatrywać. Sarkanie, że ją zgłosiłem było ale to pewnie wynikało z tego, że DAKOTA pisze, co myśli.
|
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2015-05-22, 14:12
|
|
|
Fux napisał/a: | Kapituła blogów nie będzie rozpatrywać |
Przecież cała dyskusja o tym była. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2015-05-22, 14:20
|
|
|
janusz napisał/a: | Fux napisał/a: | Kapituła blogów nie będzie rozpatrywać |
Przecież cała dyskusja o tym była. |
i strasznie niejasno się zakończyła ...
Jeśli blog jest poza CT i być nie może to moja mapka jest też poza CT i może Tak zewnętrzny blog jak i zewnętrzna mapka służą członkom CT . Reguły są niejasne i ewidentnie wpływ na wszystko ma organizator w zależności od swoich preferencji . Oczywiście jak ustalił ze sobą tak ma .
Rozumiem , że gdyby KODER do mojej mapki się nie przyłożył ze strony obsługi na androidzie to ta tez by się nie nadawała tylko androidy Kodera też nie są na CT
zatem logicznym jest by blog Dakoty jako zewnętrzny też mógł być ocenionym tylko nie oceniającym jest decydować co będą oceniać ...i tu jest recepta na sukces ...dobrze żyć z Elkiem |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 358/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2015-05-22, 14:36
|
|
|
Fux napisał/a: | Basiu nie.
Ale moim zdaniem nie można być sędzią we własnej sprawie.
Jest np. Twoja relacja to na nią nie głosujesz, jeżeli grupa osób mająca na to wpływ jest ograniczona.
Inna bajka, gdy głosowanie jest jawne.
Próśb o klikanie na kogos na różnych forach w różnych konkurencjach było na forum bez liku.
Czy to sprawiedliwe i fair wobec innych?
Wątpię. | ,chodzi o linijke "jak Twoja relacja to na nia nie głosujesz",a wg informacji Elwoda mam prawo i tak zrobiłam w 2012 roku wpisałam tytuly swoich relacji,bo wreszcie je napisałam.Tak jak pisze Koder dla mnie nagrodą jest 46000wyswietlen. Moga one być tylko na forum a nie na blogu.Przez te nominacje wszyscy na wszystkich się krzywią,kłoca/na mnie tez się obrazili/.Wam koledzy chyba się nudzi,nie ma nowych relacji na forum,to sa nominacje i kilka stron dyskusji,nie dla wszystkich zrozumiale i mile.Pozdrawiam Barbara Muzyk [/u] |
Ostatnio zmieniony przez Barbara i Zbigniew Muzyk 2015-05-22, 14:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2015-05-22, 14:52
|
|
|
Adam, nie wymądrzaj się. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2015-05-22, 16:00
|
|
|
janusz napisał/a: | Adam, nie wymądrzaj się. |
nie mam nic do stracenia przecież |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|