|
|
Zamknięty przez: janusz 2008-09-01, 21:13 |
"Caravaning Ekspert" |
Autor |
Wiadomość |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2008-09-01, 12:40
|
|
|
Witaj caravaningmen,
ledwo się zarejestrowałeś, do tego niewiele o sobie
a takim stwierdzeniem
caravaningmen napisał/a: | jest to nieudolna kopia polskiego karawaningu. |
za moment wywołasz burzę.
Przeczytaj ten wątek do góry, tam już to
Chyba żeś "podstawiony" i świadomie chcesz namieszać
uważam że trzeba dać im (CE) szansę zaistnieć. Ale kopać ledwo co wstającego to nie fair.
A co do PC to taki idealny to on też nie jest- więc może konkurencja wpłynie pozytywnie albo i prześcignie..........
..........z korzyścią dla światka caravaningowego
Czego Tobie, sobie i wszystkim sympatykom życzę. :-D |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-09-01, 12:50
|
|
|
AUTOJUR napisał/a: | Już się zaczyna Nowy w pierwszych słowach krytykuje i skromne dzień dobry powiedzieć nie umie |
Może się już przedstawiała |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2008-09-01, 13:03
|
|
|
janusz napisał/a: | Może się już przedstawiała |
Patrząc na nicka, z angielska brzmiący, ale w formie męskiej
jeśli tak to jakaś (iś) transwertysta |
|
|
|
 |
MirekM
weteran Piękny inaczej

Twój sprzęt: Bürstner Quadro IT674G
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lis 2007 Piwa: 17/9 Skąd: Stettin
|
Wysłany: 2008-09-01, 13:08
|
|
|
AUTOJUR napisał/a: | Już się zaczyna Nowy w pierwszych słowach krytykuje i skromne dzień dobry powiedzieć nie umie |
Po to tylko się chyba zalogował. Wszystko ma swoich zwolenników i przeciwników, ale ta nagonka jest jakaś dziwna. Więcej luzu proponuję. A jak się rozwinie nowe czasopismo, pożyjemy i zobaczymy. W każdym razie nie ma obowiązku kupowania. Z opinii innych starych wyg CamperTeamowych wynika, że raczej się podoba. |
_________________ Mirek ze Szczecina
I znowu jeden post więcej
Nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
www.shippol.pl www.uszczelki-cnc.pl
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2008-09-01, 13:10
|
|
|
Tak jakoś mi się skojarzyło z Katarzynem M. A może to partner Kasi. |
|
|
|
 |
MirekM
weteran Piękny inaczej

|
Wysłany: 2008-09-01, 13:11
|
|
|
janusz napisał/a: | Tak jakoś mi się skojarzyło z Katarzynem M. A może to partner Kasi. |
Możesz Janusz sprawdzić IP i wszystko będzie wiadomo |
Nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
zbychu91
zaawansowany w imię złotego,euro i dolara

Twój sprzęt: fiat ducato hobby 600
Nazwa załogi: zbyszki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sty 2008 Piwa: 5/29 Skąd: olsztyn
|
Wysłany: 2008-09-01, 13:24
|
|
|
Kupilem,przeczytalem czekam na nastepny nr. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2008-09-01, 13:39
|
|
|
MirekM napisał/a: | Możesz Janusz sprawdzić IP i wszystko będzie wiadomo |
Nie wiem czy sprawa warta naciśnięcia choć jednego klawisza na klawiaturze. |
|
|
|
 |
MirekM
weteran Piękny inaczej

|
Wysłany: 2008-09-01, 13:42
|
|
|
janusz napisał/a: | Nie wiem czy sprawa warta naciśnięcia choć jednego klawisza na klawiaturze. |
Właściwie masz rację. Tylko luz i długie ruchy. Jedyne co ważne, to żebyśmy zdrowi byli. A reszta to tylko dodatek do tego zdrowia. |
 |
|
|
|
 |
paf
Administrator
Twój sprzęt: Rimor Katamarano 8 czasami :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 37/20 Skąd: Pajęczno
|
Wysłany: 2008-09-01, 15:37
|
|
|
Mało czasu ostatnio i w rozjazdach ciągle gdzieś jestem, zatem dość późno trafiam czasami do różnych ciekawych wątków na forum a w sumie nie spodziewałem się że temat o nowej gazecie takie emocje wzbudzi - ale jednak.
ja osobiście podzielam zdanie większości forumowiczów wypowiadających się wcześniej żeby nie ekscytować się niezdrowo nowo powstającym pismem.
Z drugiej strony całkowicie rozumiem, co nie znaczy że pochwalam, posty osób ogólnie mówiąc zdenerwowanych czy wzburzonych nowym pismem. Mogą istnieć sprawy i zależności o których nie wiemy a może nigdy się nie dowiemy - cóż tak bywa zawsze. Mogą być jakieś zatargi osobiste, animozje, konflikty. Rozejścia się dróg biznesowych nie zawsze przebiegają miło i czasami zadra pozostaje na dłużej czy krócej. To wszystko się zdarza.
Jednak nie pochwalam, i myślę że wiele osób również nie, rzucania lakonicznych tekstów sugerujących wiedzę tajemną czy też wprost lub nie wprost sugerującą jakieś machlojki jednej ze stron "sporu". Gdyby nie ciągnięcie za język przez forumowiczów to takie wypowiedzi zostałyby na forum nieruszone i wisiały by siejąc oszczerstwa, bo jaka by prawda nie była to takie zdawkowe informacje są właśnie oszczerstwami. Dopiero na wyraźną reakcję ze strony forumowiczów pojawiły się rozwinięcia wcześniejszych wypowiedzi.
Pomimo tego na pewno nie w tej chwili nam oceniać co się dzieje pomiędzy tymi dwoma pismami. Zweryfikujemy to jako czytelnicy głosując portfelem. Jeśli pismo do siebie przekona to przetrwa jeśli nie to umrze śmiercią naturalną - chyba że będzie sztucznie pompowane pieniędzmi. Jeśli np. powstało w afekcie i nie będzie posiadało wystarczających zasobów merytorycznych do działania na dłuższą metę to również samo się zwinie. Przecież PC nie pozwoli sobie na kopiowanie ich artykułów.
Jeśli ktoś coś wie o przestępstwie czy też o możliwości jego popełnienia i źle się z tym czuje to nie jest tu miejsce na wymierzanie sprawiedliwości, należy zgłosić sprawę do odpowiednich instytucji.
abstrahując od tego konkretnego przypadku to wytykanie niedoskonałości na początku w sumie poważnego przedsięwzięcia jakim jest wydanie gazety, jest delikatnie mówiąc niemądre. Patrząc na wielkie obecnie tytuły czy portale internetowe włączając w to te, w które wpompowano ciężkie miliony złotych na starcie (a i mimo tego nie wszystkie przeżyły) to zawsze na początku zdarzają się mniejsze lub większe wpadki. Biznes dociera się w praniu a kto myśli że jest inaczej to najprawdopodobniej z biznesem nie miał nic wspólnego lub nie angażował się w niego za bardzo.
a na sam koniec to jakby się kto zastanawiał to ja nie wiem kto tu jest kto i jakie zaszłości pomiędzy konkretnymi osobami występują - i szczerze mówią nie interesuje mnie to za bardzo a wypowiadałem się o zasadach a nie konkretnych przypadkach
pozdrowienia - mam nadzieję że nie zasnęliście |
|
|
|
 |
zbychu91
zaawansowany w imię złotego,euro i dolara

Twój sprzęt: fiat ducato hobby 600
Nazwa załogi: zbyszki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sty 2008 Piwa: 5/29 Skąd: olsztyn
|
Wysłany: 2008-09-01, 17:36
|
|
|
Za Mirkiem M. ,,luz i dlugie ruchy"na rynku jest miejsce dla kilku ,,Tytułów".
Pojawia sie nowy,(czy zgodnie z zasadami konkurencji?nie wiem i nie mnie to oceniać),milo przeczytac tekst Małgosi G. czy wywiad z Rafałem.Dla Nas,dla mnie to woda na młyn ,czy jest bedzie potrzebny nastepny numer ,lub tytul pokaze rynek,, Pan ,Pani,czyli My".
A posty Katarzyna M. i Kasi prosze przyjmowac na ,,miętko". |
|
|
|
 |
Kasia M. [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-09-01, 18:35
|
|
|
Witam! Z Dusseldorfu dziś wróciłam. Fajnie było! Maż interesy robił, a ja miałam duuuużo czasu by oglądać A że pierwszy raz byłam, to mi się bardzo podobało!
Poczytałam już dziś trochę forum i bardzo proszę, by mnie łączyć z Panem, który poprawnie nazwy mojego ulubionego czasopisma napisać nie potrafi Ja pomimo ścisłego księgowego wykształcenia radzę sobie nieźle z naszym językiem.
Z przyjemnością przeczytałam wyważony i mądry post administratora pafa! Pozdrawiam serdecznie! Trochę mój cięty język Twoja wypowiedź poskromiła.
Ale popisać trochę chciałam na temat "eksperta", który przestudiowałam. I napiszę Wam w punktach (tak lubię najbardziej), co mnie zaciekawiło, rozbawiło, zdumiało. Na początek na wesoło
1. Nowatorskie podejście do zdjęć. Na stronie dziewiątej jest fotka kamperka z tęczą. Ta sama fotka jest później... osiem razy na stronach 54-55. Kamperek jest prześliczny! Dlaczego więc tylko razem dziewięć jego fotek? Czemu nie dziesięć?
2. Jest wywiad z Marylą Rodowicz. Podpisano pod nim, że... jest nieautoryzowany. Czyli jak? Maryla nie potwierdziła swoich wypowiedzi? To tak można drukować wywiad? A Maryla wie, że... był z nią wywiad?
3. Ciekawą praktyką jest zastępowanie końca cudzysłowu literą "h", np.: kemping "Browarny h, albo Spectrum h... Mam tylko nadzieję, że to nie jest skrót od jakiegoś brzydkiego słówka... Dowcipnisia z tej korektorki
4. Bardzo fajne fotki Małgosi (bardzo stylowo wyglądasz!) i Mirka Kalinina z zarostem... mniam
5. Troszkę mnie rozczarował artykuł o kobietach w caravaningu. Ale jedno mnie w nim zaciekawiło: "Westalki czy singielki odnajdą sie w caravaningu". Poszperałam w słowniku i znalazłam, że westalki to dziewice zachowujące nawet trzydzieści lat czystość. Bardzo proszę, by w następnym numerze rozszerzyć temat dziewic w caravaningu. To na pewno zainteresuje czytelników, szczególnie męskich!
6. Jak byłam w Gdańsku, to molo było w Brzeźnie. "Ekspert" pisze, że jest na Przymorzu? Kiedy je przenieśli Bo chyba skoro "ekspert" pisze, to chyba wie...
7. Najbardziej mnie jednak rozbawiło ostatnie zdanie z pierwszego artykułu Doroty Nowak. Przytoczę:" Życzę wielu emocji przy czytaniu największego caravaningowego pisma w Polsce".
Niepotrzebna skromność! Napisałabym śmiało, że największego w naszej części Europy! Drżyjcie niemieckie magazyny, a Niemcy uczcie się polskiego
Było na wesoło, a teraz trochę poważniej. Przy okazji dziękuję Małgosiu za post, w którym objaśniasz zawiłości prawa prasowego. Liczę, że teraz też mi pomożesz w dwóch kwestiach.
No to do dzieła!
1. W rubryce "Nasza poczta" komentowany jest list Wojciecha Majsaka, który ukazał się w "Polskim Caravaningu". Ale tego się czytelnik nie dowie, bo nigdzie o tym nie napisano. Pomyśli raczej, że to do "eksperta" przyszedł taki list. Mam do Ciebie więc Gosiu pytanie: czy można coś cytować nie podając źródła? Prawo prasowe na to pozwala? Twoja odpowiedź na ten list bardzo mi się podoba, ale też nie piszesz, gdzie on się ukazał...
Mała dygresja. Obok "Naszej poczty" znajduje się znak... Poczty Polskiej! Można tak go używać jak się chce? A może to tylko metoda "eksperta": po co samemu coś zrobić i wymyślić, skoro można wziąć od kogoś? Jak się spojrzy na CamperParki czy inne rzeczy w "ekspercie", to ta zasada pasuje
2. Podobnie jest w "Caravaning ring". Po tej rubryce dużo się spodziewałam, bo brakowało mi czegoś takiego w PC. I co widzę? Dyskusję na temat Caravaningowej Grupy Bezpieczeństwa, w której uczestniczyła i którą opisywała na łamach PC Dorota Nowak! Ale oczywiście o tym, skąd wiemy o tej grupie (której nie popieram) się nie dowiemy... Bo trzeba by napisać, że z "Polskiego Caravaningu". I znowu pytanie do Małgosi: to tak można cytować bez podania źródła?
Chciałam jeszcze popisać, ale widzę, że już to strasznie długie wyszło... To tylko ogólnie: mam wrażenie chaosu przeglądając to pismo. Jedyną ciekawą informację znalazłam na stronie 45, o powstaniu internetowej giełdy kamperów.
Aha! Jeszcze chiałam napisać, że współczujemy redakcji "eksperta", że marzy o wolnym weekendzie, jak pisze na str. 60. Cała moja rodzina współczuje i proponuje się tak nie przemęczać Ja odwiodłam specjalnie męża, który chciał się tam reklamować, bo po co dokładać im pracy? Zresztą to przecież pasja, a nie biznes
A teraz strasznie, strasznie jestem ciekawa, co zrobi PC w kolejnym numerze.... Jakoś zareaguje na "eksperta"? Nie moge się doczekać i żałuję, że to dwumiesięcznik... Oby się działo!
Jutro znowu "przy kawie" Was poczytam |
|
|
|
 |
Kasia M. [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-09-01, 18:41
|
|
|
Jeszcze tylko chciałam dodać, że pozdrawiam! Ale nie tych, którzy mnie niewybrednie obrażają |
|
|
|
 |
AUTOJUR
Kombatant

Twój sprzęt: TRANSIT-RIVIERA 1996
Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Piwa: 9/1 Skąd: Poznań okolica
|
Wysłany: 2008-09-01, 19:13
|
|
|
I przemówiła
4.gif
|
 |
Plik ściągnięto 3813 raz(y) 2,8 KB |
|
|
|
|
 |
czarna_mamba
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Frankia Frankjunia Frankuśka
|
Wysłany: 2008-09-01, 19:21
|
|
|
Kasia M. napisał/a: | Mam do Ciebie więc Gosiu pytanie: czy można coś cytować nie podając źródła? Prawo prasowe na to pozwala? |
Tekst jest mojego autorstwa, ukazał się jako list otwarty środowiska w PC; nie cytuję zatem niczego, wykorzystuję swój własny artykuł; ponieważ Darek nie prosił nawet o wyłączność a problem jest dla nas wielce istotny podjęłam decyzję o zamieszczeniu go również w nowym czasopiśmie; list znalazł się na naszym Forum i dlatego zareagowałam, gdybym reagowała na list przeczytany w PC, a nie wtórnie na Forum, zacytowałabym żródło;
A swoją drogą Kasieńko,
chyba Darek nie ma pojęcia o tym, że przedstawiając się jako czytelniczka PC, zachowujesz się właśnie w taki sposób,
myślę, że zasmuciłoby Go wielce posiadanie takich przyjaciół, toż oni gorsi niż wrogowie; przecież właśnie zniechęcasz ludzi do PC skoro ma ono takich obrońców; myślę, że Darek cieszy się z konkurencji bo to zawsze bodziec do doskonalenia się dla każdej ze stron;
podział naszego środowiska i wewnętrzne - sztucznie tworzone walki i animozje - słuźą tylko tym, którzy chcą nas zamknąć na campingach i ograniczyć naszą wolność; może się okazać, że gdy juź - w swoim mniemaniu - wygrasz krucjatę i doprowadzisz ją do końca - nie będzie już sensu kupować kampera; divide et impera - inni zostali pokonani; bądżmy mądrzejsi;
pozdrawiam |
_________________ Essssa Essssaa |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|