|
Zlot CT Listopad Grudziądz '08 |
| Autor |
Wiadomość |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-10-27, 23:19
|
|
|
| ARCADARKA napisał/a: | | Małgorzato przestań robić zadymę |
Może rzeczywiście przegiąłem, przepraszam
W każdym razie określenie "nie ma dla Ciebie tutaj miejsca" w moim pojęciu oznacza to samo co "my tu Ciebie nie chcemy" lub "nie jesteś tutaj mile widziany". Przy opisie zlotu takiego sformowania nigdzie nie użyliśmy. Użycie wielkiej litery w słowie "Ciebie" oznacza, że wyrażenie dotyczy jakiejś konkretnej osoby, nie pozostałych ludzi dla których zabrakło miejsca na parkingu.
Swoim postem zasugerowałaś Mambuniu, że Jacek albo któryś z nas adminów odmówił komuś możliwości uczestnictwa w zlocie. Przecież tak nie jest. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
czarna_mamba
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Frankia Frankjunia Frankuśka
|
Wysłany: 2008-10-28, 08:36
|
|
|
znasz mnie, ja nigdy nie sugeruję, jeśli coś chcę powiedzieć to tak by każdy zrozumiał i nie musiał gubić się w domysłach, jasno i bez znieczulenia;
ja o nic nikogo nie oskarżyłam nie ma sensu się tłumaczyć, chciałam się tylko dowiedzieć jak postrzegać takie zloty - teoretycznie - bo każdy na oficjalnym zlocie chce być; nieoficjalnych (nienumerowanych) może być milion w milionie konfiguracji niech się każdy zlatuje jak chce; to była jedyna myśl mojego postu;
Janusz,
masz chyba za dużo obowiązków z tym czytaniem i dbaniem o forum, bo mnie to zakrawa na przemęczenie lub początki manii prześladowczej;
zleć się gdzieś jakoś nieoficjalnie i odpocznij, bez internetu! |
_________________ Essssa Essssaa |
|
|
|
 |
paf
Administrator
Twój sprzęt: Rimor Katamarano 8 czasami :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 37/20 Skąd: Pajęczno
|
Wysłany: 2008-10-28, 10:16
|
|
|
Luzik Fruzik jak mawia mój przyjaciel
wszyscy jesteśmy ludźmi i każdy z nas mniej lub bardziej błądzi i nie ma wyjątków zatem powtarzam Luzik Fruzik
jaka u Was pogoda dzisiaj? |
|
|
|
 |
czarna_mamba
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2008-10-28, 10:32
|
|
|
Pytasz mnie czy Janusza?
w Krakowie spacerowo barowa |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/236 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2008-10-28, 10:52
|
|
|
Następnym razem proponuję, aby BaJa02 jako lekarz dawał skierowania na solanki.
PS.
Właściwie po co czekać do końca zlotu, proponuję jeszcze przed zlotem dowalić Jackowi, niech sobie za dużo nie wyobraża |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-10-28, 12:39
|
|
|
| czarna_mamba napisał/a: | | masz chyba za dużo obowiązków z tym czytaniem i dbaniem o forum, bo mnie to zakrawa na przemęczenie lub początki manii prześladowczej; |
Zastanawiam się czy przypadkiem nie masz racji. Dawno nie byłem na wakacjach, a jak byłem to nie odpocząłem (bęc) |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
czarna_mamba
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2008-10-28, 13:53
|
|
|
no widzisz sam!
zalecam Ci spacery barowe, czyli wychodzisz z domku i idziesz piechotą do pobliskiego baru, albo idziesz sobie do swojego barku, siadasz wygodnie z napojem w dłoni i patrzysz przez okno jak odchodzi jesień, a potem patrzysz jak odchodzi Twoja ochota na pracę, machasz jej na pożegnanie
i tak ze dwa tygodnie inaczej nie działa |
|
|
|
 |
faro
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: fotel pasażera
Nazwa załogi: aulos i czterech budrysów
|
Wysłany: 2008-10-28, 17:01
|
|
|
| janusz napisał/a: | | Dawno nie byłem na wakacjach, a jak byłem to nie odpocząłem |
Na odpoczynek polecam Kołobrzeg ( zapraszamy!) O tej porze roku taki tu spokój że naprawdę można odpocząć chyba że ktoś nie lubi słuchać języka naszych zachodnich sąsiadów... |
_________________ Agnieszka Aulosowa
...ZAWSZE KOCHAMY ZA MAŁO I ZA PÓŹNO... |
|
|
|
 |
STRUSIE
zaawansowany

Twój sprzęt: Boxer - bus
Nazwa załogi: andrzej
|
Wysłany: 2008-10-28, 20:52
|
|
|
Chciałbym powiedzieć że bardzo się cieszę , ponieważ jestem na liścicie " solankowego zlotu " . Trochę się zagapiłem - zajęty Osówką i miejsc nie było , ale ktoś zrezygnował - zwolniło się miejsce i ......jadę . Cieszę się bo wiem że jak zawsze będzie to miłe przeżycie i pewnie dane mi będzie spotkać miłych ludzi , któ rzy będą moimi przyjaciółmi . |
|
|
|
 |
baja02
weteran "Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
|
Wysłany: 2008-10-28, 21:03
|
|
|
Nie dysponuję słownikiem języka polskiego, ale może ktos poda co kryje się pod hasłem "ZLOT". Jak komus to przeszkadza to możemy nazwac inaczej. Ale wydaje mi się, że nie ma określonej ilości uczestników, aby cos nazwać zlotem, bo niezaprzeczalnym faktem jest,że "kampery zlatują się" w jakieś miejsce. Problem widzę w czym innym! Zaczynamy dzielić zapalkę na 4 i to jest najbardziej niepokojące. |
_________________ O wiele lepiej spotkać się na szczycie niż nad brzegiem przepaści. |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2008-10-28, 21:32
|
|
|
| baja02 napisał/a: | Zaczynamy dzielić zapalkę na 4 i to jest najbardziej niepokojące. | żeby tylko na 4 ja myślę że na 60 |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
leszek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: VW LT 35 KARMANN MISSOURI
|
Wysłany: 2008-10-28, 21:35
|
|
|
Jacek miej to wszystko w życi |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1610/2337 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2008-10-28, 22:03
|
|
|
| baja02 napisał/a: | | może ktos poda co kryje się pod hasłem "ZLOT" |
Słownik podaje dwa znaczenia:
1. Zlot - >> wielkie publiczne spotkanie ludzi, którzy biorą udział w jakiejś imprezie<<
2. Zlot - >> gromadzenie się ptaków w jednym miejscu<<
Moi drodzy, przyznaję, że memu sercu bliższe jest to drugie znaczenie. Wszak my jak ptaki gromadzimy się w jednym miejscu, a i rejwach czynimy niezgorszy. Ptaki nie mają z nami szansy.
Dla ludzi bardziej pasuje - zjazd, szczególnie dla miłośników samochodów. Skoro jednak słowo" zlot" tak mocno już zakorzeniło się w naszej świadomości, to może niech tak zostanie. :-D |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
baja02
weteran "Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
|
Wysłany: 2008-10-29, 16:47
|
|
|
W uzupełnieniu postu Tadeusza.
"Zloty, sady - gromadzenie się głównie dzikich kaczek o zmroku i gęsi o świcie na żerowiskach, na lądzie lub w miejscach odpoczynku, przy przelotach, także w czasie ciągów"
Wielka Encyklopedia Powszechna PWN - 1969 r.
Wynika z tego, że na Kaczorki oczekuję 7.10. w godzinach popołudniowych. Pozostali uczetnicy zobaczymy do jakiej grupy się załapią.
Odpoczynek będzie od 7-11.XI, a żerowiski 8.11 od 17-22. i przelot na odpoczynek.
Pozdrawiam tych co przybędą o zmroku i o świcie - Jacek |
_________________ O wiele lepiej spotkać się na szczycie niż nad brzegiem przepaści. |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2008-10-29, 22:54
|
|
|
Baja podoba nam się Twój tok rozumowania. W przyszłości, może zmienimy nicka, ale dopóki jest tych dwóch (co to ukradli księżyc) zostaniemy przy Koczorkach.
Ale namówiłeś nas, jako dzikuski kocorki dolecimy 7-go o zmroku. |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
|
|