Przesunięty przez: janusz 2009-10-26, 13:49 |
Kamper do 6m dł. |
| Autor |
Wiadomość |
Jarosław69
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: LMC Finish 640
Dołączył: 29 Lis 2007 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Praszka-opolskie
|
Wysłany: 2010-01-09, 15:26
|
|
|
| koko napisał/a: | Zauważyłem prawidłowość kto jeżdzi małym chwali krótkie kto dużym długie znaczy to tyle
że sutacy i sutacy często decyduje kasa o której nikt tu wstydliwie nie pisze bo kasa od długości rośnie geometrycznie.
A teraz o eksploatacji
Promy grecja do 5m 5m-7m 7m-9m
Autostrady nigdzie na świecie nie płaci się za cm
W miastach atrakcje turystyczne zwiedzają turyści jeżdżący autobusami które też parkują
Ogólnie o gustach się nie dyskutuje i wiem że wszyscy zamieniają na większy a nie odwrotnie (DI STEFANO)
Pozdrawiam wszystkich tych z krótkim i tych z długim |
W sumie to najważniejsze jest zdanie ostatnie i tak 3mać! |
_________________ Jarosław |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 346/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2010-01-09, 15:48
|
|
|
| koko napisał/a: | | Pozdrawiam wszystkich tych z krótkim i tych z długim |
Brawo Koko , bo liczy się technika
Pozdrawiam |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
mondeo
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: adria coral sport
|
Wysłany: 2010-01-09, 20:53
|
|
|
| koko napisał/a: | Zauważyłem prawidłowość kto jeżdzi małym chwali krótkie kto dużym długie znaczy to tyle
że sutacy i sutacy często decyduje kasa o której nikt tu wstydliwie nie pisze bo kasa od długości rośnie geometrycznie.
A teraz o eksploatacji
Promy grecja do 5m 5m-7m 7m-9m
Autostrady nigdzie na świecie nie płaci się za cm
W miastach atrakcje turystyczne zwiedzają turyści jeżdżący autobusami które też parkują
Ogólnie o gustach się nie dyskutuje i wiem że wszyscy zamieniają na większy a nie odwrotnie (DI STEFANO)
Pozdrawiam wszystkich tych z krótkim i tych z długim |
Czy na pewno o długości kampera decyduje kasa ? Moim zdaniem nie .
Czy każdy bogaty Polak buduje duży dom ? nie ,kto buduje duży dom i po co ? potem nawet tego ktoś nie ogrzewa .
Teraz moje dane liczbowe .
Nie piszę jaka to marka specjalnie , cen też nie będę pisał
otóż:
kamper dł 6,00 cena =x
kamper dł 6,55 cena =x+ 1100 Euro
kamper dł 7,16 cena =x + 2000 EURO
Czy uważacie ze ktoś kto wydaje duzą sumę na kampera nie miałby jeszcze odpowiednio 1100 euro (4,5 tys zł )na dopłate do 6,55 metr lub 2000 tys euro (8,4 tys zł) do kampera 7,16 metra ???
Czy ktoś kto wydaje 150 tys zł na Mercedesa a nie domawia w nim kupuje skór to znaczy że go nie stać na nie ?zabrakło 6 tys zł na skóry ? czy moze ich po prostu nie chciał ? |
|
|
|
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2010-01-10, 04:40
|
|
|
Moim zdaniem powinno się jeździć camperkiem, którego wybór jest przemyślany przed zakupem. Bo w krótkim może być wygodnie, a w długim ciasno. Np. integra 5,5m na dwie osoby bez rowerów to salonka, ale 5-osób, rowery i skuter+ bagaże to koszmar(nie wspomnę teściowej i psa). Wtedy na pewno długi i z garażem, ale też i prawko 'C' trzeba
mieć. I dobrze mieć zastępcę z takim prawkiem, bo umiejętności w jeździe pominę. Wersja też ma znaczenie bo integra wydaje mi się luźniejsza, ale wybór powinien zależeć od czynników jakie się uwzględni. |
|
|
|
 |
AMIGO
stary wyga Banita
Twój sprzęt: Blaszany, samobieżny namiot na kołach
|
Wysłany: 2010-01-10, 08:10
|
|
|
Przed zakupem bardzo długo zastanawiałem się nad długością (campera oczywiście!)). Kupiłem krótkiego. Teraz jednak widzę, że przed znalezieniem kamperka należało najpierw znależć stronę CT ( ). Wtedy z pewnością kupiłbym odrobinę dłuższego (ale tyko troszeczkę!), takiego by była w nim ,,sławojka'' i prysznic. Na dzień dzisiejszy tego mi właśnie brakuje do poczucia względnej niezależności.
Arturo - Ty zacząłeś z właściwej strony, więc niedługo pewnie zobaczymy...
Ja osobiście przychylam się do tego co ,powiedział' eler1 (2008-10-07, 13:56 ). Wątpliwości i mieszane uczucia będziesz miał co najmniej do czasu zakupu a może i dłużej |
_________________ Bogdan |
|
|
|
 |
mondeo
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2010-01-10, 10:57
|
|
|
| CamperAmigo napisał/a: | Przed zakupem bardzo długo zastanawiałem się nad długością (campera oczywiście!)). Kupiłem krótkiego. Teraz jednak widzę, że przed znalezieniem kamperka należało najpierw znależć stronę CT ( ). Wtedy z pewnością kupiłbym odrobinę dłuższego (ale tyko troszeczkę!), takiego by była w nim ,,sławojka'' i prysznic. Na dzień dzisiejszy tego mi właśnie brakuje do poczucia względnej niezależności.
Arturo - Ty zacząłeś z właściwej strony, więc niedługo pewnie zobaczymy...
Ja osobiście przychylam się do tego co ,powiedział' eler1 (2008-10-07, 13:56 ). Wątpliwości i mieszane uczucia będziesz miał co najmniej do czasu zakupu a może i dłużej |
Może kolega napisać jaka dł.kampera ? i jaki układ |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 70/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2010-01-10, 12:28
|
|
|
| O ile wiem w camperze 1m różnicy to najmniej ok 10.000EUR w nowych, porównywanie przypadkowych danych Marki,Roku ,Rodzaju oraz stanu to jak porównywać twojego merca za 150tys do 10 letniego fiata o tej samej długości CamperAmigo jak zmienisz na troszeczke wiekszego to znowu bedzie czegoś brak jak napisał Papamila długość to jedyna rzecz o którą nie wyposażysz posiadanego campera wszystkim którzy sie zastanawiają radzę najtańszy sposób pojechać na zlot (np Pajęczno) pochodzić pooglądać porozmawiać |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
Jacek M
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs na J5 2,5D '89 - ciągle jeździ :)
|
Wysłany: 2010-01-10, 12:59
|
|
|
| koko napisał/a: | | O ile wiem w camperze 1m różnicy to najmniej ok 10.000EUR w nowych |
Niekoniecznie - można np. tu http://www.reisemobil-discount.de/ znaleźć nawet częściowo zintegrowany 6m i 6,65m w jednej cenie... Między 6 a 7m jest to ok 2.000 EUR.
Oczywiście z całą rezerwą należną marce
Pozdrawiam
Jacek M |
_________________ "Najlepsze są amerykańskie koszule w kratę.
Bierzesz sobie winko, siadasz nad Wisłą, rozpinasz kołnierzyk.
Najlepsze są amerykańskie koszule w kratę"
M. Piwowski vel A. Krost |
|
|
|
 |
mondeo
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2010-01-10, 13:01
|
|
|
| koko napisał/a: | | O ile wiem w camperze 1m różnicy to najmniej ok 10.000EUR w nowych, porównywanie przypadkowych danych Marki,Roku ,Rodzaju oraz stanu to jak porównywać twojego merca za 150tys do 10 letniego fiata o tej samej długości CamperAmigo jak zmienisz na troszeczke wiekszego to znowu bedzie czegoś brak jak napisał Papamila długość to jedyna rzecz o którą nie wyposażysz posiadanego campera wszystkim którzy sie zastanawiają radzę najtańszy sposób pojechać na zlot (np Pajęczno) pochodzić pooglądać porozmawiać |
Specjalnie dla kolegi KOKO
CENY KNAUS :
1.SPORT LINER 600MG - 63.140. EURO
2.SPORT LINER 650UF I 650MG - 64.600.EURO
3.SPORT LINER 700MEG I 700UG - 65.730.EURO
Dla wyjaśnienia dodam że poz 1 i 2. posiadają silnik 2,2 a poz 3. silnik 2,3 disel
dopłata do silnika 2,3 diesel poz 1 i 2 =2080 Euro
Z cennika Knausa wynika że jak dokupimy silnik 2,3 do poz 1 i 2 cena jest prawie taka sama wszystkich aut
pzdr . |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2010-01-10, 13:11
|
|
|
| Ceny raczej z lekka zaporowe. Ciekawe, za jakie pieniądze można kupić 2-3 latka... |
|
|
|
 |
mondeo
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2010-01-10, 13:19
|
|
|
| za 45 tys euro . |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2010-01-10, 13:21
|
|
|
O i to jest juz bardziej sensowne. Z jakimi przebiegami sa takie fury, na jakim podwoziu.
Czy klimy stacjonarne także się zdarzają? |
|
|
|
 |
mondeo
doświadczony pisarz
|
|
|
|