generalnie dobry moment by wziąć się za tych gnojków co sieja grożę i śmierć po drogach.
Wielu z Was jeździ dużo poza Polską, nie wiem jak Wy ale ja ilekroć wracam na teren polskich dróg to mam wrażenie, że biorę (nie z własnej woli) udział w jakimś swoistym rodeo czy corridzie. Ilość głupoty i agresji jest porażająca i nie piszę tu o przypadkowych pomyłkach czy błędach kierujących bo to może się zdarzyć i zdarza się wszędzie. Piszę o chamstwie, agresji, cwaniactwie, braku zrozumienia, ciągłego gnania na spóźnione sprawy, braku elementarnej wyobraźni i odpowiedzialności za to co i jak się robi,że o wiedzy czy umiejętnościach nie wspomnę.
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
Twój sprzęt: Opel Vivaro Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2009 Piwa: 26/74 Skąd: Sligo IE
Wysłany: 2018-10-17, 10:22
Agat napisał/a:
Masz rację ale powinna byc grasacja winy i gradacja odpowiedzialnosci/kary..
To oczywiste. Coś na zasadzie, że jeśli dwóch strzela do mnie z pistoletu i jeden nie trafi to karę powinni otrzymać podobnie surową. Agat, oni wiedzieli, ze niosą zagrożenie.
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 339/86 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2018-10-17, 21:07
Cytat:
Słowacy się nie pitolą z zasłanianiem twarzy ...
I bardzo dobrze , niech każdy przyjrzy się tym debilom.
A i siedzenie w areszcie może trochę im da do myślenia co nawywijali.
I bardzo dobrze , niech każdy przyjrzy się tym debilom.
A i siedzenie w areszcie może trochę im da do myślenia co nawywijali.
rodzin szkoda tylko bo teraz mają na plecach wszystkie spojrzenia okolicy ... rodzice , żony , dzieci ... szkoda .
szkoda to przedewszystkim człowieka co zginął z ich powodu, szkoda to jego rodziny anie rodziny sprawców całego zamieszania
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 339/86 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2018-10-18, 07:40
Cytat:
szkoda to przedewszystkim człowieka co zginął
Dokładnie. Rodzin tych sprawców wiele kosztować to nie będzie. A sami rajdowy po jakimś czasie pewnie jeszcze w tv wystąpią i na tym zarobią. Takie to teraz czasy.
Dlaczego, to jest tylko wykroczenie?
Czy strzelanie do ludzi, ale ich nie trafienie jest też wykroczeniem?
Dobrym krokiem, jest zabieranie prawka po przekroczeniu o 50km/h... itd
Aczkolwiek nie jestem prawicowym oszołomem, ale za taki wyczyn powinno się przywalić ile wlezie, a auto jako narzędzie potencjalnej zbrodni zabrać i skasować.
Najwyższą prędkością w Polsce jest 140km/h i przekroczenie takowej o np o 20... 30? powinno skutkować bardzo surową karą.
Bo wtedy tłumaczenie, że " Myślałem, że to autostrada" w centrum miasta, nie ma racji bytu.
Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 170/104 Skąd: Sandomierz
Wysłany: 2018-10-18, 19:28
Ahmed napisał/a:
Oj, to ja musiałbym stracić 365 razy w ostatnim roku
Popieram
Tym co szkodzi hamowanie popędu "kastrować" tym co nie widzą wskazań licznika zabierać prawko i to na czym popełnili ten czyn
Przed ciszą wyborczą wszystko wolno
Aczkolwiek nie jestem prawicowym oszołomem, ale za taki wyczyn powinno się przywalić ile wlezie, a auto jako narzędzie potencjalnej zbrodni zabrać i skasować.
Aczkolwiek nie jestem lewicowym oszołomem, ale popieram wyjątkowo "całej rozciągłości"...
Reasumując, gdy zabiorą prawko, to i tak wielu jeździ . To może jest ono niepotrzebnie zabieranie?
Zabierał bym samochody, jw... po przekroczeniu np 150km /h. Traktując je jako pocisk wystrzelony w kierunku innych. Czyli broń.
Jakby tatuś stracił swego Passata combi , umiłowanego, bo mu synuś po joncie zaszalał, to może by kluczyki skuteczniej chował w następnej swojej Avensis, jak wychować synka nie potrafił np. itd,...
Niestety pierdzielenie o edukacji społeczeństwa i nieuchronności kary, a nie jej wysokości jako wpływu na przestrzeganie prawa i inne dyrdymały, nic nie dają. Amtym bardziej w obecnym "świecie dorosłych" ludzi lubiących łapki na FB i autoprezentację.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum