Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
O mnie
Autor Wiadomość
drFeelGood 
zaawansowany
TAK - Towarzystwo Anonimowych Kamperoholików

Twój sprzęt: Blue 599
Piwa: 19/8
Wysłany: 2020-02-15, 14:43   

smok_wawelski napisał/a:
Ale jest dostępny w przestrzeni publicznej a kanał deklaruje sie kamperowo/karawaningowo
Abstrahując od reklamy i zarabiania na niej - można by pogratulować propagowania "kultury" karawaningowej w miejscu publicznym w iście zgodnym sensie z kamperowaniem w szeroko pojętym zakresie.
Mnie uczono - zostaw miejsce po sobie w stanie zastanym lub lepszym - ale to dawno było i moze miałem złych nauczycieli ....

Zgadzam się, co za p.. porażka... jak za dawnych czasów po prostu wylej przed dom!
Czujcie się zaproszeni na pokaz cudownych garnków do kampera za 3 tysie albo laserów rozgrzewających stawy zbudowanych z czerwonych diód led, bo przecież w vanlife zasługujesz na wygodę i odpoczynek.
Postaw piwo autorowi tego posta

LukF 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Piwa: 570/435

Wysłany: 2020-02-15, 15:02   

Cyryl napisał/a:
LukF napisał/a:
...Interesuje mnie najbardziej JAK dojechać, CZYM jechałeś, GDZIE stałeś, GDZIE nabrałeś wodę i to jest dla mnie bardzo ważne. A co oglądałeś na miejscu jest dla mnie rzeczą poboczną...

no tak, ale nie powiesz mi chyba, że pojechałeś w miejsce X tylko dlatego bo można tam nabrać wody i dlatego, że fajnie się tam jedzie oraz dobrze stoi, a reszta nie ma żadnego znaczenia.

może ja zbyt dosłownie pojmuję, ale z tego co napisałeś wynika, że jeżeli jesteś z tamtych okolic, to wszystkie wyjazdy powinieneś spędzać na jakiś MOP-ach na A4 bo dobry dojazd, swobodny dostęp do wody, jest gdzie stanąć, a to że tam nic nie ma, to już ma mniejsze znaczenie.

każdy ma sposób na swoje kamperowanie, ale rozkładanie mapy i szukanie jedynie gdzie jest ujęcie wody i dobra droga oraz parking/kemping, to trochę ponad moje pojmowanie.

ja zawsze patrzę gdzie jechać, a dopiero do tego dopasowuję resztę czyli wodę, parking/kemping i drogę, chyba że są to Rysy i tam nie dojadę.

Ja też patrzę gdzie jechać. A jak już wiem gdzie to wtedy pytam: jak dojechać, skąd wodę nabrać i gdzie stanąć. Bo to dla mnie jest ważne. Natomiast napisałem, że przewlekłe relacje z milionem zdjęć i książką historyczną mnie nudzą. Nigdzie nie napisałem, że na A4 obok mnie są atrakcje dzięki którym pojadę tam spędzać wakacje :haha:

Przypomniało mi się: do A1 mam bliżej :haha:

Cyryl 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Piwa: 356/23
Wysłany: 2020-02-17, 05:00   

LukF napisał/a:
Cyryl napisał/a:
...ja zawsze patrzę gdzie jechać, a dopiero do tego dopasowuję resztę czyli wodę, parking/kemping i drogę, chyba że są to Rysy i tam nie dojadę.

Ja też patrzę gdzie jechać. A jak już wiem gdzie to wtedy pytam: jak dojechać, skąd wodę nabrać i gdzie stanąć...

czyli postępujesz dokładnie tak jak inni, różnica polega na tym, że nie czytasz relacji o atrakcjach.

Odpowiedz do tematu