|
|
|
O mnie |
| Autor |
Wiadomość |
drFeelGood
zaawansowany TAK - Towarzystwo Anonimowych Kamperoholików
Twój sprzęt: Blue 599
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lip 2018 Piwa: 19/8 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 2020-02-15, 14:43
|
|
|
| smok_wawelski napisał/a: | Ale jest dostępny w przestrzeni publicznej a kanał deklaruje sie kamperowo/karawaningowo
Abstrahując od reklamy i zarabiania na niej - można by pogratulować propagowania "kultury" karawaningowej w miejscu publicznym w iście zgodnym sensie z kamperowaniem w szeroko pojętym zakresie.
Mnie uczono - zostaw miejsce po sobie w stanie zastanym lub lepszym - ale to dawno było i moze miałem złych nauczycieli .... |
Zgadzam się, co za p.. porażka... jak za dawnych czasów po prostu wylej przed dom!
Czujcie się zaproszeni na pokaz cudownych garnków do kampera za 3 tysie albo laserów rozgrzewających stawy zbudowanych z czerwonych diód led, bo przecież w vanlife zasługujesz na wygodę i odpoczynek. |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 570/435 Skąd: Rybnik

|
Wysłany: 2020-02-15, 15:02
|
|
|
| Cyryl napisał/a: | | LukF napisał/a: | | ...Interesuje mnie najbardziej JAK dojechać, CZYM jechałeś, GDZIE stałeś, GDZIE nabrałeś wodę i to jest dla mnie bardzo ważne. A co oglądałeś na miejscu jest dla mnie rzeczą poboczną... |
no tak, ale nie powiesz mi chyba, że pojechałeś w miejsce X tylko dlatego bo można tam nabrać wody i dlatego, że fajnie się tam jedzie oraz dobrze stoi, a reszta nie ma żadnego znaczenia.
może ja zbyt dosłownie pojmuję, ale z tego co napisałeś wynika, że jeżeli jesteś z tamtych okolic, to wszystkie wyjazdy powinieneś spędzać na jakiś MOP-ach na A4 bo dobry dojazd, swobodny dostęp do wody, jest gdzie stanąć, a to że tam nic nie ma, to już ma mniejsze znaczenie.
każdy ma sposób na swoje kamperowanie, ale rozkładanie mapy i szukanie jedynie gdzie jest ujęcie wody i dobra droga oraz parking/kemping, to trochę ponad moje pojmowanie.
ja zawsze patrzę gdzie jechać, a dopiero do tego dopasowuję resztę czyli wodę, parking/kemping i drogę, chyba że są to Rysy i tam nie dojadę.
|
Ja też patrzę gdzie jechać. A jak już wiem gdzie to wtedy pytam: jak dojechać, skąd wodę nabrać i gdzie stanąć. Bo to dla mnie jest ważne. Natomiast napisałem, że przewlekłe relacje z milionem zdjęć i książką historyczną mnie nudzą. Nigdzie nie napisałem, że na A4 obok mnie są atrakcje dzięki którym pojadę tam spędzać wakacje
Przypomniało mi się: do A1 mam bliżej |
| |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 356/23 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2020-02-17, 05:00
|
|
|
| LukF napisał/a: | | Cyryl napisał/a: | ...ja zawsze patrzę gdzie jechać, a dopiero do tego dopasowuję resztę czyli wodę, parking/kemping i drogę, chyba że są to Rysy i tam nie dojadę.
|
Ja też patrzę gdzie jechać. A jak już wiem gdzie to wtedy pytam: jak dojechać, skąd wodę nabrać i gdzie stanąć... |
czyli postępujesz dokładnie tak jak inni, różnica polega na tym, że nie czytasz relacji o atrakcjach. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|