|
Sylwester 2020/21. Polska pn i zach. |
| Autor |
Wiadomość |
Bogusław i Ewa
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato HYMER PREMIUM 678 TRAMP
Nazwa załogi: EB
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Piwa: 75/27 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2020-12-28, 11:37
|
|
|
| Dzwoniłem do Alexa.O pobycie nie ma mowy,zrzut tak. |
|
|
|
 |
GruMar
trochę już popisał

Twój sprzęt: Master Possl
Nazwa załogi: MaJaWa
|
Wysłany: 2020-12-28, 12:06
|
|
|
| Bogusław i Ewa napisał/a: | | Dzwoniłem do Alexa.O pobycie nie ma mowy,zrzut tak. |
Tak Faktycznie zamkniete i zostaje tylko na dziko stanąć
To muszę przemyśleć wyjazd |
|
|
|
 |
Grooby78
trochę już popisał
Twój sprzęt: Roller Team 298M
|
Wysłany: 2020-12-29, 10:38
|
|
|
Koledzy, jak wygląda sprawa z tymi Karwieńskimi Błotami? Sprawa aktualna, ktoś tam jedzie?
Biję się z myślami czy jechać czy nie, oczywiście jeśli nowicjusze mogą także się przyłączyć?
Tylko zastanawiam się czy jechać tylko z żoną czy z dziećmi 5 i 2,5 lat. |
|
|
|
 |
marek230482
stary wyga

Twój sprzęt: Transit VII Challenger
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sty 2020 Piwa: 11/1 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 2020-12-29, 13:05
|
|
|
Ja jadę. Ruszam jutro wieczorem. Prześpię się pewnie gdzieś na wysokości Bydgoszcz-Świecie i reszta drogi w sylwestra. Nie ma znaczenia czy nowicjusz czy nie. Ja nie znam nikogo - to poznam :D
Dzieci 4 i 7 lat |
_________________ Dethleffs Nomad->Transit IV Pilote -> Transit VII Challenger
 |
| |
|
|
|
 |
Andrzej_Gdynia
zaawansowany

Twój sprzęt: Adria 670
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2016 Piwa: 15/9 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2020-12-29, 14:05
|
|
|
| Na 90% będę z żonką... Mam nadzieję że nie pozamykamy się w swoich budach a pogoda pozwoli na nawiązanie znajomości... ale dopiero jakoś po 12.00 w sylwestra |
_________________ Andrzej_Gdynia
 |
| |
|
|
|
 |
Comsio
Kombatant weteran cepek
Twój sprzęt: Ducato II 2,8JTD 670 Eura Mobil
Nazwa załogi: COMSIOWIE
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2013 Piwa: 85/430 Skąd: Ząbki
|
Wysłany: 2020-12-29, 19:20
|
|
|
U nas żarło,podlasie i zdechło,
Opcja B jedzemy nad Bałtyk.
Czy aktualne te błota, jak tak to czy się załapiemy.
Jutro ruszamy.
A w nowy rok ruszamy dalej na objazdówkę. |
_________________ Całe życie mówię , że do flaszki trza dwojga.
Asia i Wiesław pozdrawiają.
 |
|
|
|
 |
marek230482
stary wyga

Twój sprzęt: Transit VII Challenger
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sty 2020 Piwa: 11/1 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 2020-12-29, 19:34
|
|
|
Z tego co widzę na google to tam jest miejsce w brud chyba że teraz to zarośnięte i błotniste może ktoś miejscowy sprawdzi?
Ja w nowy rok też ruszam w trasę. Chcę trochę pozwiedzać jak już taki kawał drogi przejadę. |
_________________ Dethleffs Nomad->Transit IV Pilote -> Transit VII Challenger
 |
|
|
|
 |
zbychu
weteran
Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2010 Piwa: 19/9 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2020-12-30, 09:13
|
|
|
Ja też się wybieram , jutro dotrę albo na Hel, albo Karwieńskie Błota |
_________________ ZBYSZEK I STASIA
 |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2020-12-30, 10:04
|
|
|
| marek230482 napisał/a: | Z tego co widzę na google to tam jest miejsce w bród chyba że teraz to zarośnięte i błotniste :diabelski uśmiech może ktoś miejscowy sprawdzi? | Miejscowy twierdzi, że w Karwieńskich Błotach trudno o błoto z uwagi na podłoże z grubego żwiru i zawsze krótko po każdym deszczu robi się sucho. Ponadto dzisiaj od rana jest bezchmurne niebo. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
Misio
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Piwa: 808/1231 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2020-12-30, 10:40
|
|
|
| lepciak napisał/a: | | marek230482 napisał/a: | Z tego co widzę na google to tam jest miejsce w bród chyba że teraz to zarośnięte i błotniste :diabelski uśmiech może ktoś miejscowy sprawdzi? | Miejscowy twierdzi, że w Karwieńskich Błotach trudno o błoto z uwagi na podłoże z grubego żwiru i zawsze krótko po każdym deszczu robi się sucho. Ponadto dzisiaj od rana jest bezchmurne niebo. |
Czyli nawet jak by błotko było, to kamperami przykryją.
Już kiedyś jeden błotny zlot się odbył, więc z wyciąganiem mamy cenną praktykę. |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...ks.Jan Twardowski
 |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2020-12-30, 11:39
|
|
|
| Misio napisał/a: | | lepciak napisał/a: | | marek230482 napisał/a: | Z tego co widzę na google to tam jest miejsce w bród chyba że teraz to zarośnięte i błotniste :diabelski uśmiech może ktoś miejscowy sprawdzi? | Miejscowy twierdzi, że w Karwieńskich Błotach trudno o błoto z uwagi na podłoże z grubego żwiru i zawsze krótko po każdym deszczu robi się sucho. Ponadto dzisiaj od rana jest bezchmurne niebo. |
Już kiedyś jeden błotny zlot się odbył, więc z wyciąganiem mamy cenną praktykę. | Misio , mylisz pojęcia. Chłopaki chcą zorganizować zlocik w Karwieńskich Błotach na czystej glebie a nie w Pajęcznie gdzie przez przypadek błota było powyżej ani też w Warszawie gdzie nawet matce polskich rzek oczywiście właściwie skanalizowanej od dawna z brzegu na brzeg się przelewa.
Jak przybędziesz na Wybrzeże to również Ciebie na to wyjątkowe miejsce naprowadzę.
I Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2021 roku życzę. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
ufolz
trochę już popisał
Nazwa załogi: z kosmosu
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Sie 2011 Piwa: 4/10 Skąd: mało ważne
|
Wysłany: 2020-12-30, 12:15
|
|
|
| zbychu napisał/a: | Ja też się wybieram , jutro dotrę albo na Hel, albo Karwieńskie Błota |
My na Helu, jest piekna pogoda.. |
| Ostatnio zmieniony przez ufolz 2020-12-31, 17:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kamil Cz
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Benimar Europa 6000ST
Nazwa załogi: Kamil team
|
Wysłany: 2020-12-30, 19:42
|
|
|
My ruszamy jutro rano. Będziemy po południu na miejscu. Do zobaczenia . Osoby wahające się namawiam do ruszenia i obrania kursu na Karwieński Błota. |
_________________ Kamil |
|
|
|
 |
Misio
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Piwa: 808/1231 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2020-12-31, 08:07
|
|
|
| lepciak napisał/a: | | Misio napisał/a: | | lepciak napisał/a: | | marek230482 napisał/a: | Z tego co widzę na google to tam jest miejsce w bród chyba że teraz to zarośnięte i błotniste :diabelski uśmiech może ktoś miejscowy sprawdzi? | Miejscowy twierdzi, że w Karwieńskich Błotach trudno o błoto z uwagi na podłoże z grubego żwiru i zawsze krótko po każdym deszczu robi się sucho. Ponadto dzisiaj od rana jest bezchmurne niebo. |
Już kiedyś jeden błotny zlot się odbył, więc z wyciąganiem mamy cenną praktykę. | Misio , mylisz pojęcia. Chłopaki chcą zorganizować zlocik w Karwieńskich Błotach na czystej glebie a nie w Pajęcznie gdzie przez przypadek błota było powyżej ani też w Warszawie gdzie nawet matce polskich rzek oczywiście właściwie skanalizowanej od dawna z brzegu na brzeg się przelewa.
Jak przybędziesz na Wybrzeże to również Ciebie na to wyjątkowe miejsce naprowadzę.
I Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2021 roku życzę. |
Lepciaczku, miałem na myśli zlot w Ojcowie i w Głuchołazach gdzie wpadłem w błoto aż po silnik. Koledzy przy wypychaniu kampera nie chcący połamali mi reflektory. Natomiast w Ojcowie wiara wyciągała kampery przy pomocy liny. Emocje można sobie przypomnieć na naszej fotorelacji.
Dzięki za życzenia i również proszę przyjąć od nas wszystkiego naj...no i zdrówka, bo bez tego ani rusz. |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...ks.Jan Twardowski
 |
|
|
|
 |
KACPERKI 2
weteran Dawniej nick: Agat ;-)

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter
Nazwa załogi: Palma na boku ;-)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Lut 2016 Piwa: 60/59 Skąd: z nad morza ;-)
|
Wysłany: 2020-12-31, 08:45
|
|
|
| Kamil Cz napisał/a: | | My ruszamy jutro rano. Będziemy po południu na miejscu. Do zobaczenia . |
No to do zobaczenia
Prawdopodobnie będziemy ok 18-stej
Poprosimy o miejsce po Waszej prawej stronie
.... KdyRZ fffracajjjjONccc ot fas.... f nocyyyyy bENndzieemyyy mieeliii najbliiiiRZej do naszyhhh tszfi |
_________________ Po prostu od dawna lubię Mercedesy... ;-) osobowe i takie... z "Palmą na boku" ;-)
 |
| |
|
|
|
 |
|
|