Twój sprzęt: Carthago Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Mar 2020 Piwa: 12/2 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2023-02-05, 21:22
andrzej627, czym się różnią 780/785/795 do tego dopiski MT-D, M-S albo bez - czytam na stronie/ porównuje te modele i nic mi z tego nie wychodzi co dziś na początku 2023 kupić do kampera
„LMT-S” oznacza dożywotnią aktualizację map (nüMaps Lifetime) + dożywotni ruch drogowy (brak kabla odbiornika komunikatów drogowych w zestawie - „S” oznacza opcję otrzymywania informacji o ruchu drogowym za pośrednictwem połączenia ze smartfonem)
na ŻYWO! (dawniej „nüLink!”) to urządzenia z opcją subskrypcji usług online nüLink!.
„CE” oznacza Europę Środkową (urządzenia te mają fabrycznie załadowany region Europy Środkowej, więc nie obejmują pełnego zasięgu dla Europy. Oto przegląd zasięgu)
Twój sprzęt: Carthago Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Mar 2020 Piwa: 12/2 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2023-02-05, 21:46
izola, dzięki ale który model kupić 780, 785,795?
795 Europa ma wbudowana kamerę przednią zaś te MT-D i MT-S nie ale nie wiem czym te 7.. różną się bo jak daje porównanie modeli to są te same funkcje
Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 232/165 Skąd: Westfalia
Wysłany: 2023-02-06, 08:17
Na tej stronie jest więcęj informacji,
jakie dane urządzenie ma plusy i minusy. Kryterium wyboru może być pojazd jakim jedziesz, twoje cele podróży, sowtware itd.
To, który system jest dla Ciebie odpowiedni, zależy głównie od typu pojazdu i celu. Kompaktowy CamperVan jest szczególnie odpowiedni, jeśli podróżujesz po Europie vanem bez przyczepy. Model 785 ma kamerę samochodową, odbiera informacje o ruchu drogowym na żywo za pośrednictwem DAB+ i, podobnie jak model 890, nadaje się zarówno do samochodów kempingowych, jak i przyczep kempingowych. Czy podróżujesz poza Europę i chcesz przeczytać trasę i ciekawe miejsca na bardzo dużym ekranie? W takim razie 890 jest dla Ciebie idealnym towarzyszem podróży.
Qrczę blade! Dziewczyny i chłopaki się "zbroją" w takie, śmakie i inne "instrumenta" a ja oldboy na dwóch smartfonach i ekranie jakiejś tam multimedialnej stacji jeżdżę. Nic dziwnego, że mnie ostatnio 3 nawigacje przez Słowację wprowadziły... na manowce!!! Widać "nadejszła pora" na dozbrojenie!
Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 350/162 Skąd: Francja
Wysłany: 2023-02-07, 15:09
szkl napisał/a:
który model kupić 780, 785,795?
W tej chwili Garmin proponuje do wyboru modele Camper 795, Camper 895 i Camper 1095. Różnią się wielkością ekranu i ceną. Jest też model z wbudowaną kamerą samochodową: CamperCam 795.
Wysłany: 2023-02-07, 21:02
dobra jestem już mądrzejszy więc się podziele:
tegoroczne modele z końcówką .95 to przede wszytkim możliwość podglądu satelitarnych zdjęć Garmina (dostęp do bazy zdjęć satelitarnych Garmin BirdsEys) co ma ułatwić dotarcie do miejsc postojowych i obsługa nowszej kamery cofania BC-50 (widok w nocy). Ponadto zielony przewodnik MICHELIN, dzięki któremu szybko sprawdzimy czy dana atrakcja jest warta odwiedzenia. Funkcja Roadtrip Routes pozwalająca na wyszukanie malowniczych tras
dodatek MT-D i MT-S todtyczny obsługi DAB+ czyli syngału radiowego o korkach w modelach 895 i 1095 wbudowane w zaczep magnetyczny z kablem zasilającym a w modelu 795 osobny kabelek. Dodoatkowo model MT-D poprzez garmin drive czyli telefon dostaje informacje jw oraz o pogodzie, cenach paliwa. Zaś model MT-S to samo ale tylko przez Garmin Drive (nie ma DAB+)
reasumując wybór padł na 895 MT-D
zarówno modele 789, 890, 1090 z 2020 jak i nowe tegoroczne majła mapy dożywotnie aktualizowane i wgrane europe a resztę świata (jak Ameryka Północna, Południowa czy Bliski Wschód i Afryka Północna) według potrzeb możemy dogrywać
Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 350/162 Skąd: Francja
Wysłany: 2023-02-08, 18:21
W czasie ostatniej podróży zgniotłem ekran mojego CamperVana. Zadzwoniłem do Garmina w sprawie reparacji. Okazało się, że zamiast reperować wymieniają na nowy. Dzisiaj przyszła paczka z nowym CamperVanem, który kosztował mnie 110€ zamiast 299€.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum