Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogrodzieniec , Olsztyn czyli mała wyprawa po Jurze
Autor Wiadomość
Wieluniak 
trochę już popisał

Piwa: 1/2
Wysłany: 2010-06-07, 07:22   

nas obsługiwała :diabelski_usmiech jego żona :wyszczerzony:
Postaw piwo autorowi tego posta

Wieluniak 
trochę już popisał

Wysłany: 2010-06-08, 07:04   

Obiecana fotka Parku Zamków Jurajskich. Zdjęcie zrobione z wieży zamku Ogrodzieniec.
Park jest jeszcze zamknięty.

Wieluniak 
trochę już popisał

Wysłany: 2010-06-10, 21:44   

MILUŚ napisał/a:

Wklej jakieś fotki .......

PZDR> MILUŚ :spoko

Wycieczkę po Jurze rozpoczęliśmy od zwiedzania Klasztoru na Jasnej Górze. Kamperka zaparkowaliśmy na stanowiskach dla autobusów, na parkingu przy Domu Pielgrzyma. Zgodnie z sugestią znajomego księdza, na dziedzińcu Klasztoru zjawiliśmy sie po godz. 9. Nie było jeszcze tłumów.

Uploaded with ImageShack.us

Pierwsze kroki skierowaliśmy do Zbrojowni...przyjemny był tam chŁodek. Chłopcom się podobało, zbroje, broń . Byli przeszczęśliwi...tylko jak dla nas za szybko biegali :haha: . Niestety nie mozna było robić fotek.
Pokazaliśmy chłopcom OBRAZ Matki Bożej , a potem poszliśmy na wały. Armaty i dzwon ożyły.

Zmęczeni słońcem, bieganiem za naszymi diabłami, ulegliśmy namowom i poszliśmy na plac zabaw w parku przed klasztorem. Miejsce super, ławeczki dla rodziców w cieniu. Dzieciaki miały radochę.Dużą atrakcją była lina, na której dzieciaki mogły zjeżdżać (nie wiem jak się nazywa to ustrojstwo). Ruch był tam tak duży, że musiałem nim sterować ręcznie :haha:

Częstochowę pożegnaliśmy w McDonalds-ie . Heppy Meal rulez :gwm

Wieluniak 
trochę już popisał

Wysłany: 2010-06-10, 22:03   

Kolejny etap podróży Olsztyn. Po drodze z Czy-wy do Olsztyna było można zauważyć ślady powodzi, przy domach na podwórkach , na ulicach worki z piaskiem... :(

Wreszcie Olsztyn. Czytając wcześniej sugestię z forum szukamy darmowego parkingu. Znaleźliśmy...przy cmentarzu

c.d.n

kazik_ 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Kayak Rimor
Nazwa załogi: [P_D_K]
Wysłany: 2013-08-09, 05:13   

Na Jurze to jeszcze ruiny Pustyni Błędowskiej polecam. Sa miejsca widokowe Dąbrówka i Klucze oddalone o jakich 5-6 km, w Kluczach strasznie ciasno kamperem na osiedlu aby tam dojechać ale dało rade, punkt położony fajnie wysoko.

Rockers 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Piwa: 23/14
Wysłany: 2013-08-20, 14:51   

Jutro perwszy wypad w tym roku :-P naaareszcie :)

Właśnie wybieram się odwiedzić Ogrodzieniec i Gród na Górze Birów , jak by się ktoś tam udawał to zapraszam na spotkanie, na obiadek planuje gdzieś przystanąć na jakiś grill mam nadzieję na fajny dzień na Jurze :ok

Irel 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9TD 1994r CI Riviera 1000
Nazwa załogi: Ela i Irek
Piwa: 54/7
Wysłany: 2013-08-20, 16:41   

Jestem mieszkańcem Jury i bardzo polecam odwiedzanie moich stron. Jura jest piękna o każdej porze roku. A tutaj parę linków do moich jurajskich albumów
https://picasaweb.google.com/110608175532079207175/SierpniowaJura?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOnchsrZuvCWYw&feat=directlink
https://picasaweb.google.com/110608175532079207175/JesiennaJura?authuser=0&authkey=Gv1sRgCL2rprz7jrbbUA&feat=directlink
https://picasaweb.google.com/110608175532079207175/GoraZborow?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLSTi7jh3davdg&feat=directlink
https://picasaweb.google.com/110608175532079207175/ZOtyPotok?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJK218-d18TEBg&feat=directlink
Przyjemnego oglądania.

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2013-08-20, 18:01   

Rockers napisał/a:
Jutro perwszy wypad w tym roku :-P naaareszcie :)

Właśnie wybieram się odwiedzić Ogrodzieniec i Gród na Górze Birów , jak by się ktoś tam udawał to zapraszam na spotkanie, na obiadek planuje gdzieś przystanąć na jakiś grill mam nadzieję na fajny dzień na Jurze :ok

My z Mari wszystkie te tereny mamy w zasięgu spokojnej wycieczki rowerowej'
Zycze powodzenia i udanej wycieczki .Mysle że chcesz sprawdzic kampera po remoncie,

Rockers 
Kombatant

Wysłany: 2013-08-20, 18:48   

Wlasnie wlasnie trza go sprawdzic :bajer .
:?
I spokojnie ruszyc w piatek , dzis go transportoowalem do domciu i nie bylem do konca zadowolony

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2013-08-21, 17:16   

Rockers napisał/a:
Wlasnie wlasnie trza go sprawdzic :bajer .
:?
I spokojnie ruszyc w piatek , dzis go transportoowalem do domciu i nie bylem do konca zadowolony
Nie marudz .Przyjec na Szyszki My w piątek jedziemy gdzieś o godzinie 10 rano w strone Tokarni na zlot .Do Tokarni mamy gdzies 60 km .Po drodze chcemy zwiedzic Muzeum Reja w Nagłowicach i jeszcze coś może przy okazji .Po Zlocie u górali z niśkich gór wracamy z powrotem na Szyszki na pare dni .

Rockers 
Kombatant

Wysłany: 2013-08-21, 21:05   

Niestety w Ogrodziencu bylismy z gosciem ktory u nas bedzie do piatku. o 7 rano odwozimy go na pociag dopiero potem mozemy sie spokojnie wybrac na nasz urlop :-P

Niestety nie wiem co jest ale kamperek dzis mnie troche zawiodl jeszcze pare dni temu odbierajac z warsztatu po wymianie przewodow hamulcowych wszystko bylo ok
dzis gasl jak sie zatrzymywalem a pod gore nie mial mocy ?
Albo znowu problem z przewodami pqliwowymi albo co zasugerowal znajomy ktorys wtryskiwacz !?!?
Jutro na to spojrze ale chyba zaryzykuje w piatek jazde tak bo nie mam fundussy na naprawe w warsztacie a sam na diezlu nie bardzo sie znam . ale jestem dobrej mysli ze moze z utrudnieniami ale dojade ryzyk fizyk juz musze :mrgreen: gdzies wyjechac bo w domu krecka dostane. :mrgreen:

Rockers 
Kombatant

Wysłany: 2013-08-22, 11:05   

Ogrodzieniec i gora Birow zaliczona gril pyszny wycieczka suuper udana :)
Przed zamkiem buduja wlasnie zjezdzalnie saneczkowa pewnie otwarcie juz niedlugo ;)

Zdjecia kidy indziej bo jak widac narazie neta mam tylko przez telefon :spoko

A jeszcze jedno ogrodzieniec ma coraz wiecej dostepnych miejsc komnat muzealnych i buduje kruzganki drewniane przy murze do okienek ssczelniczych widac ze bedzie coraz lepiej i ciekawiej :diabelski_usmiech

Odpowiedz do tematu