|
Ogrodzieniec , Olsztyn czyli mała wyprawa po Jurze |
| Autor |
Wiadomość |
Wieluniak
trochę już popisał

|
Wysłany: 2010-06-07, 07:22
|
|
|
nas obsługiwała jego żona |
|
|
|
 |
Wieluniak
trochę już popisał

|
Wysłany: 2010-06-08, 07:04
|
|
|
Obiecana fotka Parku Zamków Jurajskich. Zdjęcie zrobione z wieży zamku Ogrodzieniec.
Park jest jeszcze zamknięty.
 |
|
|
|
 |
Wieluniak
trochę już popisał

|
Wysłany: 2010-06-10, 21:44
|
|
|
| MILUŚ napisał/a: |
Wklej jakieś fotki .......
PZDR> MILUŚ |
Wycieczkę po Jurze rozpoczęliśmy od zwiedzania Klasztoru na Jasnej Górze. Kamperka zaparkowaliśmy na stanowiskach dla autobusów, na parkingu przy Domu Pielgrzyma. Zgodnie z sugestią znajomego księdza, na dziedzińcu Klasztoru zjawiliśmy sie po godz. 9. Nie było jeszcze tłumów.
Uploaded with ImageShack.us
Pierwsze kroki skierowaliśmy do Zbrojowni...przyjemny był tam chŁodek. Chłopcom się podobało, zbroje, broń . Byli przeszczęśliwi...tylko jak dla nas za szybko biegali . Niestety nie mozna było robić fotek.
Pokazaliśmy chłopcom OBRAZ Matki Bożej , a potem poszliśmy na wały. Armaty i dzwon ożyły.
Zmęczeni słońcem, bieganiem za naszymi diabłami, ulegliśmy namowom i poszliśmy na plac zabaw w parku przed klasztorem. Miejsce super, ławeczki dla rodziców w cieniu. Dzieciaki miały radochę.Dużą atrakcją była lina, na której dzieciaki mogły zjeżdżać (nie wiem jak się nazywa to ustrojstwo). Ruch był tam tak duży, że musiałem nim sterować ręcznie
Uploaded with ImageShack.us
Częstochowę pożegnaliśmy w McDonalds-ie . Heppy Meal rulez
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
 |
Wieluniak
trochę już popisał

|
Wysłany: 2010-06-10, 22:03
|
|
|
Kolejny etap podróży Olsztyn. Po drodze z Czy-wy do Olsztyna było można zauważyć ślady powodzi, przy domach na podwórkach , na ulicach worki z piaskiem...
Wreszcie Olsztyn. Czytając wcześniej sugestię z forum szukamy darmowego parkingu. Znaleźliśmy...przy cmentarzu
c.d.n |
|
|
|
 |
kazik_
trochę już popisał

Twój sprzęt: Kayak Rimor
Nazwa załogi: [P_D_K]
|
Wysłany: 2013-08-09, 05:13
|
|
|
| Na Jurze to jeszcze ruiny Pustyni Błędowskiej polecam. Sa miejsca widokowe Dąbrówka i Klucze oddalone o jakich 5-6 km, w Kluczach strasznie ciasno kamperem na osiedlu aby tam dojechać ale dało rade, punkt położony fajnie wysoko. |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2013-08-20, 14:51
|
|
|
Jutro perwszy wypad w tym roku naaareszcie
Właśnie wybieram się odwiedzić Ogrodzieniec i Gród na Górze Birów , jak by się ktoś tam udawał to zapraszam na spotkanie, na obiadek planuje gdzieś przystanąć na jakiś grill mam nadzieję na fajny dzień na Jurze |
|
 |
Irel
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9TD 1994r CI Riviera 1000
Nazwa załogi: Ela i Irek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Gru 2011 Piwa: 54/7 Skąd: Jura Pólnocna
|
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2013-08-20, 18:01
|
|
|
| Rockers napisał/a: | Jutro perwszy wypad w tym roku naaareszcie
Właśnie wybieram się odwiedzić Ogrodzieniec i Gród na Górze Birów , jak by się ktoś tam udawał to zapraszam na spotkanie, na obiadek planuje gdzieś przystanąć na jakiś grill mam nadzieję na fajny dzień na Jurze |
My z Mari wszystkie te tereny mamy w zasięgu spokojnej wycieczki rowerowej'
Zycze powodzenia i udanej wycieczki .Mysle że chcesz sprawdzic kampera po remoncie, |
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2013-08-20, 18:48
|
|
|
Wlasnie wlasnie trza go sprawdzic .
I spokojnie ruszyc w piatek , dzis go transportoowalem do domciu i nie bylem do konca zadowolony |
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2013-08-21, 17:16
|
|
|
| Rockers napisał/a: | Wlasnie wlasnie trza go sprawdzic .
I spokojnie ruszyc w piatek , dzis go transportoowalem do domciu i nie bylem do konca zadowolony | Nie marudz .Przyjec na Szyszki My w piątek jedziemy gdzieś o godzinie 10 rano w strone Tokarni na zlot .Do Tokarni mamy gdzies 60 km .Po drodze chcemy zwiedzic Muzeum Reja w Nagłowicach i jeszcze coś może przy okazji .Po Zlocie u górali z niśkich gór wracamy z powrotem na Szyszki na pare dni . |
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2013-08-21, 21:05
|
|
|
Niestety w Ogrodziencu bylismy z gosciem ktory u nas bedzie do piatku. o 7 rano odwozimy go na pociag dopiero potem mozemy sie spokojnie wybrac na nasz urlop
Niestety nie wiem co jest ale kamperek dzis mnie troche zawiodl jeszcze pare dni temu odbierajac z warsztatu po wymianie przewodow hamulcowych wszystko bylo ok
dzis gasl jak sie zatrzymywalem a pod gore nie mial mocy ?
Albo znowu problem z przewodami pqliwowymi albo co zasugerowal znajomy ktorys wtryskiwacz !?!?
Jutro na to spojrze ale chyba zaryzykuje w piatek jazde tak bo nie mam fundussy na naprawe w warsztacie a sam na diezlu nie bardzo sie znam . ale jestem dobrej mysli ze moze z utrudnieniami ale dojade ryzyk fizyk juz musze gdzies wyjechac bo w domu krecka dostane. |
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2013-08-22, 11:05
|
|
|
Ogrodzieniec i gora Birow zaliczona gril pyszny wycieczka suuper udana
Przed zamkiem buduja wlasnie zjezdzalnie saneczkowa pewnie otwarcie juz niedlugo
Zdjecia kidy indziej bo jak widac narazie neta mam tylko przez telefon
A jeszcze jedno ogrodzieniec ma coraz wiecej dostepnych miejsc komnat muzealnych i buduje kruzganki drewniane przy murze do okienek ssczelniczych widac ze bedzie coraz lepiej i ciekawiej |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|