Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Polski Caravaning wrzesień-październik
Autor Wiadomość
Tomii 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Przyczepka :) - najukochańsza
Wysłany: 2007-10-23, 20:49   

Marcin T napisał/a:
Skucha Tomii, to oznacza, że ich poprostu nie czytasz, tylko "wymieniasz" na forum.

Skucha :mrgreen: ? Motor Caravan november 2007 nie widziałem żadnej relacji ze zlotu :roll: . Chyba, że chodzi Ci o relacje z prywatnych podróży? Bo jeśli o relacje z podróży to nie dogadaliśmy się (mi chodzi po prostu o zloty).

JaWa napisał/a:
Gdyby PC miałoby być jedynie pismem prezentującym nowinki techniczne i nowe modele przyczep i kamperów, to pewnie nie przeczytałbym nawet jednego egzemplarza.

Jawa czyli od kiedy kupiłeś swojego kampera nie zrobiłeś w nim nic? Totalnie nie interesują Cię akcesoria kempingowe? Nie chcesz mieć pojęcia na jakiej zasadzie działają pewne rzeczy, żeby przy ewentualnej awarii naprawić to samemu?

Panowie postawmy się na miejscu "świeżaka". Osoby która w życiu nie miała do czynienia z karawaningiem, nie była na forum, nie zna nikogo z PZM - ona w tej gazecie nie zobaczy nikogo znajomego. O technice raczej dowie się mało :-( i uzna pismo za "kronikę" towarzystwa wzajemnej adoracji.

Przepraszam wszystkich za sianie zamętu - więcej już się nie odzywam w tym temacie.

Pozdrawiam!
Postaw piwo autorowi tego posta

kazbar 
weteran

Piwa: 36/4
Wysłany: 2007-10-23, 21:16   

Tomii napisał/a:
Przepraszam wszystkich za sianie zamętu - więcej już się nie odzywam w tym temacie.!

Jaki zamęt?
Jakie przepraszam?
Już więcej nie odzywam się....?

Tomii....???

Tomii 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Przyczepka :) - najukochańsza
Wysłany: 2007-10-23, 22:28   

Kazek Kluska napisał/a:
Już więcej nie odzywam się....?

No w tym temacie :mrgreen: . Chodzi o to że za dużo "krzyku" się robi :roll:

Obrażalski to ja nie jestem :ok

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2007-10-23, 22:47   

Krzyku trochę potrzeba :haha: cisza się skończyła w niedzielę o 22.55 :haha:

kazbar 
weteran

Wysłany: 2007-10-23, 22:50   

janusz napisał/a:
Krzyku trochę potrzeba :haha: cisza się skończyła w niedzielę o 22.55 :haha:

Od krzyku głowa nie boli :bajer

Janusz! :bigok

Marek 
stary wyga

Piwa: 1/1
Wysłany: 2007-10-23, 23:11   

Widzisz Kazek jak chciałeś dyskutowac wczesniej na temat PC to zostałeś "obluzgany". Po roku na forum CT zaczęła się normalna wymiana zdań , Ty oceniłeś ,że tylko PC to jest to. Przytoczyłeś dowcip zatwierdzający Twoje racje. Ja powiem tak od 1965 r prenumeruję miesięcznik Żagle ( zwróć uwage ile lat PRL) obecnie jak otwieram to widzę te same reklamy przez pół roku, brak merytorycznych wypowiedzi. Jedynie skonczyło sie klakierstwo na rzecz PZŻ. Oczywiście komisja stopni ma mniej do rządzenia. Wracając na nasze podwórko to dobrze że pismo jest. Jako mało nakładowe załatwia niszę w hobby. Stara sie pisać o wszystkim i żyć z reklam. Ja zresztą zapłaciłem prenumeratę za rok następny i nie bedę uzasadniał dlaczego. Mnie najbardziej rażą w PC opisy nowych rozwiązań podawane przez Panią Dorotę Nowak piszącą pod dyktando"szpeców od marketingu, reklamujacych dany produkt" odbieram to jako informację bez komentarza, ale dla mnie to za mało. Dobrze,że jest podany adres WWW dystrybutora to można się dopytać. Dlatego Kaziu wnoszę o zammknięcie FANKLUBU na CT, bo co tu promować, ale jako kamperomaniacy będziemy i tak czytac nasze jedyne czasopismo, gdyż podaje informacje ogólnopolskie.
Marek : :-D :-D :!:

Robin 
stary wyga

Twój sprzęt: Samochód kempingowy
Postawił 7 piw(a)
Wysłany: 2007-10-23, 23:28   

Tomii napisał:

"Panowie postawmy się na miejscu "świeżaka". Osoby która w życiu nie miała do czynienia z karawaningiem, nie była na forum, nie zna nikogo z PZM - ona w tej gazecie nie zobaczy nikogo znajomego. O technice raczej dowie się mało i uzna pismo za "kronikę" towarzystwa wzajemnej adoracji"

No i wszystko jasne.Trzeba znać kogoś z PZM,mieć do czynienia z karawaningiem,być na forum (najlepiej takim które jest towarzystwem wzajemnej adoracji,pełnym klakierów i potakiwaczy) i wypatrywać znajomych a najlepiej samego siebie.Wtedy "pismo" będzie cacy.A ideałem byłoby gdyby "pismo" dogodziło wszystkim.Nawet takim którzy dopiero zaczynają się o technikę ocierać.
Pozdrawiam - Robin :idea:

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2007-10-23, 23:52   

Nie chcę się mądrować ale nie bardzo kumam.
Marek napisał/a:
Dlatego Kaziu wnoszę o zammknięcie FANKLUBU na CT, bo co tu promować,

Czemu należy zamknąć Fanklub na CT?
Ja uważam że ten fanklub ma inne wiele bardziej znaczące zadanie niż promocja PC.
Według mnie to Fanklub jest miejscem gdzie możemy pogadać o problemach w środowisku karawaningowym i relacjach na styku naszego ruchu z mediami. Dzięki niemu myślę że mamy choćby minimalny wpływ na jakość przekazu naszych zainteresowań innym.
Nawet ta dyskusja moim zdaniem dowodzi potrzeby istnienia fanklubu.

Myślę że na tym forum, całkiem niezależnym, jest miejsce dla wielu innych jeszcze fanklubów.
Proponuję np fanklub "Rimora" :bajer

Gość

Wysłany: 2007-10-24, 00:12   

A ja inny, ale też na "R".

Pozdrawiam, Jacek.

martes 
weteran
"Miła Karawana"

Twój sprzęt: baz campera
Piwa: 7/4
Wysłany: 2007-10-24, 09:14   

Jasne proponuje Fan Club Bardzo starego HYMMER MOBILA ,Fan Club Starego HYMMER MOBILA, Średnio Nowego HYMMER MOBILA, Zupełnie Nowego HYMMER MOBILA, a zapomniałem i Fan Club Tych co to by chcieli HYMMER MOBILA.... :lol:

kazbar 
weteran

Wysłany: 2007-10-24, 09:25   

Marek napisał/a:
bo co tu promować

Zadaniem Fanklubu nie jest promocja czasopisma. Od tego jest dział marketingu.

Fanklub powstał w odpowiedzi na następujący apel:

Magazyn Aktywnego Wypoczynku "Polski Caravaning" nr 1(1) wrzesień-pażdziernik 2005:

Redaktor Naczelny Dariusz Wołodźko napisał/a:

Drodzy Czytelnicy!
(...) To co znajdzie się w kolejnych numerach, zależy też od naszych Czytelników, w których głos będziemy się uważnie wsłuchiwać.
Bardzo prosimy o uwagi i opinie. Chcemy poznać Wasze zdanie na temat naszego pisma i jego poszczególnych elementów. Co Wam się podoba, a co powinniśmy skorygować?
Czego powinno być więcej, a czego nie? Może czegoś brakuje? Piszcie do nas! Dzięki Waszym wskazówkom postaramy się uczynić nasze pismo Waszym pismem. Z pokorą przyjmiemy wszelkie krytyczne uwagi, choć będziemy także wdzięczni za wskazanie naszych strzałów w dziesiątkę...
Jesteśmy otwarci na różne formy współpracy. Zapraszamy wszystkich, którzy o caravaningu chcą i potrafią pisać, które mają pomysły na ciekawe teksty z szeroko pojętego caravaningu (strona techniczna, propozycje i rady dla caravaningowców).
Chcemy, by "Polski Caravaning" stał się ogólnopolskim forum miłośników i entuzjastów caravaningu.
Chcemy by pismo było żywe i współtworzone przez ludzi, dla których caravaning i wszystko, co się z nim wiąże, jest prawdziwą pasją! (...)

tatkog 
weteran
Camperomaniak

Twój sprzęt: Ducato 1994 1,9 TD
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2007-10-24, 10:53   

Panie i Panowie jak komuś się nie podoba to:
- czytać nie musi
- członkiem fanclubu być nie musi
- na podforum wchodzić nie musi
Ale z drugej strony jak już jest "coś" i to "otwarte" to trzbe akceptować, że zdania są różne.
Jest takie motto- mój camper moja wolność.
CT forum jest wolne jak camper.
Ktoś chce dyskutować-niech dyskutuje-byleby nie zakłócał Naszej wolności(że nie wspomnę o porysowaniu campera :haha: ).
Likwidacja jakiegikolwiek fanclubu, podforum itp. to decyzja suwerenna tych co czują klimat.

JaWa 
Kombatant
Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Piwa: 367/235
Wysłany: 2007-10-24, 12:51   

Tomii napisał/a:
Nie chcesz mieć pojęcia na jakiej zasadzie działają pewne rzeczy, żeby przy ewentualnej awarii naprawić to samemu?

Na jakie zasadzie to wiem, ale dlaczego mam się uczyć czegoś naprawiać ( oprócz prostych awarii ). Czy jak Ci zachoruje pies to idziesz na weterynarię ?
Dla mnie camper to urządzenie do podróżowania, czyli uprawiania turystyki. Inaczej było z jachtami, to zupełnie inna para kaloszy. :lol:
Nie mam też dwóch lewych rączek, nasze jachty budowaliśmy sami, od podstaw. :bigok

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2007-10-24, 13:32   

Chyba trochę wiedzy o uzywanym przez nas sprzęcie nie zawadzi.
JaWa napisał/a:
Tomii napisał/a:
Nie chcesz mieć pojęcia na jakiej zasadzie działają pewne rzeczy, żeby przy ewentualnej awarii naprawić to samemu?

Na jakie zasadzie to wiem, ale dlaczego mam się uczyć czegoś naprawiać ( oprócz prostych awarii ).

Choćby po to by przy naprawie drobnej usterki "fachowcy" nie nalegali ,że trzeba wymienić silnik albo lodówkę. :ok

kazbar 
weteran

Wysłany: 2007-10-24, 14:35   

Jeszcze jedno wpadło mi do głowy:

Wszyscy trochę zapominają, że "Polski Caravaning" ma jeszcze jeden, kto wie czy jeden z
dwóch najważniejszych, cel: POPULARYZACJA caravaningu. Żyjemy w kraju, w
którym większość ludzi nie wie, o co chodzi w tym temacie. Tego problemu
nie mają ani Niemcy, ani Holendrzy, ani Anglicy.
Przecież większość Polaków nie zna słowa caravaning, a na przyczepę mówi
karawan... Nawet redaktorzy i dziennikarze!

Odpowiedz do tematu