|
|
|
dyskusja o NIEBEZPIECZEŃSTWACH wakacji we Włoszech |
| Autor |
Wiadomość |
kazbar
weteran

|
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-07-14, 21:06
|
|
|
|
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Wrz 2010 Piwa: 569/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2011-07-14, 22:25
|
|
|
| andreas p napisał/a: | | Cytat: | Andrzeju , swego czasu we Włoszech bywałem rok w rok więc mogę powiedzieć , że tam kradną. Miałem trzy włamanie z tego dwa z kradzieżą pomimo tego że staram się unikać nie strzeżonych miejsc i nocuję na kempingach.
Przykra prawda , ale tak jest. |
Od 15 lat spedzam urlmopy we Wloszech i jakos nie miale takiem zadnych wlaman. Wiec nie piszemy ze kradna. U nas sie mowi Jedz do Polski bo twoje auto juz tam pojechalo. A ja zawsze pytam tych co takie kawaly opowiadaja czy ukradli mu auto Polacy - nie ale oni kradna. Wiec nie robi sie komus zlej opini na podstawie opowiadan. Czy kazdy kto urodzil sie w Afryce jest MURZYNEM. |
Również sądzę, że ktoś się zapędził z tą kartką. Powyższy cytat z początku dyskusji świadczy o tym, ze Andreas odniósł się do stereotypów a nie obrażał polaków. Przeczytajcie jego wypowiedzi ze zrozumieniem, a zobaczycie, że poza nieeleganckim atakiem na Gino nie powiedział niczego obraźliwego o Polakach. Jeżeli nie mam racji to proszę o wskazanie w którym miejscu. Bo na pewno nie w zacytowanym przeze mnie poście. |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
|
Wysłany: 2011-07-14, 22:31
|
|
|
| martini44 napisał/a: | | andreas p napisał/a: | | Wydaje mi sie ze Was biednych wszedzie okradaja |
Tą wypowiedzią obraziłeś chyba większość Polaków, myślę że powienieneś się zastanowić jakim człowiekiem jesteś i co za bzdury opowiadasz..... mam nadzieję że nigdy Cie nie poznam ani nie spotkam a innym należą się przeprosiny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Tutaj słowo biedny nie odnosi się chyba do stanu posiadania lecz do wszystkich nieszczęść jakie się przydarzają./np. A ciebie biedaku znowu głowa boli?/ Reakcja kolegi Martini44 jest więc chyba nieadekwatna. Brak zrozumienia czytanego tekstu nie powinien być powodem do ostrych reakcji. |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 242/612 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2011-07-14, 22:35
|
|
|
| andreas p napisał/a: | Wydaje mi sie ze Was biednych wszedzie okradaja ,napadaja,i sie zakopujecie saperkami. To sie okopcie na granicy i tak bedzie bezpiecznie dla wszystkich, uchroni sie Greckie srodowisko i nie tylko.
A w Polsce kradna najwiecej samochodow osobowych znam 7 ludzi wracajacych z urlopu po Polsce autobusem. Jednemu na campingu auto ukradli a przyczepka sie ostala. Wiec o zlodziejach mozna pogadac.
Ale na wszystko ma odpowiedz wyszczekany gino jak ktos ma pytanie do prosto do niego prosze bedzie latwiej.
|
A to ostatnie zdanie jest wporzo |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
|
Wysłany: 2011-07-14, 22:42
|
|
|
Odniosłem się prze chwilą do do ataku na Gina. Przeczytaj dokładnie mój post. Zauważ też, że Gino zacytował kawałek wypowiedzi Andreasa odnoszącej się do stereotypu a pominął jej dalszą część, kiedy w takich wypadkach Andreas staje w OBRONIE polaków pytając czy im ktoś ukradł samochód czy tylko powtarzają stereotypy. Czytanie ze zrozumieniem proszę. Nie brońmy na siłę błędnej tezy, że atakuje on Polaków. Przeczytajcie jego wypowiedzi z początku wątku jeszcze raz |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
|
Wysłany: 2011-07-14, 23:18
|
|
|
I jeszcze raz. Saperka wzięła się z innego wątku i jest odniesieniem do tezy, że nieczystości można wylewać w krzaki bo kempingi są drogie.
Dla ścisłości nie znam Andreasa osobiście i bronię go, ponieważ został zaatakowany za opinie których nie wyrażał. Dalsza pyskówka była następstwem niezrozumienia jego słów i odruchową obroną przed 'biją naszych'. Gina natomiast znam i jak wcześniej napisałem, nie podoba mi się werbalny atak na jego osobę. Moim zdaniem kartka dana TENDENCYJNIE. |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2011-07-15, 07:47
|
|
|
kochani...nie o ''gino'' w tym wszytskim chodzi...i dziwi mnie, że tak to traktujecie..
ja sobie daje rade z tego typu odzywkami, i nie przejmuje sie nimi ...a juz na pewno nie tak,aby dawac za nie czerowne klartki.....
kartka została dana, na prosbe wielu uzytkowników, za brak szacunku , za wywyższanie sie, za traktowanie Polaków jako naród złodziei, za rozdzielanie ich jako bogatych i biedote....przykładów mozna by znalezć wiele w postach Andreasa, co gorsze, nie tylko w tym temacie..
juz nawet nie chce mówić, ile osób NIE ZNOSI JEGO PODPISU ...
i mimo próśb, nic z tym nie robimy w mysl..MA SWOJE ZDANIE, NIECH JE WYRAŻA....ale co ludzki myslą o tym podpisie, Andreas raczej nie chciałby wiedzieć...
ale, są pewnie granice, których tu na forum, przekraczać nie powinniśmy...
granice te przekroczył po raz kolejny, w tym poscie..
| andreas p napisał/a: | Wydaje mi sie ze Was biednych wszedzie okradaja ,napadaja,i sie zakopujecie saperkami. To sie okopcie na granicy i tak bedzie bezpiecznie dla wszystkich, uchroni sie Greckie srodowisko i nie tylko.
A w Polsce kradna najwiecej samochodow osobowych znam 7 ludzi wracajacych z urlopu po Polsce autobusem. Jednemu na campingu auto ukradli a przyczepka sie ostala. Wiec o zlodziejach mozna pogadac.
Ale na wszystko ma odpowiedz wyszczekany gino jak ktos ma pytanie do prosto do niego prosze bedzie latwiej.
|
biorąc cały kontekst dyskusji,co Andreas chce nam udowodnic..?
że jesteśmy gorszym narodem niz Niemcy?
dlaczego nie przystopował jak go o to prosiłem..raz..drugi...
pozniej mnie juz nie było..ale z tego co czytałem... On dalej swoje...
osobiscie..nie dziwie sie ze dzisiaj lata ''pod krawatem''
i w pełni popieram tą decyzje...
następnym razem, zanim zacznie znowu - przemyśli to |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

|
Wysłany: 2011-07-15, 07:53
|
|
|
a tak poza tym...pogoda sie poprawi, to i ludki zaczna normalnie gadać...
zawsze mówiłem że jak niż na dworzu...jakaś rozpierducha musi być
dobra..kto potrafi, niech jakieś czary na DOBRA SŁONECZNĄ POGODE uskutecznia...
|
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
pp
weteran

Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Kwi 2007 Piwa: 4/20 Skąd: wadowice
|
Wysłany: 2011-07-15, 08:02
|
|
|
oby Kolega Andreas nic sobie nie zrobił z powodu tego krawata! |
_________________ zawsze jest szerszy kontekst
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-07-15, 08:40
|
|
|
| gino, dawaj ze mną do Hajduszoboszlo na weekend.... a tam słoneczko jest !! |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

|
Wysłany: 2011-07-15, 08:42
|
|
|
ehhh...no nie dam rady....
ale...duzo usmiechu wam zyczymy ...słonecznego |
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
pp
weteran

Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Kwi 2007 Piwa: 4/20 Skąd: wadowice
|
Wysłany: 2011-07-15, 09:28
|
|
|
ostrzeżenie!
na wyjazdy umawiamy się w dziale "wyjazdy indywidualne!
|
_________________ zawsze jest szerszy kontekst
 |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2011-07-15, 10:56
|
|
|
| pp napisał/a: | :stop: ostrzeżenie!
na wyjazdy umawiamy się w dziale "wyjazdy indywidualne!
|
tu były podjazdy indywidualno grupowe |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2011-07-16, 13:11
|
|
|
| gryz3k napisał/a: | | I jeszcze raz. Saperka wzięła się z innego wątku i jest odniesieniem do tezy, że nieczystości można wylewać w krzaki bo kempingi są drogie. |
A może taka postawa jak w podpisie Andreasa jest szkodliwa dla kamperingu. Może właśnie utrzymywanie przekonania, że kamperowicz jest bogaty i stać go na to by wjechać na kemping na noc za jakieś 50E, przede wszystkim po to żeby wylać ścieki szkodzi kamperingowi.
Nie dyskutuję tu o czyichś upodobaniach, przyzwyczajeniach czy wręcz obawach o stanie na dziko. Jeśli ktoś lubi, chce, może niech jedzie na kemping.
Czemu jeśli nie lubi, nie chce, nie może, ma mieć sprzedaż wiązaną. Jeśli przenocujesz to spuścisz ścieki.
Czemu ci od których to zależy, władze, właściciele kempingów, moderatorzy turystyki w regionie nie powinni dostawać do zrozumienia, że jeżeli nie dostosują się do potrzeb kamperingu to znajdą zakopanego pod ich pachnącym kempingiem "kota".
To jest rodzaj wojny.
Dla czego jedni, jedne narody, państwa, samorządy, społeczności mogą stworzyć warunki dla cywilizowanego kamperowania, a inni maja to gdzieś.
Czemu na włoskiej autostradzie mogą być punkty obsługi kampera za free, za opłatę autostradową, a na kemping nie możesz wjechać aby za 2 czy 5 E spuścić ścieki i nabrać wody.
Powinna zmienić się mentalność tych od kogo to zależy, a opinia głoszona w podpisie "że stać na kemping" nie ułatwia. Jak kogoś stać i chce wjechać to wjedzie, a jak kogoś nie stać lub nie chce to nie wjedzie i znajdzie zajęcie dla swojej saperki. Czemu kamperowicz to ten niedobry i nie dbający o środowisko, a właściciel kempingu jest cacy. Niech ich tez ruszy sumienie, a jak nie sumienie to zmysł węchu. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|