Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Grecja wyjazd 10 sierpnia
Autor Wiadomość
futro2606 
stary wyga

Twój sprzęt: RAPIDO 9090DF
Nazwa załogi: KRZYSIEK & BEATKA
Piwa: 11/8
Wysłany: 2012-08-19, 06:32   

Dzięki Kuba właśnie tam jesteśmy do poniedziałku :spoko

Kuba L. 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
Piwa: 19/48
Wysłany: 2012-08-19, 08:30   

:powodzenia
Postaw piwo autorowi tego posta

jarek49 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymer Eriba 2005 r.
Nazwa załogi: jarkowie
Piwa: 9/1
Wysłany: 2012-08-19, 16:49   przejazd przez MNEi ALBANIE

Witam. Czarnogora i Albania // morze //--lipiec i sierpien--to sa najgorsze m-ce do wypoczynku. W tych miesiacach zalegajace smieci znajdziesz we wszystkich znanych kurortach -poczawszy od Wloch, poprzez Francje i Hiszpanie.
Tak --w tym czasie masz mozliwosc wjazdu za Ulcinij na nowo utworzony kamp. na calym
wybrzezu MNE--pozostale sa nabite na full. Kampingi te maja oblozenie w lipcu i sierpniu
100%--w 90 % przez Serbow. Cena 18 E za kamp. w sezonie --ale w ok. wielkiej plazy-
to dla mnie duzo.Spedzam urlopy w MNE od 5 lat i poznalem ten kraj b. dobrze---ale tylko
w czerwcu i wrzesniu .Place za kamp. kilkanascie km od Ulcinij --auto ,p-pa kamp. + 2 dorosle
osoby // bez pradu // --8 E.Wychodze z kamp. i wchodze na plaze. Warunki --super--czysto
na kamp. i plazy. Czarnogora---brak mozliwosci biwakowania poza kamp. Albania---tu warunki znakomite do stania na dziko---piekne plaze i woda. Niestety zdaza sie , ze woda
jest zanieczyszczona pradami morskimi --2dni --to regula, ale zdarza sie i 3-4 dni.
Ale takie sytuacje maja miejsce wszedzie--na Krymie spotykalem sie z tym czesto.
Gdybys poczytal forum to sa opisy tej szarej plazy // piasek leczniczy // i idziesz i dojsc nie
mozesz , aby poplywac.Bylem tam kilka razy , ale tylko po to , aby pokazac znajomym.
W glebi kraju jest inaczej // malo turystow // i jest to kraj b. ciekawy turystycznie.
Pozdrawiam i zycze dobrego wypoczynku w Grecji // niestety ,wiesci stamtad plynace nie sa optymistyczne // chalkidiki //---wiecej ludzi niz w ub. roku.

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 351/396
Wysłany: 2012-08-22, 12:19   

Futro2606,oczywiscie ja tez nie lubie tego brudnegon piasku w Ulcinij.Dlaczego musicie jezdzic do Cz.G.w najgorszym okresie sierpnia.J a w zeszlym roku uciekalam z Bari az sie kurzylo.Piekna plaza Utjecha przed Ulczinij,tam tyko na 2 prywatnch kampingach,nie znam cen.Co do Albani napewno byles na plazy przed Dures,brzydko,tlum ludzi,w Dures ok,ale tez w sierpniu tlumy,ale ponizej turkusowe morze Jonskie,Dermi,Borsh,Ksamil,piekne plaze,ale to jest Albania,a wogole to od 2009 jak bylam 1-szy raz to oni sie wycwanili i nie jest tak urokliwie.W 2009 nawet pomimo tych albanskich smieci bylo dziewiczo i fajnie,na dziko doslownie wszedzie,nawet na plazy za Vlore,a teraz tam dyskoteka i platne baseny,no i nowe hotele,bez nowej drogi.Duza plaza jest w Jaz przed Budwa w lecie tam jest kemping.Buljarica II, urocze kilka domow myslalam ze koniec swiata/droga nie asfaltowa/a urocza pani czestuje dobra kawa i mowi,ze ona tez ma pokoje do wynajecia, no i ze nie koniec swiata.Czesto jak jest plaza piaszczysta to moze byc woda bardziej metna, nie jest to regula.Najpiekniejsza plaza Chorwacji na KRKU w Basce jest z bialo rozowych kamieni.,pozdrawiam Barbara

pabloarmando 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Jeep
Piwa: 6/6
Wysłany: 2012-08-29, 09:01   

Polecam Porto Koufo tuż przed Toroni jadąc od Sarti. Oczywiście jeśli jesteście na środkowej nodze. Cicho, spokojnie. 3 lokalizacje dla kamperów - na grobli między zalewem a zatoką przy opuszczonej kopalni złota, bliżej portu między hotelem a długą drogą wewnątrz osady i trzeci tuż przed samym portem. Niecały tydzień temu było świetnie. Woda czysta o wysokiej przejrzystości, do tego jedyny w swoim rodzaju piasek. Ja wybrałem groblę :)
Dla osób z pontonami klasy morskiej - ciekawe wyjście z zatoki na morze i widok na najwyższą górę na 3 stopie Chalkidiki. Nocą raj dla wędkarzy, których setki można spotkać przy plaży. Ponoć półtora metrowe węgorze to nie przypadek. Znajomy złowił też węża morskiego ?!
Zdjęcie miejsca dla kamperów na grobli i piasku jaki jest na plaży.
Podaję namiary na:
groblę: 39.959869,23.927384
plaża przy drodze: 39.965272,23.925324

DSCN5548a.jpg
Plik ściągnięto 196 raz(y) 219,02 KB

DSCN5584a.jpg
Plik ściągnięto 205 raz(y) 94,67 KB

Ostatnio zmieniony przez pabloarmando 2012-08-31, 17:18, w całości zmieniany 1 raz  

futro2606 
stary wyga

Wysłany: 2012-08-29, 12:18   

Witam my już w domu.Chciałbym podziękować moim kompanom za wspólne spędzanie wolnego czasu relaksując się pięknymi plażami Grecji. :spoko

pabloarmando 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Jeep
Piwa: 6/6
Wysłany: 2012-08-31, 18:18   

Kolejne miejsca i namiary oraz informacje...
Po pierwsze nigdzie nie miałem problemów z parkowaniem lub policją. Ba, policjanci byli nawet całkiem przyjacielscy pomagając w dojeździe na plaże. Wszystkie wymienione przeze mnie plaże były czyste, nigdzie nie śmierdziało. Wszędzie było w nocy cicho i spokojnie.

Nie posiadam zdjęć z 2 miejsc:
40.191053,23.689204 - blisko Nikiti - cudowne miejsce, widok i plaża. Kampery stały po parę dni. Trochę dużo ludzi ale nocą cicho.
39.991934,23.89279 - pełno kamperów koło Toroni. Urokliwe miejsce jednak ilość kamperów zatrważała - nie spałem tam, jednak przez parę dni widziałem, że kampery stały te same tylko parę się wymieniło...
Jest też wiele miejsc schowanych za górami... nie miałem potrzeby szukać dojazdu gdyż te widoczne z drogi całkowicie mi odpowiadały.

18082012 167a.jpg
40.257308,23.499602 - niedaleko Psakoudia. Niestety nie mam zdjęcia z nieco wcześniejszą plażą. Spanie pod drzewami. Niektórzy stali od co najmniej miesiąca...
Plik ściągnięto 183 raz(y) 49,83 KB

18082012 175a.jpg
40.235492,23.732828 - port Omos Panagias. Jeden lub 2 kampery na nocleg się zmieszczą - nikt nie wyganiał. Włoch pokazany na zdjęciu po prawej stał od kilku dni.
Plik ściągnięto 180 raz(y) 52,03 KB

18082012 182a.jpg
40.250446,23.722612 - plaża Omos Panagias. Można stać po obu stronach plaży. Przy ruinach i po drugiej stronie.
Plik ściągnięto 191 raz(y) 75,6 KB

18082012 202a.jpg
40.251773,23.722848 - plaża Omos Panagias. Tak działa osłona przeciwsłoneczna z dedykacją dla kol. maryanos :)
Plik ściągnięto 176 raz(y) 98,82 KB

PTDC0089a.jpg
Dla łowiących za pomocą kuszy polecam plażę 40.163346,23.725757 w tym miejscu. Sporo ośmiornic, które można upolować...
Plik ściągnięto 171 raz(y) 55,21 KB

PTDC0108a.jpg
...i po odpowiednim przygotowaniu zjeść ze smakiem :)
Plik ściągnięto 187 raz(y) 52,82 KB

18082012 251a.jpg
40.125144,23.969752 - Orange Beach - bardzo dużo ludzi, jednak po 20.00 robi się cicho i spokojnie... w weekendy masa ludzi...
Plik ściągnięto 179 raz(y) 172,78 KB

futro2606 
stary wyga

Wysłany: 2012-09-29, 07:52   

Zaczynam żałować,że nie pojechaliśmy razem.Nam się nie udało wyszukać tak pięknych plaż :gwm

Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 198/112
Wysłany: 2012-09-29, 11:42   

futro2606 napisał/a:
.Nam się nie udało wyszukać tak pięknych plaż

Ciekawe dlaczego Wam sie nie udało?
Ja też miałem problemy spisałem z forum namiary na miejsca postojowe i okazało się że nie wszyskie dają sięwpisać namierzyć GPS nie znajował .Atlas samochoowy z mapą Grecji czasy świetności ma już za sobą i nie ta skala coby po palcach greckich namierzyć jakąś mieścinę.
Został GPS Mapa Grecji i tu następny zonk nie da się odczytać nazw bo pisane ichniejszą cyrylicą czyli została tradycyna objazdówka to co lubię wjazd w każdą dziurkę i macanie na bieżąco czasami miałem problem gdzie wogóle jestem w tej Grecji ale udało się:)
Znalazłem prawdziwą perełkę dla oka bo dla kamperowania i to w sezonie to można zapomnieć zdjęć nie zapodam bo lało non stop:( ta perełka to jakoś tak koło mieściny vorovvoroburu lob coś tam podobnego normalnie błekitna laguna:)
Słynna "zasrana" golden plaża się nie umywa:)

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2012-09-29, 18:24   

Bim piszesz o plaży Karidi?

relacja: http://camperdiem.pl/cate...a-2012/page/13/

Bim 
Kombatant
Jacek

Wysłany: 2012-09-29, 19:27   

affa napisał/a:
Bim piszesz o plaży Karidi?

O O O O o tą właśnie plażę mi chodziło. :lol:

Nocowaliście tam czy codziennie rano dojeżdżaliście?

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2012-09-29, 19:38   

dwie noce na środku placu z widokiem na plażę, tylko trzeba bardzo wcześnie lub bardzo późno przyjechać :spoko

Bim 
Kombatant
Jacek

Wysłany: 2012-09-29, 20:14   

Czytałem Waszą relację z pobytu ale paluchem po mapie nie jeźziłem za Wami a szkoda bo bym sobie utrwalił chociaż nazwy miejscowości i plaż, a może i nie szkoda :lol: bo jadąc tak po sznurku nie ma tego pełnego spontanu.

Jechaliśmy odwrotnie jak Wy po pobycie najpierw pomarańczowa plaża potem dopiero błękitna laguna i dotarliśmy na nią zjeżdżając do miasteczka od strony kościółka i dzielnicy gdzie każda dróżka w stronę morza kończyła się slępą uliczką lub wjadzem do prywatnej ekskluzywnej rezydencji gdzie dominowały wszedzie zakazy postoju i kamperowania nastroje na pokładzie raczej minorowe po 4 dniach intensywnych opadów nagle taki wjazd na samą plaże gdzie panuje totalna pustka tylko my sami normalne scenka opadła :mrgreen:

Wrócę tam kieyś jeszcze :spoko

futro2606 
stary wyga

Wysłany: 2012-09-30, 18:35   

Wypowiedż moja nie była całkiem konkretna,chodziło mi bardziej o to ,że jechaliśmy w cztery załogi i większość chciała stawać na kempingach a ja bardziej toleruję dzikość plaż i naturę. :wyszczerzony: Dlatego zazdrościłem pabloarmando ,że objechał tyle plaż na dziko :spoko

futro2606 
stary wyga

Wysłany: 2012-09-30, 18:44   

Mam prośbę do alfa czy mógłbyś podać dokładny namiar na tą plaże karidi beach i może inne fajne gdzie można stać na dziko ?Z góry dziękuję

Odpowiedz do tematu