|
|
Roczny postój kampera |
Autor |
Wiadomość |
Darson
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 202/129 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: 2024-12-26, 18:48
|
|
|
majster85, Cytat: | Czy wycięcie większego otworu tj. przejścia wchodzi w grę w takim układzie? |
Nie jestem specjalistą, ale na tzw "chłopski rozum" , nie 😉
Musiałbyś wycinać i w szoferce i w ścianie kontenera.
A później zabawa w uszczelnianie.
Bo jeśli szoferka pracuje osobno, to chyba ...gumowy rękaw 🤔
Poza tym mała sugestia.
Nie zakładaj osobnego wątku do każdej czynności, którą robisz z tym autem.
Otwieranie zapieczonych drzwi, uruchomienie świateł itp.
Załóż temat np. "Budowa kampera z sanitarki " i wal tam wszystko, co wyniknie po drodze.
Bo będzie tego sporo
Tak będzie łatwiej się zorientować |
_________________ Staram się, jak mogę.
Gdy nie mogę, to przestaję się starać.
Darson ®
 |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 356/140 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2024-12-26, 19:16
|
|
|
Wyciąć większy otwór na przejście jest technicznie do zrobienia i uszczelnienia.
Nie wiemy czy masz w kabinie trzy miejsca siedzące czy tylko dwa bo ewentualna zmiana 3 na 2 to kłopot formalny a ponadto większym kłopotem formalnym może być też legalność przejścia w przegrodzie.
I tymi kłopotami bym się bardziej martwił niż tym jak wykonać otwór.
|
|
 |
Niewiem
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: busik
|
Wysłany: 2024-12-26, 21:11
|
|
|
Gumowy lub inny rękawek rozważam , co do legalności to były by w przejściu kreatywne drzwionka , trzy krzesełka zostają tylko trzeba by było krzesełko pasażerskie pociąć i pospawać inaczej by środkowe było odchylne jakoś. |
|
|
|
 |
majster85
trochę już popisał
Twój sprzęt: Honda Oddysey, Toyota Fielder, Lt35
|
Wysłany: 2024-12-30, 17:44
|
|
|
Szoferka i kontener poloczona jest na stałe. Uszczelnie / połączenie obu czesci jest na równi z szoferka czyli teoretycznie wycięcie nie powinno zmienic ani szczelności ani sztywności. Ale taka operacja to już duza robota, a ja za wiele czasu to nie mam.
Kabina ma 2 fotele, ale auto zarejestrowane jest na 5 - 2 w szoferce, 2 w srodku i jedno leżące (chyba). Uważacie ze to bedzie jakiś duzy problem ? Tzn zmniejszenie ilości w dowodzie ? Bo jak wyczepie te dwa fotele.i.pozbede się lozka to.aie będą czepiać na przeglądzie?
Ps. Właśnie kupiłem 100ah Litime za 768zl z de z przesyłką gratis, bo znalazce pod siedzeniem miejsce drugi akumulator, zakładam że jest to do czesci hotelowej. Napięcie na klemach jest podczas pracy silnika. |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 356/140 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2024-12-30, 20:08
|
|
|
majster85 napisał/a: |
Kabina ma 2 fotele, ale auto zarejestrowane jest na 5 - 2 w szoferce, 2 w srodku i jedno leżące (chyba). Uważacie ze to bedzie jakiś duzy problem ? Tzn zmniejszenie ilości w dowodzie ? Bo jak wyczepie te dwa fotele.i.pozbede się lozka to.aie będą czepiać na przeglądzie?
|
Zapytaj najpierw u diagnostów w OSKP, dla pewności u kilku czy będą się czepiać.
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|