|
motorek skuterek jaki kupic |
| Autor |
Wiadomość |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2010-01-28, 10:26
|
|
|
Tolo to oboje mamy takie same rozterki w zakresie kupna i realizacji. Jak coś znajdziesz to daj do konsultacji może wspólnie coś się wybierze.
Marek |
_________________ "Róbmy swoje" |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 101/26 Skąd: Poznan
|
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

|
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2010-01-29, 16:26
|
|
|
| Świstak napisał/a: | W tym roku kupiłem Kymco Nexxon 50. Motorowerek z ręczną skrzynią 4 i sprzęglem automatycznym. Kilka drobiazgów jest do naprawy - wymiany w ramach gwarancji (linka szybkościomierza, podnóżek pasażera) ale ogólnie jestem zadowolony. Przyznam że ja również poszukiwania rozpocząłem od używanych Simsonków w wersji enduro poprzez włoskie skuterki, ale to co zobaczyłem przyprawiło mnie o zawał. Widać nie miałem wystarczająco dużo czasu na poszukiwania, albo nie miałem szczęścia. Koszt poszukiwania używanego skuterka szacuję na 300-400 złotych samego paliwa, telefonów i czasu przed komputerem nie liczę. Jednemu szczeniakowi omal nie przylałem za jego super maszynkę której nie był w stanie nawet odpalić.... A ja zrobiłem prawie 100 km aby go obejrzeć...
Co do polskich motorowerów - tuż obok mojego Kymco stał Romet. Zespół napędowy dokładnie ten sam, jedyna różnica to pokrywka z napisem ROMET... Gdy dokłądniej się przyjrzałem okazało się że jeden i drugi bazuje na tym samym pierwowzorze. Czyli sprawdzonej konstrukcji zwyczajnie skopiowanej z porządnego japończyka. |
|
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

|
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2010-01-29, 23:26
|
|
|
Ja jak już pisałem kupiłem yamahe cygnus w wersji chińskiej czyli Zippa wege.
Właśnie jak oglądałem używki to scyzoryk mi się otwieral w kieszeni. Zdezelowane połamame. Ja jestem pedantem i dbam o wszystko nawet jeśli kosztowało grosze. Nowa 125cm3 kosztował a tyle co stary grat. Znam jej historię serwisuje tak jak potrzeba, nie katuje i nie przerabiam. 90km/h wystarcza a przedtem została prawidłowo dotarta. Poprostu jak sie dba to na długo wystarczy. A chinczyk nie wzbudza apetytu u amatora cudzej własności.
DSCF0481 (Small).JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 4173 raz(y) 90,49 KB |
|
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
| Ostatnio zmieniony przez airgaston 2010-01-29, 23:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2010-01-29, 23:30
|
|
|
A jako ciekawostkę proszę zobaczcie tablice rejestracyjną zabytku napotkanego gdzieś podczas włóczęgi na skuterze po okolicy działki.
Bardzo podobała się mojej żonie
IMG_2460 (Small).JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 4178 raz(y) 65,62 KB |
|
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

|
|
|
|
 |
Jacek M
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs na J5 2,5D '89 - ciągle jeździ :)
|
Wysłany: 2010-01-30, 02:24
|
|
|
Ten numer pochodzi z Siedlec Jak chodziliśmy do szkoły po drodze było dużo SEXownych SHLek, WueSeK i innych WueFeMek Swoją drogą sporo przejechał - toć od nasz do Wasz z 80 km.
Pozdrawiam
Jacek M |
_________________ "Najlepsze są amerykańskie koszule w kratę.
Bierzesz sobie winko, siadasz nad Wisłą, rozpinasz kołnierzyk.
Najlepsze są amerykańskie koszule w kratę"
M. Piwowski vel A. Krost |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-01-30, 19:22
|
|
|
| airgaston napisał/a: | Bardzo podobała się mojej żonie |
hahahha jasne a po zrobieniu zdjęcia miałeś miesiąc separacji ....... (no wiem wiem poznaję tą Panią... )
Jareczku mój daelim s-five też jeździ 90 a to 50-a tyle że jedna z pierwszych zero blokad elektronicznych i mechanicznych , zadnych tulejek na wariatorze etc.... jeździmy z młodymi już 4 lata i zero problemów .... mam urwany podnóżek i zmianiałem stacyjkę ale to skutki pokradzieżowe ...... a nie eksploatacja.....
Apropos jedna uwaga niezaleznie od tego czy to koreanczyk, chinczyk czy oryginał są kochani częsci które kosztują , za stacyjkę zaśpiewali mi w zeszłym roku prawie 800PLN ... .... więc ma od Berlingo ....
dealim.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 4119 raz(y) 32,22 KB |
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|