|
|
Otwarty przez: gino 2010-09-17, 06:34 |
ZAPROSZENIE - KOSZELÓWKA 2010, hasło: ROZ NA LUDOWO |
Autor |
Wiadomość |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2010-04-10, 16:30
|
|
|
Dziabong napisał/a: | W tej tragedii zginął nasz wujek poseł na sejm RP Leszek Deptuła |
KOGUT napisał/a: | a także ciocię mojej żony , która po ciężkiej chorobie zmarła dziś nad ranem |
szczerze Wam WSPOLUCZUJEMY...
Gino i Sylwiuu |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Roza
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Eura Mobil 770 HB
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 27 Mar 2010 Piwa: 103/18 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2010-04-10, 17:25
|
|
|
wspolczuje ofiarom, bliskim i znajomym ofiar tej tragedii...
Jolu i Adamie- przyjmijcie prosze kondolencje od naszej rodziny....
zaluje, ze sie nie spotkamy w Koszelowce- tak wiec do zobaczenia przy innej okazji. |
_________________ "...wszyscy jesteśmy Grekami na wygnaniu..." |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-04-10, 17:34
|
|
|
Rockers napisał/a: | Dla pozostałych życie toczy się dalej i musimy trzymać się razem, kto wie czy nie jest to nawet wazniejsze w takich chwilach. |
Powinniśmy trzymać się razem zawsze, nie tylko po tragedii, która dotknęła nas wszystkich.
To jest moje zdanie. Tęskniłem za spotkaniem w Koszelówce. Ciągle mam w pamięci przepięknie przygotowany zlot ubiegłoroczny, bajecznie kolorowe stroje rasta i radosną atmosferę. Ileż wkładu pracy Joli, Stasia i naszej młodziutkiej, aktywnej pomysłowej ulubienicy, Ani, wymagał tamten, a napewno i obecnie przygotowywany zlot.
Jednak...
W okresie Żałoby Narodowej organizowanie zlotu byłoby posunięciem świadczącym o nas źle. Nie ma uzasadnienia dla takiego kroku. Kto zaręczy, że wszyscy na zlocie będą zachowywać się tak godnie jak na żałobę przystało ?
Rozumiem, że życie toczy się dalej, nawet po największej tragedii, ale jest pewien czas po takiej tragedii na wyciszenie, na ochłonięcie. Ofiarom należy się szacunek. Można go wyrażać na wiele sposobów. Czy organizując zlot, nie rezygnując z zabawy, na pewno wpiszemy się godnie w ten czas smutku i przygnębienia?
Otrzymałem listy na PW. Jeden z Kolegów napisał:
Tadeuszu - brak słów na to co się stało , nie mogę myśleć o niczym innym jak tragedia tych , którzy pozostali . Wierzę w mądrośc naszych przyjaciół z CT , nie wyobrażam sobie spotkania towarzyskiego w takich okolicznościach , przygotowania do zlotu mierzone w pieniądzach mozna wyrównać , pokryć ale trzeba żyć godnie - patrzeć w lustro i nie widzieć zwierzaka .
Może doceniając wysiłek Ani, Joli i Stasia, przesunąć o tydzień termin?
Proszę Was, Koleżanki i Koledzy, o przekazanie swych odczuć nam wszystkim tu, na forum.
Proszę o to w kontekście ogłoszonej na tydzień Żałoby Narodowej.
To moje prywatne zdanie. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 102/26 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 2010-04-10, 18:08
|
|
|
Witam Wszystkich...
Szczere wyrazy współczucia dla rodzin oraz dla Koguta.
Jest to tragedia jakiej nigdzie do tej pory nie było.
Nieporównywalna z niczym .
Jeżeli Prezydent Rosji ogłosił Dzień Żałoby Narodowej w tym kraju to ja chylę głowę.
Zresztą nie tylko on.
Tadeusz napisał....Kto zaręczy, że wszyscy na zlocie będą zachowywać się tak godnie jak na żałobę przystało ? ......
Popieram w 100 % .....
Nie chciał bym się przekonać o słuszności tego pytania...
Jednak nawet przesunięcie zlotu o tydzień nie powinno odbywać się w atmosferze zabawy .
Tak ze ja mimo przygotowań odpowiednich do tematu " Roz na ludowo..."
rezygnuję z mojego i mojej żony strojów. Dostosujemy się do ogółu z terminem i przyjazdem . Jednak mimo wszystko nie zależnie od terminu w "cywilnych " ubraniach.
I tak jak ktoś napisał ......Trzeba żyć godnie.....mimo wszystko i zawsze
Pozdrawiam |
_________________ Przed nim było parę ale ten ..Był zaje...
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=20376
Teraz próbuję
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=31540
 |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2010-04-10, 18:19
|
|
|
jak pewnie wiekoszosc z Was...nie moglem doczekac sie tego spotkania..
rozumiem rowniez to...''ze zycie toczy sie dalej'' ...bo tak jest...
ale...
ze wzgledu na to..ze ten przeklety dla Polakow kawałek ziemi..zwanej KATYŃ ponownie zabrał nam tak wielu....
nie wyobrazam sobie..abysmy nie uszanowali ŻAŁOBY ... w okresie jej trwania...
niestety, ja rowniez jestem za przesunieciem terminu zlotu o tydzien...
tymbardziej..ze nie ma zaplanowanych imprez ''zlotowych'' w tym okresie... |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
MAREKH
weteran

Twój sprzęt: LMC na DUKATO
|
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/68 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2010-04-10, 19:02
|
|
|
jesteście strasznie pompatyczni, a problem polega chyba na tym, że większość nie będzie potrafiła zachować się godnie.
nie potraficie zachować się stosownie? to jak miał wyglądać ten zlot??
ja mam zaplanowaną Koszelówkę na przyszły tydzień, potem mam inne plany
pozdrawiam, affa |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2010-04-10, 19:04
|
|
|
Brak słów na wyrażenie uczuć. Jest to wielka tragedia dla nas wszystkich. Jesteśmy za przesunięciem terminu zlotu. |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2010-04-10, 19:05
|
|
|
KOCHANI, nie sposób wyrazić słowami co się czuje w takiej chwili. Tylu ludzi zginęło!
Tadeusz, Tolo61 i Gino mają rację, że nasze spotkanie "Roz na ludowo" byłoby nie tylko naruszeniem żałoby narodowej, ale po prostu naruszeniem dobrych obyczajów. W czasie planowanego zlotu odbywać się będą prawdopodobnie pogrzeby tragicznie zmarłych przedstawicieli naszego Narodu. Czułbym się źle na zlocie, nawet zachowując powagę, ze świadomością, że jednocześnie odbywają się uroczystości żałobne ludzi, których wszyscy znamy z pierwszych stron gazet. Rozumiem, że Ania, Jola i Stasio włożyli wiele trudu w przygotowania do zlotu i podobnie jak inni deklaruję solidarnie pokrycie ewentualnych strat. Przełożenie zlotu o tydzień jest może i dobre, ale myślę, że to jeszcze za wcześnie. A może, biorąc pod uwagę termin zlotu w Warce pojechalibyśmy do Koszelówki na Stasia imieniny ? Ja deklaruję możliwość przyjazdu na zlot zarówno za tydzień jak i po zlocie w Warce. Dostosuję się do większości.
Jednocześnie składam wyrazy współczucia wszystkim, którzy stracili swoich bliskich i są pogrążeni w żałobie.
Uważam, że o terminie przełożonego zlotu powinni zdecydować organizatorzy.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1300 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-04-10, 19:07
|
|
|
Jezeli tak decyzja zapadnie rowniez i ja z cala rodzinka popieram przsuniecie zlotu na kolejny tydzien.I jak napisal MarekH w Swoim poscie jezeli bedzie tak potrzeba uregulowania poniesionych juz kosztow przez Stasia Jolcie i Anike oczywiscie przylaczam sie do tego. |
|
|
|
 |
Tolo-Digli
weteran

Twój sprzęt: Fiat Dukato
|
Wysłany: 2010-04-10, 20:33
|
|
|
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć ? Jechać na zlot ? nie jechać ? zachowujemy się dobrze czy źle ? uszanuję decyzję większości i mimo że nie wpisałem się na listę to w razie potrzeby dołożę się do pokrycia kosztów organizacji ,jesteśmy przecież jednymi z was. |
_________________ NIE TY MI JESTEŚ WROGIEM .LECZ TWOJE HOBBY PRZYJACIELEM
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-04-10, 20:33
|
|
|
affa napisał/a: | jesteście strasznie pompatyczni |
Wg. słownika znaczeniowego :
pompatyczny:
1. «przesadnie wystawny, uroczysty i ceremonialny»
2. «zachowujący się z nadmierną powagą i podniosłością»
Czy doprawdy tak oceniasz nasze wyrazy żalu? Naprawdę sądzisz, że są one przesadnie wystawne? Odbierasz je jako nadmiernie poważne?
Czy jesteś pewien, że użyłeś właściwego słowa? Bo są wśród nas tacy, którzy łzami przyjęli taką postawę jak Twoja.
Skąd wiem? Bo mamy telefony i rozmawiamy z sobą częściej niż poprzez forum. Nawiązane przyjaźnie przydają się szczególnie w chwilach trudnych. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/68 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2010-04-10, 20:40
|
|
|
dokładnie tak uważam, zbyt pompatyczni
kilka lat temu zmarło wiele osób w Katowicach, było mi przykro
teraz mam płakać, bo zmarło kilkadziesiąt innych osób? jest mi równie przykro
robicie wielkie żale, bo zmarli politycy, osoby mniej moralne i bardziej zakłamane niż wielu z nas.
płakać płaczę po dzieciach, którym okrutny los odbiera szanse poznania świata, my dorośli chyba mamy świadomość ulotności życia i powinniśmy rozumieć, że carpe diem?
ps. a do pytania jak miał wyglądać zlot w wersji przed katastrofą się nie odniosłeś... |
_________________ Camper Diem! |
Ostatnio zmieniony przez Camper Diem 2010-04-10, 20:50, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Amerykanie
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: ford econoline
|
Wysłany: 2010-04-10, 20:43
|
|
|
[i mimo że nie wpisałem się na listę to w razie potrzeby dołożę się do pokrycia kosztów organizacji ,[/quote]
My również |
_________________ Amerykanie |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 102/26 Skąd: Poznan
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|