|
|
|
Pokrowiec Jula |
| Autor |
Wiadomość |
grzegorz_wol
weteran
Twój sprzęt: Knaus 595 '98
Nazwa załogi: powolniaki
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2015 Piwa: 80/64 Skąd: Piła
|
Wysłany: 2015-12-22, 20:14
|
|
|
Witam
Ja zamiast plandeki kupiłem namiot dla kampera, ale boje sie wkleić zdjęcie bo mogę być podejrzany o konszachty z producentem . Taka ciekawostka z użytkowania namiotu do tego celu. Jak odwiedziłem ostatnio mojego knausika to ze zdziwieniem stwierdziłem, że na dachu kampera jest woda. Co u licha se myśle dziury w dachu nima a kampuś mokry. Spadł śnieg i na rurach zaczeła się skraplać woda. Fizyki nie oszukasz... Wyszło mi że musze dorobić drugi daszek zabezpieczający wewnątrz namiotu przed tym zjawiskiem. Rozwiązanie zastosowania namiotu jako garażu ocenie dopiero za kilka lat jak się nic nie zepsuje rozerwie to powiem że się opłacało. Plandeka ma chyba tylko tą wadę że przewiew kiepski. |
|
|
|
 |
stef
zaawansowany

Twój sprzęt: Kamper Hymer BR 598
|
Wysłany: 2015-12-22, 21:05
|
|
|
W sobotę ściągnąłem pokrowiec z kamperka... i dach suchy. Jedynie pomiędzy relingami dachowymi zebrała się woda, plandeka opadła i woda nie miała jak spłynąć, więc w tym miejscu był mokry dach. Poza tym suchutko.
A że pogoda piękna, to szkoda by autko stało... weekend udany
Jutro zapakuje autko ponownie, ale tym razem położę styropian pomiędzy relingi by znowu się tam kałuża nie zrobiła. Poza tym jestem zadowolony z pokrowca. No i jeszcze jedno - kamper cały czas stoi pochylony - to też pomaga jak sądzę. |
_________________ Załoga: Agnieszka, Stefan oraz Piotuś i Gabrysia.
Sprzęt: było: Xsara picasso 1.8 LPG + KIP 42TTZ; i cudowny T4 EuroSky 550
Jest Hymer BR 544
Zdjęcia z wypraw i nie tylko: http://mojuaz.com |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 366/234 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2015-12-23, 11:13
|
|
|
| Widać, że te polskie z Kalisza wykonane solidnie i cena dobra. Fakt, że najpierw trzeba się przywitać i po co ukrywać, że się jest z tej firmy ?? |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
marius
zaawansowany

Twój sprzęt: HYMER Camp Swing 544
|
Wysłany: 2015-12-23, 11:34
|
|
|
| stef napisał/a: | | W sobotę ściągnąłem pokrowiec z kamperka... i dach suchy. Jedynie pomiędzy relingami dachowymi zebrała się woda, plandeka opadła i woda nie miała jak spłynąć |
Z tymi relingami wiąże się pewne niebezpieczeństwo. W moim przypadku woda, która zgromadziłaby się między relingami ważyłaby 790 kg (z prostego wyliczenia 300x220x12 cm). Gdyby to miało zamarznąć i jeszcze byłaby na tym czapa zmrożonego śniegu, to wolę nie myśleć co byłoby.
Dlatego też, uważam, że to co zrobiłem w swoim kamperze, w przypadku relingów jest nieodzowne.
2015-12-05 12.29.50.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 47 raz(y) 73 KB |
2015-12-05 12.19.27.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 37 raz(y) 49,28 KB |
2015-12-05 13.21.15.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 41 raz(y) 46,03 KB |
2015-12-05 13.21.19.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 36 raz(y) 47,1 KB |
|
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 366/234 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2015-12-23, 11:40
|
|
|
Można by pod te panele wsadzić jakąś grzałkę i śniegu nie ma.
Oczywiście załączać w miarę potrzeby.
Chociaż, czy w tym roku będzie jakiś śnieg ?
mata.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 46 raz(y) 64,04 KB |
|
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|