o tak... Clark, znaczy Chevy Chase jest mistrzem
To jak trylogia o Kargulach i Pawlakach: każdy 100x oglądał a zawsze miło okiem znowu rzucić
Brat napisał/a:
"Ojciec Chrzestny"
jak najbardziej ale jakoś III część już do mnie nie przemawia. Za dużo podjeżdża mi tam takim "serialowym kiczem" związków, intryg, itp.
Jedynka i dwójka - bezapelacyjnie mistrzostwo.
Patrząc na nazwiska: Netflix nie liczy się z kasą (zobaczymy jak długo...)
Wrażenia ogólne: gniot i aż dziw bierze że takie "marki" jak DiCaprio, Streep czy Blanchett zgodziły się to firmować swoim nazwiskiem ale... oni są jeszcze bardziej uzależnieni od kasy niż reszta ludzkości.
Ale tu chyba właśnie o to chodzi, o ukazanie płycizny życia ludzkości globalnie, życia sprowadzonego do poziomu medialnego szamba jakim jesteśmy karmieni 24h/dobę
W jakimś podtekście dostrzegam tu propagandę pod szalejącą na świecie od 2 lat burzę szczepionkowców vw. antyszczepionkowców etc ale... obejrzyjcie i oceńcie sami.
Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560 Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 190/907 Skąd: San Escobar
Wysłany: 2021-12-28, 11:39
Właśnie wczoraj obejrzałem... Rzeczywiście nie powala.
Ale... analogie do współczesnej sytuacji społecznej, także polskiej, można dostrzec gołym okiem. Nawet nie patrząc w górę
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 339/86 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2021-12-28, 12:03
Piasek1 napisał/a:
Nie patrz w górę
Dobry film , taki odpowiednik tego co się dzieje na naszej planecie i kto o wszystkim decyduje.
Polecam , po obejrzeniu człowiek widzi wiele podobieństw do obecnych wydarzeń.
Właśnie obejrzałem dokument i wynika z niego, że może warto patrzeć w górę.
Płacz wielki o zagrożeniach elektrowni atomowych- a ile Czernobyli lata nad nami.
Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G. Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 230/191 Skąd: Jaworzno/Oslo
Wysłany: 2022-01-03, 21:44
ale mam pytanko z innej beczki.
Jako że kadry pochodzą z filmu, to wrzucam je tutaj.
Kręcą mnie takie samochody, bo są stare, mają napęd 4x4, wyglądają prawie jak wóz pancerny i nadają się na wyprawówkę albo solidnego kamper vana
Pytanie brzmi : co to za auto
Kadry z filmu o młocie tzn Thorze
Volvo Laplander - cenione toż w off-road za mosty portalowe, które dają większy prześwit przy mniejszych kołach ale to OT.
Super film widziałem na podstawie książki Ready Player One - w wersji 3D to wciska w fotel - ponoć też do się odpalić na Oculusie więc jeszcze raz obejrzę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum