Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2018-11-20, 17:49
gryz3k napisał/a:
I teraz nie ma co liczyć na to, że członkowie wrogich tych plemion dogadają się radośnie pod markizą bo tematy polityczne wypłyną przy pierwszym drinku.
Wszystko zależy od intensywności i długości rozmów - w pewnym momencie w bełkocie i tak nikt się nie rozumie
Jednak fakt - problem nabrzmiewa. Kiedyś nie było większego problemu , że ateista, czy katolik, PO-wiec, czy PIS-owiec - dziś każda rozmowa, nie mówiąc o radzie - przyjmowana jest jak napaść na czyjeś PTI.
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560 Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 189/890 Skąd: San Escobar
Wysłany: 2018-11-20, 18:01
jsaluga napisał/a:
wkrótce w drodze i na postojach zamiast się pozdrawiać, będziemy pluć przez okna i odrzucać się kamieniami.
Nie sądzę. Pozdrawiam i odbieram pozdrowienia także z/od 'fanów' PIS i czasami się z nimi nawet napiję ...
A moim prawdziwym przyjacielem (wiem, że przyjaźni nie powinno się stopniować, ale przymiotniki - niezgodnie nieco z zasadami języka polskiego - są w tym przypadku powszechnie używane ) jest głęboki religijny wyborca PIS-u właśnie ...
Przez określenie 'przyjaźń prawdziwa' uważam przyjaźń bezwarunkową ... taką, w której wiesz, że na drugiego człowieka liczyć możesz w każdej sytuacji. Najtrudniejszej/najgorszej nawet. I że się nie zawiedziesz.
wkrótce w drodze i na postojach zamiast się pozdrawiać, będziemy pluć przez okna i odrzucać się kamieniami.
Niestety tak zrobiło się w Polsce, że dzięki działaniom naszych polityków, dla których jest to sytuacja mega korzystna, społeczeństwo podzieliło się i okopało na swoich pozycjach. Fani TVP uczeni są bezkrytycznego przyjmowania treści tej stacji i przekonywani, że TVN to zło i nie należy tam zaglądać. Fani TVN uczeni są tego samego tylko na odwrót. I tak mamy dwa plemiona, które żyją w równoległych rzeczywistościach.
I teraz nie ma co liczyć na to, że członkowie wrogich tych plemion dogadają się radośnie pod markizą bo tematy polityczne wypłyną przy pierwszym drinku.
Chyba pierwszy rozsądny i trafny, bez fanatyzmu, komentarz "polityczny" jaki przeczytałem na tym forum... dodam tylko i wyjaśnię dla nieogarniających w swym zacietrzewieniu, że TVP to z założenia " tuba rządowa" na utrzymaniu rzadzacych, tylko kwik i histeria obecnie większa, taka moda... Dziwie sie że nagle wszyscy się dziwią Teraz w opozycji do propagandy TVN-u, a za poprzedników było bez alternatywy, ręka, rękę myje, łeb w łeb...to jedno, a drugie, to jedna wielka rodzina propagandowa, mydlenie oczu, dobry i zły policjant...role dawno zostały przydzielone. Telewizji nie oglądam od czasów TVP-LSD...żadnej... i dobrze mi z tym. amen.
Twój sprzęt: w budowie..
Wysłany: 2018-11-21, 08:52
Po przeczytaniu wszystkiego stwierdzam ze przysłowie -podróże kształcą- jest nieaktualne.
Chodzi wśród ludzi normalnych tekst: pokaz mi swój telewizor a powiem Ci jak głupi jesteś
Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
Wysłany: 2018-12-22, 22:51
Max Kolonko też robił dla TVP, potem zaświecił całkiem nieźle ale zniknął z YT i darmowego pełnego dostępu do jego programów.
Mój imiennik chyba to zauważył i wypełnia lukę.
Biznes Panie...
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum