Jakie apki polecacie? |
Autor |
Wiadomość |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 265/109 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2023-01-09, 18:40
|
|
|
Voku napisał/a: | używałem wersji Truck. Tam również można wybrać profil kampera jednak to nie działa tak jak powinno. |
Voku masz coś źle w ustawieniach.Mam Sygic Track oraz Garmina Track i ten pierwszy bije na głowe Garmina (może troszke szybszy Gps).Testuję je prawie rok i już kilka razy Garmin prowadził po niezrozumiałych trasach lub rondach pod wiaduktem nie mówiąc o dokładnym asystencie pasa ruchu. W Sygic ustawiasz na początku profil tylko kamper (nie ciężarowy) i dalej jego gabaryty np.4,5T (ja tak robię)..dalej jest kamper a nie ciężarowy a jeśli trafia się zakaz pod 3,5T to nie pcham się kamperem bo już kiedyś byłem zaklinowany w Trogir pod kościołem 43.494634, 16.265375 ,teraz już jest znak zakazu dla kamperów i dostawczaków.
Dalej Sygic ma więcej ustawień ,np. wyłączenie danych o ruchu,preferencje dróg głównych itp. w Stambule prowadził mnie po dróżkach do 4,5T ( tak na żyletki) Z pozycji PC przeglądarki Firefox można przesłać zaplanowana trasę..rozszerzenie Send route to Sygic Truck. |
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
|
 |
Voku
zaawansowany
Twój sprzęt: Dethleffs
Nazwa załogi: Nasz Karawaniang
|
|
|
|
 |
yamah
weteran

|
Wysłany: 2023-01-09, 21:10
|
|
|
Voku napisał/a: |
Sygic Truck według mnie po wpisaniu jakiegokolwiek gabarytu traktuje nas jak pojazd ciężarowy i nie ważne co tam wpiszemy i jaki profil wybierzemy. |
Nie chce nikogo przekonywać do tej navi..ale przyniosłem z kampera i pozwoliłem sobie wprowadzić tą trasę w Olkuszu
1. ustawiłem jak zwykle mam,masa całkowita 4,5 tony wys.3,5m
2.zdjęcie.. 10 tony wys.3,5m
IMG20230109204751.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5 raz(y) 523,63 KB |
IMG20230109210012.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8 raz(y) 650,32 KB |
|
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
 |
Voku
zaawansowany
|
Wysłany: 2023-01-09, 21:16
|
|
|
Daj niżej punk startowy, (Aleja 1000 lecia) dałeś już na drodze bez zakazu. I zamień start z metą |
|
|
|
|
 |
adaml61
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 160/125 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2023-01-10, 07:37
|
|
|
Ja nie kombinuję z wpisywaniem gabarytów pojazdu , ustawiam opcję autobus . Przy opcji autobus nie omija zakazów dla ciężarowych i nigdy jeszcze nie wpuściła mnie w maliny . Korzystałem z różnych urządzeń i na każdym jest tak samo . Robiłem kiedyś zagranicą próbę , wożę dwa urządzenia , żeby w razie awarii mieć drugie pod ręką . Ustawiona na ciężarowy z gabarytami , druga na autobus , ta na ciężarowy chciała ominąć pół miasta , autobus prosto do celu omijając ciasne miejsca . i poco kombinować . A nawigację z racji wykonywanego zawodu mam w małym palcu . |
|
|
|
 |
Voku
zaawansowany
|
Wysłany: 2023-01-10, 08:55
|
|
|
Rzeczywiście na profilu Autobus, ta nawigacja prowadzi tak jak powinna, przynajmniej na tych przykładach wyżej więc jest to jakaś alternatywa dla gabarytów. Super. Trzeba by to potestować.
Ja osobiście jak pisałem kupiłem TT na osobówki, jak mam później nadrabiać drogi bo nawigacja nie puści na jakiś znak na który nie powinna to wolę tego nie nie mieć. |
|
|
|
 |
yamah
weteran

|
Wysłany: 2023-01-10, 11:52
|
|
|
Voku napisał/a: | Daj niżej punk startowy, (Aleja 1000 lecia) dałeś już na drodze bez zakazu. I zamień start z metą |
Masz racje,w druga stronę nie puszcza jednak jak zmieniłem na profil "samochód z przyczepą" o gabarytach kampera i 4.5t..puściła ..trzeba przestać walczyć i jechać według "na logike" lub jak Adam radzi "autobus" |
 |
|
|
|
 |
adaml61
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 160/125 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2023-01-10, 16:45
|
|
|
Druga zaleta autobusu , to zbliżona do kampera średnia prędkość przelotowa . jak pokazuje że za 5h to tak jest . |
|
|
|
 |
decumanus
weteran

Twój sprzęt: Ducato 2007
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Kwi 2017 Piwa: 45/24 Skąd: Bielsko Biała :D
|
Wysłany: 2023-07-27, 23:39
|
|
|
Mam wersje testową sygic truck i w ogóle nie widzi kempingów w Bielsku, a są dwa. Jeden można by mu wybaczyć, bo miał przerwę w działaniu, ale żadnego?
Kiedyś miałem zwykłego sygica, ale wkurzało mnie jak działał zoom i asystent pasa - żadnych konkretnych przykładów nie mam, ale straciłem orientacje w mieście w którym mieszkałem 5 lat.
Miałem nadzieję że wersja truck mnie przekona, ale ta uboga baza danych mnie trochę drażni... jakby google pokazywał limit prędkości i predkosc aktualna, to nic innego bym nie szukał... ograniczeń mogę sobie poszukać na darmowym osmand...
Ale jak mam płacić to wymagam.
Jest też aplikacja sygic travel (też platna) i tam te kempingi są 😮... wygląda jakby miała osobna baze danych... podkrada z osm i Wikipedii informacje...
Ale też nie widzę opcji żeby wyeksportować podróż do sygica... Do niego można z googla... jest podobno plugin...
Jakieś to nieporadne, zbyt nieporadne jak na komercyjne rozwiązania
Na szczęście można do sygica importowac poi.
R
Tomtom pokazuje te same campingi co sygic. Sygic korzysta z live traffic tomtoma, a także chyba z wytyczania tras. Wg informacji developera. |
_________________ tak ja sie staram https://www.camperteam.pl...der=asc&start=0
opnia jest jak dupa - każdy ma swoją
"immposible" is not a fact - it is an opinion
 |
|
|
|
|
 |
decumanus
weteran

Twój sprzęt: Ducato 2007
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Kwi 2017 Piwa: 45/24 Skąd: Bielsko Biała :D
|
Wysłany: 2023-07-28, 20:15
|
|
|
Dziś przejechałem prze miasto na sygic truck w konfiguracji kamper - 3,5 t 6mx2.8 i bezczelnie kierowała mnie jak ciężarówkę, wyświetlała nawet ostrzezenia po minięciu znaku zakazu wjazdu ciężarówek.
Więc bye bye. Dobrze że nie zaplacilem
R |
_________________ tak ja sie staram https://www.camperteam.pl...der=asc&start=0
opnia jest jak dupa - każdy ma swoją
"immposible" is not a fact - it is an opinion
 |
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 141/164 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2024-03-10, 13:05
|
|
|
Korzystam z Sygica od ok roku, wersja premium na Android Auto. Nawigacja była w cenie radia które kupiłem. Prowadzi mega dziwnie, próbowałem już wielu ustawień i zawsze to samo.
Natomiast moje pytanie dotyczy aplikacji chroniących przed fotoradarami i kontrolami drogowymi na terenie Francji.
Macie sprawdzonego "Janosika" w wersji francuskiej? |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
rjas
stary wyga

Twój sprzęt: Chausson 720 Titanium
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 23/13 Skąd: Przybysławice/Kraków
|
Wysłany: 2024-03-10, 15:14
|
|
|
Czy przypadkiem Waze nie ma tej samej funkcjonalności w innych krajach ? Również w Polsce oczywiście. |
_________________ Nasz pierwszy którym cieszy się ktoś inny i już wiem kto
 |
|
|
|
 |
andrzej627
Kombatant

Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 350/162 Skąd: Francja
|
|
|
|
 |
prusiak
zaawansowany

Twój sprzęt: Adria Sport A 660 SP
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Gru 2020 Piwa: 44/19 Skąd: Ostrołęka
|
Wysłany: 2024-03-10, 16:38
|
|
|
mischka napisał/a: | Macie sprawdzonego "Janosika" w wersji francuskiej? |
Wydaje się że Yanosik działa we Francji. Ostatnio jeżdżąc po Austrii, Czechach i Słowacji w każdym tym kraju ostrzegał przed fotoradarami, automatycznymi kontrolami winiet itp. Także tego, informuje ale nie wyznacza tras.... |
_________________ ---> :D <--- |
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 141/164 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2024-03-10, 17:33
|
|
|
prusiak napisał/a: | Wydaje się że Yanosik działa we Francji. | Działać pewno będzie. W niemczech też działa, pytanie tylko czy baza danych kontroli mobilnych jest na bieżąco aktualizowana.
andrzej627 napisał/a: | Francuski odpowiednik: Coyote. Nie używam. |
Mi się wyświetla niemiecki Blitzer.de, gdy wbijam Coyote to wyświetla Radarbot |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
|