Twój sprzęt: Chausson 627 GA Pomógł: 11 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 67/2 Skąd: kielce
Wysłany: 2022-12-11, 19:10
Co do zimowych wynalazków.
1.mata na szyby to podstawa. Nie parują szyby i dużo cieplej.
2. Zamki do drzwi. Gdyby nie ta cena. Używam pasa który spina drzwi prawe i lewe. Efekt ten sam. Cena pas i dwa mocowania pasa razem 30 zł.
3. Opony zimowe ok ale jeśli chcesz jeździć zimą koniecznie łańcuchy. Dziś gdyby nie łańcuchy stałbym i czekał na jakiś ciągnik. A tak kolejny raz z miejscówki na dziko po górkę sam wyjechałem.
4. Przy zimowym kamperowaniu koniecznie długa szczotka na kiju do odśnieżania i możliwość wejścia na dach aby śnieg i lód przed odjazdem zgarnąć. Ja wchodzę górnym oknem.
Twój sprzęt: Dethleffs
Nazwa załogi: Nasz Karawaniang
Wysłany: 2022-12-12, 00:51
orkaaa napisał/a:
Co do zimowych wynalazków.
1.mata na szyby to podstawa. Nie parują szyby i dużo cieplej.
2. Zamki do drzwi. Gdyby nie ta cena. Używam pasa który spina drzwi prawe i lewe. Efekt ten sam. Cena pas i dwa mocowania pasa razem 30 zł.
3. Opony zimowe ok ale jeśli chcesz jeździć zimą koniecznie łańcuchy. Dziś gdyby nie łańcuchy stałbym i czekał na jakiś ciągnik. A tak kolejny raz z miejscówki na dziko po górkę sam wyjechałem.
4. Przy zimowym kamperowaniu koniecznie długa szczotka na kiju do odśnieżania i możliwość wejścia na dach aby śnieg i lód przed odjazdem zgarnąć. Ja wchodzę górnym oknem.
1. Zgadza się.
2. W fordzie da się spiąć pasem drzwi? Tam nie ma otworów? Ja nie chciałem pasa bo koliduje z siedzeniami
3. łańcuchy są w planach, dzisiaj byłem w Muszynie Kamperkiem i śniegu bardzo dużo oponki dały radę.
4. Ja jestem wysoki więc wystarcza mi zwykła szczotka :D Fakt na dach dzisiaj drabina by się przydała.
2. W fordzie da się spiąć pasem drzwi? Tam nie ma otworów? Ja nie chciałem pasa bo koliduje z siedzeniami
No właśnie, Orkaa wyspowiadaj się jak to zrobiłeś
Co prawda spinam drzwi pasem, ale zamontowałem takie uszy/skobelki u dołu drzwi tam gdzie jest mocowanie tapicerki. Niby działa, ale wydaje mi się że zbyt mocne to to nie jest.
_________________ Nasz pierwszy którym cieszy się ktoś inny i już wiem kto
Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r. Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/69 Skąd: Olimp ?
Wysłany: 2022-12-12, 14:07
Voku napisał/a:
ZABEZPIECZAMY SIĘ i Kampera Przed Zimą (i nie tylko) ... Mata...
Gdzie kupiłeś maty termiczne?
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r. Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/69 Skąd: Olimp ?
Wysłany: 2022-12-12, 19:02
dzięki... ofert na rynku jest dużo, z opisów wynika, że wszystkie są super... ale wolę kupić coś ze wskazania kogoś kto już to spraktykował👍
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/85 Skąd: Krakow
Wysłany: 2022-12-14, 21:13
Cytat:
No nie zupełnie,po dostaniu sie do środka ,a są tacy co potrafią wyciągnąć małą szybke z uszczelki,lub popuścić szybę odsuwaną (ta na korbkę)
wtedy przy pasach wystarczy ostry nóż i drzwi otwarte.perspektywa mocowania sie z łańcuchem,który brzeczy przy kazdym poruszeniu skutecznie zniecheca złodzieja.Ja odziedziczyłem po Niemcu długi stalowy łańcuch ze spawanymi ogniwami,który miał dwie funkcje. Odstraszać złodzieji i jak sie zakopałem w piachu ,świetnie służył za hol (pasy holownicze popękały jak szmatki,a łańcuch dał rade
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum