Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Coś modnego
Autor Wiadomość
LukF 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Piwa: 551/433
Wysłany: 2023-01-14, 15:48   

SlawekEwa napisał/a:
wejdź tu i będziesz wszystko wiedział https://www.camperteam.pl/forum/warnings.php

Czyli nawet napęd 4x4 nie pomógł...
Posty tego Pana były tak dziwne, że trudno to było czytać. Chyba więc nie będę tęsknił :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta

Cyryl 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Piwa: 325/20
Wysłany: 2023-01-16, 08:03   

gryz3k napisał/a:
...jakby Lewandowski Nobla dostał za wynalezienie leku na raka...

a Lewandowski wczoraj zdobył superpuchar Hiszpanii, strzelając bramkę w półfinale i drugą w finale (el Clasico z Realem), będąc jednym z najlepszych piłkarzy Barcy, choć MVP dostał zasłużenie Gavi wschodząca gwiazda hiszpańskiej piłki - rocznik 2004.

gryz3k 
Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Piwa: 569/306
Wysłany: 2023-01-16, 09:53   

Cyryl napisał/a:
gryz3k napisał/a:
...jakby Lewandowski Nobla dostał za wynalezienie leku na raka...

a Lewandowski wczoraj zdobył superpuchar Hiszpanii, strzelając bramkę w półfinale i drugą w finale (el Clasico z Realem), będąc jednym z najlepszych piłkarzy Barcy, choć MVP dostał zasłużenie Gavi wschodząca gwiazda hiszpańskiej piłki - rocznik 2004.

Wiem oczywiście o Twojej fascynacji sportem ale dla nie osiągnięcia sportowe zawodników nie mają żadnego wpływu na moje życie. To tylko rozrywka. W przeciwieństwie do np. wynalezienia leku na raka. :spoko

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 242/612
Wysłany: 2023-01-16, 11:55   

A Borek Sedlak opuszczał Wielką Krokiew w kapturze głęboko naciągniętym na oczy
:haha

Cyryl 
Kombatant

Wysłany: 2023-01-16, 12:23   

gryz3k napisał/a:
...dla nie osiągnięcia sportowe zawodników nie mają żadnego wpływu na moje życie. To tylko rozrywka. W przeciwieństwie do np. wynalezienia leku na raka. :spoko

masz rację, ale deprecjonowanie sukcesów zawodnika, który wywodzi się z naszej robaczywej piłki nożnej i osiąga sukcesy tylko dzięki własnej pracy, samozaparciu, uporowi charakteryzuje tych, którzy sami wiele nie osiągnęli i nie potrafią tego ocenić.

to że ktoś realizuje się w innej dziedzinie nie przeszkadza docenić kogoś, kto robi coś innego, zakres może być kompletnie inny, ale wymaga to podobnego nakładu pracy i walki z przeciwnościami.

a z drugiej strony czy sam będąc chorym uwierzyłbyś w lek, który powstał na boisku podczas kopania piłki?

zawodnik nawet gdyby był geniuszem, nawet gdyby stanął na głowie nie osiągnie sukcesu w innej dziedzinie niż jego sport i oczekiwanie od piłkarza wynalezienia leku na raka, czy czegoś innego poza piłką jest bardzo naiwne.

nie jestem za tym, aby dawno temu Religę zmuszać do kopania piłki, a Lubańskiego do leczenia ludzi.

ps.
w plebiscycie na sportowca roku nagradza się tylko i wyłącznie sportowców.
jak byś wynalazł perpetum mobile i wspomniany lek na raka też byś się nie znalazł na liście nawet w czwartej dziesiątce.

gryz3k 
Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Piwa: 569/306
Wysłany: 2023-01-16, 13:23   

Cyryl napisał/a:
ale deprecjonowanie sukcesów zawodnika,

Myślę, że nie do końca mnie zrozumiałeś. Ja nie deprecjonuję osiągnięć zawodnika i nie wymagam by działał w innej dziedzinie. Twierdzę tylko, że znaczenie sportu w życiu publicznym, zupełnie inaczej niż w prywatnym, jest mocno przecenione. Zaczęło się od tego, że niby każdy miał oglądać Mundial w TVP. Ja, jak wiele innych osób, nie oglądałem Mundialu nigdzie. Dlaczego? Z tego samego powodu dla którego nie oglądam skoków narciarskich, konnych, polo, golfa i innych. W piłkę wolę pograć na swoim nędznym poziomie bo to dla zdrowia niż oglądać w TV z piwem w ręku. Chętnie pojechałbym na zlot na którym Ty pokazałbyś nam jak grać w siatkówkę. Taką amatorską dla zdrowia i przyjemności. :spoko

Cyryl 
Kombatant

Wysłany: 2023-01-16, 21:44   

moja odpowiedź dotyczyła tego, że część z kolegów była zdziwiona wysoką pozycją Lewandowskiego wobec przedstawicieli innych sportów.

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Piwa: 533/44
Wysłany: 2023-01-17, 00:29   

Cyryl napisał/a:

więc uważam, że powinien być stawiany za wzór młodym ludziom.

pamiętaj jeszcze ilu młodych ludzi dzięki niemu zainteresowało się sportem.

w swojej dziedzinie powinien dostać Nobla - moim zdaniem.

Wzorem sportowca dla młodych to mógłby być, gdyby wykonywał jakąś normalną pracę, a sport uprawiał amatorsko i odnosił w nim podobne sukcesy ....... a tak to może być co najwyżej wzorem pracownika miesiąca , który dobrze wykonuje swoją robotę i odbiera za to wynagrodzenie i premię zgodnie z tym co ustalił ze swoim pracodawcą.

Sport zawodowy to nie sport tylko zawód podobny do zawodu aktora czy artysty scenicznego.
Ani to nie ma nic wspólnego ze zdrowiem , ani z ideą samego sportu.

Fakt, dużo dzieci i młodzieży zainteresowało się piłka nożną , a cześć z nich z powodu Lewandowskiego ...... pytanie tylko ilu pociągnął sport, a ilu profity jakie daje , kiedy się go wykonuje (a nie uprawia) na odpowiednio wysokim poziomie ?

Mam w rodzinie takich Lewandowskich i dobrze wiem co dla kilkuletnich dzieciaków jest dzisiaj motywacją do tego, aby wolny czas poświęcać nie na zabawę , a na treningi w szkółce piłkarskiej ...... i wiem jak się to kończy , kiedy tylko zorientują się , że szanse na osiągnięcie celu są mizerne .

joko 
Kombatant

Wysłany: 2023-01-17, 01:17   

Cyryl napisał/a:
moja odpowiedź dotyczyła tego, że część z kolegów była zdziwiona wysoką pozycją Lewandowskiego wobec przedstawicieli innych sportów.

Wysoka pozycja Lewandowskiego wobec przedstawicieli innych sportów wynika z tego, że pracuje w bardziej popularnej , a przez to bardziej dochodowej korporacji rozrywkowej od innych.
Trudno powiedzieć , czy ma większy talent, czy więcej i ciężej trenuje, czy osiągnięcie wysokich wyników kosztuje go więcej wysiłku niż czołowych przedstawicieli innych dyscyplin.

Cyryl 
Kombatant

Wysłany: 2023-01-17, 10:24   

Joko, kompletnie nie rozumiesz idei sportu wyczynowego.

zadaniem Lewandowskie oprócz zrobienia kasy dla siebie jest bycie idolem dla młodych.

ma to spowodować, żeby jak najwięcej młodych chłopaków i dziewczyn dzięki niemu zainteresowało się sportem.
wyczynowcami zostanie tylko niewiele z nich, a nawet jak nikt nie zostanie to dobrze.
ważne aby grali dla siebie amatorsko lub mniej niż amatorsko, ale do dojrzałego wieku.
dzięki temu będą zdrowsi, będą mniej chorować, dłużej będą pracować, a to wielki zysk dla społeczeństwa.

oprócz tego osobiste uprawianie sportu uczy wielu rzeczy:
nie osiągniesz sukcesu bez pracy,
jak przegrywać,
szacunku dla przeciwnika, chociaż tego w piłce nożnej trudno szukać.

trenowałem drużynę amatorską siatkówki 10 lat i wiesz co było moim największym sukcesem?

nie wyniki sportowe, choć te były, ale to że gdy zaczynałem to po treningu tylko ja się kąpałem, po pół roku wszyscy.

a ci chłopcy zainteresowali się siatkówką dzięki idolom oglądanym w TV (Gruszka, Murek, Papke, Świderski, Zgumny).

dzisiaj już są dojrzałymi panami z prawie dorosłymi dziećmi, ale większość z nich dalej uprawia sport.

Wyświetl szczegóły
Cyryl 
Kombatant

Wysłany: 2023-01-19, 21:12   

a Lewandowski strzeli kolejnego gola w barwach drużyny o której marzył w dzieciństwie, a dopiero 53 minuta.
i dołożył drugą bramkę w 90 minucie.

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 354/135
Wysłany: 2023-01-20, 14:26   

Koledzy Cyryl, joko, gryz3k czy Wy czytacie własne posty? Jak przyjrzeć się z boku tej dyskusji, to albo nie rozumiecie, że każdy może mieć inne poglądy niż ja, albo brakuje Wam miejsca aby swoje racje udowadniać innym, bo o przekonaniu do nich raczej mowy być nie może. Dlatego to się tu dzieje.

Wielu dyskutantów z tego tematu było w Uniejowie. Ale albo było za ciemno przy ognisku, albo za daleko od siebie siedzieliśmy podczas kolacji sobotniej, bo dopiero tutaj dowiedziałem się o obecności niektórych z Was - a szkoda, bo dyskusja na żywo jest ciekawsza i zupełnie to co innego niż tutaj.

6 stron dyskusji w temacie o TVPiS (której ja też nie oglądam- niektóre wyłączności wymuszają), to widać jak brakuje kontaktów z innymi kamperowcami. Dlatego też wróciliśmy do koncepcji spotkań rocznicowych i organizacją tychże zajęła się PTTC, która do tego m.in. została powołana.

Miejmy nadzieję, że już żadne przeszkody (typu Coronavirus) nie przeszkodzą nam spotykać się w rzeczywistości kamperowej.

A... jeszcze jedno. Został pobity rekord ilości kamperów (nie członków) obecnych na zlocie rocznicowym. Dotychczas bywało ok.40, teraz było ponad 60.

Nasze kamperki

Wyświetl szczegóły
joko 
Kombatant

Wysłany: 2023-01-22, 23:35   

wbobowski napisał/a:
Koledzy Cyryl, joko, gryz3k czy Wy czytacie własne posty? Jak przyjrzeć się z boku tej dyskusji, to albo nie rozumiecie, że każdy może mieć inne poglądy niż ja, albo brakuje Wam miejsca aby swoje racje udowadniać innym, bo o przekonaniu do nich raczej mowy być nie może. Dlatego to się tu dzieje.

Pozwolisz Włodku , że się z Tobą nie zgodzę ;)

Nie wiem jak pozostali Koledzy , ale ja czytam zawsze przed naciśnięciem przycisku "Wyślij" i zawsze publikuję to co chce i tak jak chcę napisać , niczego nie żałuję , niczego się nie wstydzę i za nic nie przepraszam :spoko

Dokładnie rozumiemy że każdy może mieć inne poglądy , dlatego je przedstawiamy , o nich dyskutujemy i czasami się o nie spieramy . Gdyby wszyscy mieli takie same, to nie było pola do dyskusji , bo niby o czym ?
To jest z definicji forum dyskusyjne , więc aby istniało musi być o czym dyskutować.
Wyprzedzając od razu mocno prawdopodobną ripostę , że jest to forum karawaningowe i dyskutować powinno się tu tylko w tematach bezpośrednio związanych z karawaningiem odpowiem tak, że po co w takim razie są tu działy takie jak choćby ten w którym tutaj teraz piszemy ?....... no są tu właśnie dlatego, że są chętni którzy chcą w nich pisać i je czytać.

Ludzie na to forum wchodzą z różnych powodów, jedni tylko czytają to co ich interesuje (takich jest znacząca większość), inni czasami zabierają głos , pytają , szukają porad, a inni piszą więcej od całej reszty i zabierają głos w różnych tematach .
Pytanie którzy z nich bardziej przyczyniają się do tego , że to forum żyje i ma przyzwoitą jak na ten rodzaj medium oglądalność ?

Nie wiem jak inni Koledzy, ale ja loguję się na tym forum dla własnej rozrywki , z sympatii , a częściowo również z przyzwyczajenia . Jestem tutaj od 10 lat i pomimo tego, że w tematach stricte karawaningowych mało co mnie już tutaj może porwać , to w miarę systematycznie staram się zaglądać i jak mam ochotę to czasami zabieram głos . Traktuję to bardzo na luzie , na zasadach rozrywki i oderwania na chwilę głowy od własnych zupełnie odmiennych spraw.
Nie mam potrzeby udowadniania innym swoich racji, więc nie brakuje mi miejsca , aby to czynić. Jeżeli czasem moje wypowiedzi mogą robić takie wrażenie to tylko dlatego , że mam z tego ubaw :ok

Pisałem to już kilka razy w innych wątkach przy okazji podobnych dyskusji ...... napiszę raz jeszcze :
Drodzy Właściciele, Zarządcy, Moderatorzy ...... mówiąc krótko Drodzy Decydencji Forum CT.
Jeśli macie swoją wizję tego jak ma to forum wyglądać , w jakich tematach i co mają tutaj ludziska pisać, to sobie to zorganizujcie po swojemu, pousuwajcie działy i wątki, które Was drażnią i po kłopocie . Lista userów się Wam z automatu zweryfikuje i będziecie mieć "porządek" ......a za pół roku forum albo umrze śmiercią naturalną , albo stanie się niedoścignionym wzorem forów tematycznych :bukiet:

Wyświetl szczegóły
Banan 
Administrator
LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Piwa: 360/502
Wysłany: 2023-01-23, 00:18   

joko napisał/a:
za pół roku forum albo umrze śmiercią naturalną

Przepowiadano to już 10 lat temu, może wcześniej... :diabelski_usmiech
Nawet był na ten temat osobny wątek :haha:

Cyryl 
Kombatant

Wysłany: 2023-01-23, 00:19   

wbobowski napisał/a:
...nie rozumiecie, że każdy może mieć inne poglądy niż ja...

ależ doskonale zdaję sobie sprawę.

nie chcę innych za wszelką cenę przekonać do swoich poglądów, ale przedstawiam swoje, a to czy są zgodne z poglądami tego czy innego, to już inna sprawa.

poza tym wyobraź sobie, że na świecie żyłoby 8 mld takich Cyrylów lub ludzi o identycznych poglądach jak ja, to przecież byłby koszmar.
wyobraź sobie dyskusję na forum, jedną wypowiedź i 1000 postów o treści; "tak, masz rację".
człowiek obwiesiłby się na najbliższej gałęzi.

całe szczęście, że są ludzie, którymi mogę się i zgodzić i nie zgodzić.
poznać ich poglądy, ich sposób myślenia, ich argumentację.

Odpowiedz do tematu