|
|
Przesunięty przez: janusz 2009-08-19, 16:50 |
Moje uwagi dla początkujących Kamperowiczów jakim sam jestem |
Autor |
Wiadomość |
bonusik
weteran

Twój sprzęt: Hobby 600...w marzeniach..:))
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Piwa: 10/15 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-04-30, 16:09
|
|
|
faro napisał/a: | co najmniej trzech albo czterech... |
raczej na pewno jest nas więcej a na pewno ja się do tej grupki zaliczam.... |
_________________ Nawet cień przyjaciela starczy by uczynić człowieka szczęśliwym. |
|
|
|
 |
faro
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: fotel pasażera
Nazwa załogi: aulos i czterech budrysów
|
Wysłany: 2009-04-30, 16:27
|
|
|
no to koniecznie trzeba będzie zrobić ankietę, aby policzyć.... |
_________________ Agnieszka Aulosowa
...ZAWSZE KOCHAMY ZA MAŁO I ZA PÓŹNO... |
|
|
|
 |
rafalcho
weteran uzależniony od CT

Twój sprzęt: FORD TRANSIT Burstner Nexxo Family a 645
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Kwi 2007 Piwa: 10/12 Skąd: Łódź / Andrespol
|
Wysłany: 2009-04-30, 16:41
|
|
|
faro napisał/a: | gino napisał/a: | NO TO...JEST NAS 2 z tym samym ''malym '' problemem... |
oj co najmniej trzech albo czterech... |
pięciu .... pięciu .... |
_________________ Pozdrawiam
rafalcho
www.techrol.eu |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2009-04-30, 16:52
|
|
|
tylko nie piszcie że wywołałem epidemię albo co gorsza pandemię gdzieś tam chcę w całym kraju świnie wybić bo wywołały epidemię a ja chce jeszcze żyć
|
|
 |
Oskar
zaawansowany
Twój sprzęt: T4 Multivan
|
Wysłany: 2009-04-30, 17:00
|
|
|
Achoj !
Ja też Chcę!!!!! i to bardzo nawet nie wiecie jak! |
|
|
|
 |
faro
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: fotel pasażera
Nazwa załogi: aulos i czterech budrysów
|
Wysłany: 2009-04-30, 17:01
|
|
|
Rockersik - nie przejmuj się - ta pandemia (pt. chcę więcej niż mam) istnieje od zawsze i chyba jest nieuleczalna... |
_________________ Agnieszka Aulosowa
...ZAWSZE KOCHAMY ZA MAŁO I ZA PÓŹNO... |
|
|
|
 |
Oskar
zaawansowany
Twój sprzęt: T4 Multivan
|
Wysłany: 2009-04-30, 17:05
|
|
|
Sądzę, że tu się może dopisać cała populacja Kamperowa która ma dojrzałe Kamperki! |
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2009-04-30, 17:12
|
|
|
Pamiętajcie, że ważniejsze z kim jeździmy niż czym jeździmy; nie to się liczy ile wydałem na podróż, ale ile niezapomnianych chwil przeżyłem. Koleżance Faro cicho przypomnę, że brak środków wyzwala kreatywność. Czy posiadanie wypasionej fury naprawdę uczyni nas szczęśliwszymi? |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2009-04-30, 17:37
|
|
|
Moje przezwisko Rokers nadane mi zostało przez fajną grupę przyjaciół z osiedla, ja 13- latek dostałem długo oczekiwany wymarzony "Komarek" był to pierwszy model rurowa rama, skurzana sakwa na narzędzia, metalowa lampa przednia, rozruch na pedały, bez amortyzatorów za to siedzisko na podwójnej sprężynie > pozostała grupa kumpli Jawa 350TS, ETZ 150, ETZ 250 jeździliśmy razem na dyskoteki 10 km przy szkole pielęgniarek, nigdy mnie nie zostawili, zawsze razem podjeżdzaliśmy pod dyskotekę budząc ogólne zainteresowanie - i to się liczy sprzętem można się interesować można go kochać i o niego dbać ale przyjaźni się nie kupi i dbac o nią trzeba jeszcze bardziej, kamper to coś co nas łączy ale to my jesteśmy najważniejsi kurcze jeszcze trochę i filozofem zostanę |
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2009-04-30, 17:42
|
|
|
Już jesteś filozofem |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
oliko
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Dukato IV 2,3 Multijet
Nazwa załogi: DANUSIA OLEK
|
Wysłany: 2009-05-01, 03:19
|
|
|
Rockers! Masz na pewno rację. Sądzę ,że nie powinno nas dzielić czy ktoś ma "większego czy mniejszego" nie mylić z czymś innym. Chodzi o samochody turystyczne oczywiście. Ja miałem LT-ka i już pisałem cieszyłem się nim bardzo. Nie będę również się rozwodził kto i co lubi. Jedno jest pewne, każdy samochodzik turystyczny jest zajefajny. Wozi nas tam, gdzie nasze myśli wędrują. Więc cieszmy się z realizacji naszych marzeń, a czy mniejszym ,większym ??? Przekazałem Oskarowi moje myśli skoro prosił na forum o uwagi.Pozdrawiam Was serdecznie. |
_________________ "Carpe Diem " - a może Camper Diem ???
https://www.youtube.com/watch?v=gULy9Ix2pnY to były wakacje!
 |
|
|
|
 |
Black Cadillac
trochę już popisał a dużo można się od niego dowiedzieć.

Twój sprzęt: FORD-BENIMAR 496 NK
Nazwa załogi: K1-Agata i Janusz
Dołączył: 27 Kwi 2009 Postawił 1 piw(a) Skąd: Kąty Wrocławskie
|
Wysłany: 2009-05-07, 01:17
|
|
|
A ja sobie staruszka umalowałem na biało i mam lepszego niż te z salonu 2009r.
Wozi wszędzie i ma wszystko i napewno więcej niż te wasze wypasy.
lodówke ma, łazienke ma, kuchenke ma, ogrzewanie ma, solary ma, antene automatyczną sat. ma, kamerę cofania ma, nawigację ma, TV ma, DVD ma, Cyfrę + ma, Polsat cyfrowy ma, ciepłą wodę ma, i ma klaksony "ka kukaracza" i co przeszkadza mu ze jest PEŁNOLETNI, nie. Tak że nie ważne jakim autkiem się wleczemy po tej naszej Europie i nie tylko, ale wazne czy nam w nim wygodnie. |
|
|
|
 |
zibi
zaawansowany
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Piwa: 3/20 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2009-05-07, 01:24
|
|
|
Black Cadillac napisał/a: | A ja sobie staruszka umalowałem na biało i mam lepszego niż te z salonu 2009r.
Wozi wszędzie i ma wszystko i napewno więcej niż te wasze wypasy.
lodówke ma, łazienke ma, kuchenke ma, ogrzewanie ma, solary ma, antene automatyczną sat. ma, kamerę cofania ma, nawigację ma, TV ma, DVD ma, Cyfrę + ma, Polsat cyfrowy ma, ciepłą wodę ma, i ma klaksony "ka kukaracza" i co przeszkadza mu ze jest PEŁNOLETNI, nie. Tak że nie ważne jakim autkiem się wleczemy po tej naszej Europie i nie tylko, ale wazne czy nam w nim wygodnie. |
I dobrze - bo to Twoje i z tego się ciesz - na tym polega ta zabawa, by korzystac co masz i czerpać z tego to co najlepsze |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2009-05-07, 12:11
|
|
|
a ja też chce "ka kukaracza" muszę nad tym pomyśleć |
|
 |
rumpel
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ford Transit Euroline `96
|
Wysłany: 2009-06-28, 20:54
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Przeczytałem rozterki Oskara i prawdę mówiąc, pomimo że dotychczasowe wypowiedzi wiele rozjaśniły, to jednak jest pewne ale w moim przypadku :
Stoję przed decyzją o kupnie vana do turystyki, wertuję ogłoszenia, by zobaczyć co rynek oferuje . To Multivan , to L300, itp. O Kamperze szczerze nie myślałem, gdyż to jednak większy pojazd , mniej mobilny i droższy w utrzymaniu, choć to co oferuje jest nie do przecenienia .
Zacząłem przeglądać giełdy pod kątem kamperów, nadmienię że mam bardzo skromny budżet rzędu kilkunastu tysięcy zł .
No i wpadłem trochę w tarapaty, gdyż natrafiłem na jeden typ kampera , który mnie urzekł i dla niego byłbym nawet w stanie porzucić myśl o vanie .
Chodzi o Forda Transita MK2
Wiem, że kilku użytkowników ma ten model z początku lat 80-tych , przeglądałem wątek ARCADARKA, no i klops ...
Proszę zerknijcie i wybijcie mi go z głowy
Ford Transit MK2
To aż nadto co potrzebuję i być może nie działam racjonalnie, bo inaczej nie jeździłbym na co dzień 34 letnim autem , jednak ten Ford ma taki urok w sobie ....ech .
Pytam wprost - co wart jest taki egzemplarz dla Was ( tylko transit MK2, żaden inny kamper ), jako doświadczonych użytkowników kamperów ?
Nadmienię, że wygody to on ma dla mnie aż nadto, bardziej interesuje mnie trwałość mechaniczna, koszty eksploatacji , dostępność części itp
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny i piwem chętnie uraczę
Pozdrawiam
rumpel |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|