Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uniejów zmienia podejście do kamperowców.
Autor Wiadomość
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
Piwa: 58/6
Wysłany: 2016-05-19, 10:32   

A jakim niby klientem dla term jest użytkownik kampera - przyjedzie w nim maksymalnie 4 osoby, zajmie miejsca tyle co 2-3 osobowe, którym przyjechałoby 8-12 osób i tylko z nim kłopot, bo jest cwany i się awanturuje jak chce nocować za darmo, wywiesi gacie i jeszcze spuści kota, gdzie nie trzeba.

Jest tak jak mówi krimar.

Brat napisał/a:
(...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... ;)
Ostatnio zmieniony przez krimar 2016-05-19, 11:01, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 178/107
Wysłany: 2016-05-19, 11:01   

Czy jest postawiony znak informujący gdzie i kiedy można zaparkować kampera przed termami?

Myślę .że dalszą polemikę z Panem Poradą powinno poprowadzić PTTCC, aby zapobiec jawnej dyskryminacji kamperow na termach.

Jesteśmy mile widziani jako grupa przy corocznym zjeździe , ale indywidualnie już nie nawet jako klient korzystający z parkingu nie korzystajacy z prądu i rozkładania markizy.
Myślę że warto by poruszyć ten problem wyżej w Uniejowie i skłonić Pana Poradę o zmianę podejścia do indywidualnych klientów nie łamiących zasad przyjętych przy parkowaniu samochodu na parkingu.

Wystarczy informacja co wolno , a czas pokaze swoje po ilości klientów z kamperami .

Na szczęście Uniejów nie jest jedyną oazą na pustyni , a zarządzający tym obiektem nie jego wlascicielem :(

krzlac 
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Piwa: 144/6
Wysłany: 2016-05-19, 12:09   

Bim napisał/a:
klient korzystający z parkingu nie korzystajacy z prądu i rozkładania markizy.

Tak własnie korzystam z parkingu i nie widziałem żadnej tablicy z regulacją co wolno, a czego nie wolno. Pewnie na tablicę też im szkoda kasy. Najtaniej straszyć kamperowców za darmochę na CT i to jeszcze za pośrednictwem innego uczestnika. Nie ma też informacji na stronie internetowej, czego nie mogę pojąć, bo to 5 minut pracy dla administratora strony.

Wniosek: Tu nie chodzi o kasę, to zwykłe manie klienta w d...e. Dyrektor nie napiszę że parkować nie nie wolno, ale z parkingu będzie wyganiał. Pogratulować.

brams 
Kombatant

Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010
Piwa: 172/171
Wysłany: 2016-05-19, 14:01   

Jawor_ki napisał/a:

Powodami tej decyzji były m.in. następujące sytuacje:
1. Samowolne podłączenie do prądu;
2. Zrzut nieczystości w niedozwolonym miejscu – nieczystości przez wywietrznik wlano do przepompowni uszkadzając jednocześnie część urządzeń tam się znajdujących;
3. Wjazd kamperów na teren imprezy masowej pomimo zakazu ze strony pracowników Kompleksu Basenowego oraz ochrony w sierpniu 2015 roku.

ad.1, ad.2 i ad.3

Gdyby ktoś zrobił mi coś takiego na moim terenie miałby natychmiastowy, dożywotni wypierdol.

Tak już mam, że grzecznie pytam się gospodarza o ZGODĘ na korzystanie z jego dobrodziejstwa inwentarza i upewniam się, gdzie jest miejsce na kasztany.

Byłem z 5, czy 6 razy na zlotach przy termach w Uniejowie. Zawsze było to samo - fajna
atmosfera, prąd dla chętnych, no i rewelacyjna cena - 8zł za 1 godzinę korzystania z basenów.
Poprzednim razem dostałem od nich nawet kartę gościa (nie prosiłem, ale: niech Pan weźmie na "zaś") ;) Na to chyba też jest zniżka :roll:

Osobną kwestię stanowi brak woli budowy kamperparku, tego nie rozumiem.

I jeszcze dygresyjka - oburzamy się na zakazy, ale nawet we własnym, niby tak zgranym gronie są łosie (łosiu i łosiu1 - to tylko przypadkowe synonimy), co nie płacą za prąd naszemu organizatorowi. :evil:

A na koniec:
Cytat:
Jestem zawiedziony traktowaniem nas KAMPERY kiedy tylko jestem u Was na basenach termalnych

Cie choroba. :shock:
Kampery mailują....

Wyświetl szczegóły
mischka 
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Piwa: 144/185
Wysłany: 2016-05-19, 14:55   

gdyby mi ktoś kradł prąd i g... wlał na głowę też bym gonił...
naczytałem się o samych pozytywach stawania na dziko a tu taka heca...

Jawor_ki 
doświadczony pisarz

Nazwa załogi: Asia , Adam , Julka i Igor
Piwa: 4/2
Wysłany: 2016-05-19, 16:46   

brams napisał/a:
Jawor_ki napisał/a:

Powodami tej decyzji były m.in. następujące sytuacje:
1. Samowolne podłączenie do prądu;
2. Zrzut nieczystości w niedozwolonym miejscu – nieczystości przez wywietrznik wlano do przepompowni uszkadzając jednocześnie część urządzeń tam się znajdujących;
3. Wjazd kamperów na teren imprezy masowej pomimo zakazu ze strony pracowników Kompleksu Basenowego oraz ochrony w sierpniu 2015 roku.

ad.1, ad.2 i ad.3

Gdyby ktoś zrobił mi coś takiego na moim terenie miałby natychmiastowy, dożywotni wypierdol.

Tak już mam, że grzecznie pytam się gospodarza o ZGODĘ na korzystanie z jego dobrodziejstwa inwentarza i upewniam się, gdzie jest miejsce na kasztany.

Byłem z 5, czy 6 razy na zlotach przy termach w Uniejowie. Zawsze było to samo - fajna
atmosfera, prąd dla chętnych, no i rewelacyjna cena - 8zł za 1 godzinę korzystania z basenów.
Poprzednim razem dostałem od nich nawet kartę gościa (nie prosiłem, ale: niech Pan weźmie na "zaś") ;) Na to chyba też jest zniżka :roll:

Osobną kwestię stanowi brak woli budowy kamperparku, tego nie rozumiem.

I jeszcze dygresyjka - oburzamy się na zakazy, ale nawet we własnym, niby tak zgranym gronie są łosie (łosiu i łosiu1 - to tylko przypadkowe synonimy), co nie płacą za prąd naszemu organizatorowi. :evil:

A na koniec:
Cytat:
Jestem zawiedziony traktowaniem nas KAMPERY kiedy tylko jestem u Was na basenach termalnych

Cie choroba. :shock:
Kampery mailują....

Chyba to jest sednem sprawy :spoko

jarko_66 
weteran

Twój sprzęt: Ducato 3
Piwa: 42/27
Wysłany: 2016-05-19, 20:52   

Byłem 1_3 maja. Zajechałem stało kilka kamperków od nas na betonkach. Pytam czy mają pozwolenie na postój i podłączenie do prądu. I słyszę, byli w termach pozwolenia nie dostali i stanęli sami i sami się podłączyli. Szlak mnie trafił ,to tak trochę ,gdybym zostawił otwartą bramę ,ktoś wjechał i widząc gniazdko podłączył się. A i jeszcze na mnie nakrzyczał . Poszedłem do Pana Rafała sprawę załatwiłem, na tyle że nikt nas nie ścigał za opłatą 10 zeta za prąd. Ja wyjechałem oczywiście za siebie zapłaciłem,i mam nadzieję ,że pozostający należność uregulowali. To nie Pan Rafał odpowiada za politykę Term, jako że ostatnio zdarza mi się organizować zloty w Uniejowie mogę powiedzieć ,że Pan Rafał to bardzo przyzwoity facet. A prawda jest taka jak pisze Krzysiek
krimar napisał/a:

A jakim niby klientem dla term jest użytkownik kampera - przyjedzie w nim maksymalnie 4 osoby, zajmie miejsca tyle co 2-3 osobowe, którym przyjechałoby 8-12 osób i tylko z nim kłopot, bo jest cwany i się awanturuje jak chce nocować za darmo, wywiesi gacie i jeszcze spuści kota, gdzie nie trzeba.
dopiero konkurencja może to zmienić . :gwm Mam nadzieję że jesienny zlot odbędzie się normalnie :spoko

Stanek 
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Piwa: 217/47
Wysłany: 2016-05-20, 06:33   

Ja w Uniejowie byłem w zeszłym roku pierwszy raz i był to pierwszy i ostatni raz. Żeby wejść na baseny musiałem stanąć w kolejce o 8 rano. Wewnątrz człowiek na człowieku. Dopóki będzie takie obłożenie i nie wyrośnie jakaś konkurencja w okolicy to kilka kamperów w lewo kilka w prawo nie robi różnicy skoro ludzie i tak stoją w kolejce.

Oczywiście nie pochwalam zachowań opisanych w mailu :gwm

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2016-05-20, 07:34   

Stanek napisał/a:
Żeby wejść na baseny musiałem stanąć w kolejce o 8 rano. Wewnątrz człowiek na człowieku.
pamiętaj, że winny tej sytuacji byłeś również Ty... :wyszczerzony:
każdy ze stojących w kolejce, podobnie jak i Wy..chciał dostać się na basen..
mało tego, wszyscy chcieliście w tym samym momencie.. :haha:

znajdź mi tu winę....basenów :-P

Wyświetl szczegóły
Argo 
weteran

Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Piwa: 31/1
Wysłany: 2016-05-20, 08:50   

gino napisał/a:
Stanek napisał/a:
Żeby wejść na baseny musiałem stanąć w kolejce o 8 rano. Wewnątrz człowiek na człowieku.
pamiętaj, że winny tej sytuacji byłeś również Ty... :wyszczerzony:
każdy ze stojących w kolejce, podobnie jak i Wy..chciał dostać się na basen..
mało tego, wszyscy chcieliście w tym samym momencie.. :haha:

I dwie godziny przed otwarciem

Stanek 
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Piwa: 217/47
Wysłany: 2016-05-20, 08:53   

gino napisał/a:

Czy ja cokolwiek napisałem o winie basenów? Chodziło mi o to, że dopóki będzie tylu chętnych to basenom nie będzie zależało na kamperach, bo jak nie kamper to kto inny przyjedzie. Skoro kampery dodatkowo sprawiają kłopoty to łatwiej pogonić niż rozwiązać problem.

Mnie taki tłok nie odpowiada więc więcej tam nie pojadę. Nie ważne czyja to wina - moja, basenów czy innych ludzi :ok

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2016-05-20, 09:01   

Stanek napisał/a:
Czy ja cokolwiek napisałem o winie basenów?

Niby nie..
ale zerknij na tytuł tematu :spoko

JaWa 
Kombatant
Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Piwa: 367/234
Wysłany: 2016-05-20, 09:23   

jarko_66 napisał/a:
I słyszę, byli w termach pozwolenia nie dostali i stanęli sami i sami się podłączyli.

Znaczy się przepiłowali kłódkę od szafki z prądem i się podłączyli ? :haha:

Jawor_ki 
doświadczony pisarz

Nazwa załogi: Asia , Adam , Julka i Igor
Piwa: 4/2
Wysłany: 2016-05-20, 11:42   

JaWa napisał/a:
jarko_66 napisał/a:
I słyszę, byli w termach pozwolenia nie dostali i stanęli sami i sami się podłączyli.

Znaczy się przepiłowali kłódkę od szafki z prądem i się podłączyli ? :haha:

Jacku kto jak kto ale Ty dobrze wiesz, że skrzynka prądowa nie jest zamknięta na kłódkę. Równie dobrze wiesz , że jeden telefon do menagera i masz zgodę na zlot/spot czy też spotkanie. Myślę, że gdyby wszyscy podchodzili w realu do tematy tak jak Ty to dzisiaj nie byłoby dyskusji o zmianie podejścia do kamperowców. Masz natomiast rację z tym, że wszyscy ponosimy skutki działań niewielu z Nas. :spoko

Zaproponowałem Panu Rafałowi udział w dyskusji zobaczymy czy skorzysta z zaproszenia.
Niestety argumenty Term o szkodliwym działaniu kilku kamperowców jak i Nasze o niesłusznym traktowaniu pozostałych turystów karawaningowych trudne są do obalenia. Może jednak dyskusja pozwoli dojść do kompromisu.
Pozdrawiam Adam :spoko

JaWa 
Kombatant
Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Piwa: 367/234
Wysłany: 2016-05-20, 12:29   

Jawor_ki napisał/a:
Jacku kto jak kto ale Ty dobrze wiesz, że skrzynka prądowa nie jest zamknięta na kłódkę

Dobrze wiem, że jest zamknięta. Jak ostatnio byliśmy to po zgłoszeniu pobytu, przyszedł pan i otworzył. Uważam, że było OK. Teraz za to jest zakaz wjazdu. Cała sytuacja idzie w złym kierunku, niestety.

Porównam podejście geoterm w Uniejowie i Grudziądzu.
W Grudziądzu po kilku zlotach zainstalowano kilka skrzynek z prądem, może się podłaczyć kilkadziesiąt kamperów.
W Uniejowie: wieczny problem z prądem, kiedy zgłaszać, komu, za ile. W końcu problem rozwiązano; zakaz wjazdu. Wcześniej jak podjechaliśmy ok. 2:00 w nocy i podłączyliśmy się pod prąd, przyjechała firma ochroniarska i kazała nam się wynosić na trawę koło wałów. W Grudziądzu można się podłączyć o każdej porze dnia dnia i nocy, a rano wykupić kartę parkingową za 10 zł, która jest dowodem opłacenia postoju z prądem. Jest też kran z czystą wodą, bo jaki to problem wyprowadzić kran ? Jest też wskazana studzienka kanalizacyjna, gdzie można zrzucić kota. Mieli z tym jakiś problem ? Żaden, ale dla Uniejowa to pewnie wielka inwestycja za setki tysięcy złotych.
Dzień przed zlotem w Grudziądzu, jest już zarezerwowany parking dla zlotowiczów, wyznaczony taśmami. Początkowo geotermia w Grudziądzu kupiła duży namiot, żebyśmy mieli gdzie organizować swoje imprezki. Później przeniesiono nas do "piramidy", prawie do rana czuwa nad nami pracownik geotermii. To wszystko w ramach opłat parkingowych. (10 zł)
Gdy zadzwoniłem, że chcemy zorganizować wycieczkę autokarem, żeby podali mi namiary na jakieś firmy przewozowe, odpowiedzieli, że sami znajdą najtańszego i dobrego przewoźnika i tak też zrobili.
Gdy zbliża się termin zlotu, często sami się przypominają, że na nas czekają.
To w Grudziądzu, a w Uniejowie zakaz wjazdu i trawka pod wałem.
Obie firmy są własnością skarbu państwa. Można tak, można siak.

PS
Chciałem dać więcej porównań, ale nie było co porównywać.
Ostatnio zmieniony przez JaWa 2016-05-20, 12:38, w całości zmieniany 1 raz  

Wyświetl szczegóły
Odpowiedz do tematu