|
|
|
Jumper, czyli od zera do kampera |
| Autor |
Wiadomość |
Jumper369
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Jumper L4H2 2015
|
Wysłany: 2021-09-17, 06:51
|
|
|
Bardzo dziękuje za te informacje.
Dałem podkład epoksydowy, następnie farbę hammerite a na to lakier. Później dopiero taśmę.
Jeśli pokryłbym taśmę lakierem bezbarwnym a dodatkowo na styku obu materiałów położył uniwersalny silikon bezbarwny? Czy taka zabawa przy tym ma sens, czy jednak w perspektywie czasu może to zrobić więcej szkody niż pożytku i lepiej zerwać taśmę i położyć coś pod nią ponownie? Swoją drogą co najlepiej, bo wcisnąłem wszystko co miałem :D
Zrzut ekranu 2021-09-17 o 07.47.55.png
|
 |
| Plik ściągnięto 12 raz(y) 200,14 KB |
|
|
|
|
 |
Meyer
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Iveco Daily
|
Wysłany: 2021-09-17, 08:57
|
|
|
Najlepiej stosować produkty z utwardzaczem:
podkład epoxydowy i lakier z utwardzaczem a czasami warto dodać do lakieru dodatek zwiększający elastyczność.
Produkty te nie są "kompatybilne" z farbami termoplastycznymi czyli np Hammerite.
Da się je połączyć malując mokro w mokro ale sens tej operacji przy dzisiejszych cenach poliuretanów jest wątpliwy.
Przy malowaniu na sucho często taki termoplastyk po nałożeniu na niego warstwy akrylu,
czy poliuretanu po prostu się zważy.
Widziałem termoplastyki które zostały zważone przez zwykłą szpachle chemoutwardzalną. Podobne tendencje wykazuje bardzo popularny podkład na rdzę Bru..x.
Z silikonami też należy uważać ponieważ zwykły silikon to z reguły silikon kwaśny czy octowy.
Jeśli bardzo chcesz zastosować silikon szukaj neutralnego. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|