Koledzy Cyryl, joko, gryz3k czy Wy czytacie własne posty? Jak przyjrzeć się z boku tej dyskusji, to albo nie rozumiecie, że każdy może mieć inne poglądy niż ja, albo brakuje Wam miejsca aby swoje racje udowadniać innym, bo o przekonaniu do nich raczej mowy być nie może. Dlatego to się tu dzieje.
Pozwolisz Włodku , że się z Tobą nie zgodzę
Nie wiem jak pozostali Koledzy , ale ja czytam zawsze przed naciśnięciem przycisku "Wyślij" i zawsze publikuję to co chce i tak jak chcę napisać , niczego nie żałuję , niczego się nie wstydzę i za nic nie przepraszam
Dokładnie rozumiemy że każdy może mieć inne poglądy , dlatego je przedstawiamy , o nich dyskutujemy i czasami się o nie spieramy . Gdyby wszyscy mieli takie same, to nie było pola do dyskusji , bo niby o czym ?
To jest z definicji forum dyskusyjne , więc aby istniało musi być o czym dyskutować.
Wyprzedzając od razu mocno prawdopodobną ripostę , że jest to forum karawaningowe i dyskutować powinno się tu tylko w tematach bezpośrednio związanych z karawaningiem odpowiem tak, że po co w takim razie są tu działy takie jak choćby ten w którym tutaj teraz piszemy ?....... no są tu właśnie dlatego, że są chętni którzy chcą w nich pisać i je czytać.
Ludzie na to forum wchodzą z różnych powodów, jedni tylko czytają to co ich interesuje (takich jest znacząca większość), inni czasami zabierają głos , pytają , szukają porad, a inni piszą więcej od całej reszty i zabierają głos w różnych tematach .
Pytanie którzy z nich bardziej przyczyniają się do tego , że to forum żyje i ma przyzwoitą jak na ten rodzaj medium oglądalność ?
Nie wiem jak inni Koledzy, ale ja loguję się na tym forum dla własnej rozrywki , z sympatii , a częściowo również z przyzwyczajenia . Jestem tutaj od 10 lat i pomimo tego, że w tematach stricte karawaningowych mało co mnie już tutaj może porwać , to w miarę systematycznie staram się zaglądać i jak mam ochotę to czasami zabieram głos . Traktuję to bardzo na luzie , na zasadach rozrywki i oderwania na chwilę głowy od własnych zupełnie odmiennych spraw.
Nie mam potrzeby udowadniania innym swoich racji, więc nie brakuje mi miejsca , aby to czynić. Jeżeli czasem moje wypowiedzi mogą robić takie wrażenie to tylko dlatego , że mam z tego ubaw
Pisałem to już kilka razy w innych wątkach przy okazji podobnych dyskusji ...... napiszę raz jeszcze :
Drodzy Właściciele, Zarządcy, Moderatorzy ...... mówiąc krótko Drodzy Decydencji Forum CT.
Jeśli macie swoją wizję tego jak ma to forum wyglądać , w jakich tematach i co mają tutaj ludziska pisać, to sobie to zorganizujcie po swojemu, pousuwajcie działy i wątki, które Was drażnią i po kłopocie . Lista userów się Wam z automatu zweryfikuje i będziecie mieć "porządek" ......a za pół roku forum albo umrze śmiercią naturalną , albo stanie się niedoścignionym wzorem forów tematycznych
Nie ze wszystkim się z Tobą zgadzam, ale tutaj masz rację. Forum jest po to aby wymieniać poglądy, również się spierać. Piwo za to
Temat jak temat.
Cyryl - kolego. Lewy mógłby być wzorem, ale medalu od długopisa nie musiał przyjmować. Po co mu to? Ma pozycję, kasę, szacunek - warto było?
Wracając do forum - jest po to, by wymieniać poglądy. Różne. Ja często czytam o miejscówkach, ciekawych miejscach, ale wchodzę też na "polityczne" wątki, bo po to jest forum i mam nadzieję, że nigdy nie będzie jednogłośne.
Wracając do forum - jest po to, by wymieniać poglądy. Różne. Ja często czytam o miejscówkach, ciekawych miejscach, ale wchodzę też na "polityczne" wątki, bo po to jest forum i mam nadzieję, że nigdy nie będzie jednogłośne.
I za to Cię lubię
Szkoda tylko, że nie wszyscy to rozumieją, jest jeszcze coś ważnego, o czym niestety niektórzy zapominają - wzajemny szacunek i kultura wypowiedzi.
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 569/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
Wysłany: 2023-01-23, 09:54
wbobowski napisał/a:
Koledzy Cyryl, joko, gryz3k czy Wy czytacie własne posty? Jak przyjrzeć się z boku tej dyskusji, to albo nie rozumiecie, że każdy może mieć inne poglądy niż ja, albo brakuje Wam miejsca aby swoje racje udowadniać innym, bo o przekonaniu do nich raczej mowy być nie może. Dlatego to się tu dzieje.
Wielu dyskutantów z tego tematu było w Uniejowie. Ale albo było za ciemno przy ognisku, albo za daleko od siebie siedzieliśmy podczas kolacji sobotniej, bo dopiero tutaj dowiedziałem się o obecności niektórych z Was - a szkoda, bo dyskusja na żywo jest ciekawsza i zupełnie to co innego niż tutaj.
6 stron dyskusji w temacie o TVPiS (której ja też nie oglądam- niektóre wyłączności wymuszają), to widać jak brakuje kontaktów z innymi kamperowcami. Dlatego też wróciliśmy do koncepcji spotkań rocznicowych i organizacją tychże zajęła się PTTC, która do tego m.in. została powołana.
Miejmy nadzieję, że już żadne przeszkody (typu Coronavirus) nie przeszkodzą nam spotykać się w rzeczywistości kamperowej.
A... jeszcze jedno. Został pobity rekord ilości kamperów (nie członków) obecnych na zlocie rocznicowym. Dotychczas bywało ok.40, teraz było ponad 60.
Ponieważ zostałem wywołany z nica to odpowiem. Forum dyskusyjne jest do dyskusji. Dyskusja następuje gdy są przeciwne zdania i dyskutanci. To co jest tutaj to takie przedłużenie markizy. Pod markizą odbywają się podobne.
Mnie akurat na zlocie widziałeś. Na ognisko dotarłem ok 23. Było 5 osób z którymi serdecznie pogadałem przy nalewce.
Resztę dopowiedzieli koledzy.
Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r. Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/69 Skąd: Olimp ?
Wysłany: 2023-01-23, 18:01
a może powinno być tak: pod warunkiem, że
Misio napisał/a:
...nie będziemy w TVP.
🤭
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 551/433 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2023-01-23, 21:57
joko napisał/a:
Nie wiem jak inni Koledzy, ale ja loguję się na tym forum dla własnej rozrywki , z sympatii , a częściowo również z przyzwyczajenia . Jestem tutaj od 10 lat i pomimo tego, że w tematach stricte karawaningowych mało co mnie już tutaj może porwać , to w miarę systematycznie staram się zaglądać i jak mam ochotę to czasami zabieram głos . Traktuję to bardzo na luzie , na zasadach rozrywki i oderwania na chwilę głowy od własnych zupełnie odmiennych spraw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum