|
|
|
weekend w Warszawie |
| Autor |
Wiadomość |
Sznurek
zaawansowany

Twój sprzęt: McLouis 49 Tandy Plus
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Paź 2011 Piwa: 44/9 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
|
Wysłany: 2013-08-22, 10:44
|
|
|
Kolejny etap to Ogród Saski i Grób Nieznanego Żołnierza.
Niestety cały plac jest w remoncie a grób otoczony płotem (pełnym) i zaglądnąć można tylko przez szpary
Potem jedziemy pod stadion. Niestety, z powodu przygotowań do koncertu Rogera Watersa, nie ma możliwości wejścia do środka. Oglądamy go z zewnątrz....
...i jedziemy do stacji balon zlokalizowanej niedaleko.
Pogoda jest przepiękna więc nie możemy sobie odmówić lotu. I dobrze zresztą, bo widoki są naprawdę fantastyczne
Robi się już wieczór i kiedy wracamy do kampera jest godzina 20. Ale to jeszcze nie koniec atrakcji na dzisiaj. Po krótkim odpoczynku idziemy na godzinę 21.30 na pokaz do fontann.
Wychodząc z kampera ze zdziwieniem stwierdzamy, że pusty dotąd parking jest w tej chwili absolutnie zabity samochodami. To oglądający, którzy przyjechali na tenże pokaz.
Widziałem już sporo tzw tańczących fontann, ale tu przy połączeniu muzyki, światła, kształtu z projekcją filmików na kurtynie wodnej oraz efektami laserowymi robi to wspaniałe wrażenie - polecam wszystkim
Trzeci dzień zwiedzania zaczynamy od Zamku Królewskiego. Moje uczucia trochę mieszane. Wnętrza piękne, wspaniale zrekonstruowane. Ale właśnie... Zrekonstruowane. Ta świadomość, że budynek ten jest tak naprawdę młodszy niż ja powoduje dziwne uczucie...
Tu sala senatorska, gdzie uchwalono Konstytucję 3 maja
I kopia samej konstytucji
A tak swoją drogą, to w prawym górnym rogu ja widzę datę 5 maja...
Resztę dnia spędzamy już na luźnym spacerowaniu, lodach, kawie itp.
Około 17 wyruszamy bardzo zadowoleni z pobytu do domu.
Trzeba będzie takie wyjazd powtórzyć |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2013-08-23, 20:37
|
|
|
| My również wrocilismy z warszawy.Moze cos skrobnę,ale nie mam czasu.DZIEKUJE,za podpowiedz o noclegu w Wilanowie.Byl to strzal w 10-tke.Bilety trzy dniowe,na parkingu darmowym było jak na kempingu.Autobusy 116,180,rewelka,potem pieszo,lub tramwajami i metrem,tak sobie dzieci zyczyly.Komunikacja w warszawie na piatke z plusem.pozdrawiam Barbara Muzyk |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 59/73 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2013-08-24, 06:18
|
|
|
| Zbigniew Muzyk napisał/a: | | na parkingu darmowym było jak na kempingu |
Cos sie zmienilo w Wilanowie, jakies udogodnienia dla kamperow? |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
Duduś
stary wyga

Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Paź 2008 Piwa: 29/6 Skąd: ze stawu
|
Wysłany: 2013-08-25, 19:55
|
|
|
No i my już w domu
Pogoda dopisała ale sprzęt rowerowy nie
Normalnie dostołech pana (czyt. złapałem gumę) i tu dzięki dla Gina i Zderzaka za pomoc
A na końcu wylądowaliśmy u Pawciów i tu serdeczne dzięki za przyjęcie i miły wieczór |
_________________ " ..jak zwykle słucham niemodnej muzyki
jak zwykle jest mi wszystko jedno
jak zwykle piszę beznadziejne teksty
jak zwykle trafiam w sedno..."
 |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/469 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2013-08-28, 10:57
|
|
|
| Duduś napisał/a: | | A na końcu wylądowaliśmy u Pawciów i tu serdeczne dzięki za przyjęcie i miły wieczór |
Miło było.. i bardzo szybko się skończyło.
Do tematu dodam, że naprzeciwko parkingu, po drugiej stronie Wisły jest Miejski Ogród Zoologiczny.
http://www.zoo.waw.pl/
Można tam dostać się mostem Śląsko- Dąbrowskim. Dłuższą chwilę spacerkiem bądź w miarę szybko rowerami. |
|
|
|
 |
Duduś
stary wyga

Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Paź 2008 Piwa: 29/6 Skąd: ze stawu
|
Wysłany: 2013-08-28, 11:49
|
|
|
| Pawcio napisał/a: |
Do tematu dodam, że naprzeciwko parkingu, po drugiej stronie Wisły jest Miejski Ogród Zoologiczny.
http://www.zoo.waw.pl/
Można tam dostać się mostem Śląsko- Dąbrowskim. Dłuższą chwilę spacerkiem bądź w miarę szybko rowerami. |
mieliśmy tam wstąpić gdyż pracuje tam nasz forumowy kolega i zapraszał nas do zoo tylko że akurat w ten weekend nie było go w Polsce i zrezygnowaliśmy
Wiele miejsc zostało do zobaczenia a weekend szybko mija szczególnie na szukaniu dętki 700x38C |
_________________ " ..jak zwykle słucham niemodnej muzyki
jak zwykle jest mi wszystko jedno
jak zwykle piszę beznadziejne teksty
jak zwykle trafiam w sedno..."
 |
|
|
|
 |
salut
weteran

Twój sprzęt: Weinsberg Cara Loft 700 MEH
Nazwa załogi: SALUCIKI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2010 Piwa: 112/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-08-28, 17:31
|
|
|
| Pawcio napisał/a: |
Albo jeszcze szybciej promem.
|
_________________ I don't need Google, my wife knows everything !!!
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|