Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Skandynawia-przekroczenie prędkości
Autor Wiadomość
lord0905-1 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5 TD
Wysłany: 2011-07-29, 00:22   Skandynawia-przekroczenie prędkości

W m-cu czerwcu b.r. wybralismy się do Szwecji i Norwegii. Wyprawa była bardzo udana , dużo wrażeń , pięknej przyrody i ta.....kich ryb. Ale jeden incydent zepsół nam humory na kilka dni. Będąc w Skandynawii drugi raz wiedziałem że tam skrupulatnie trzeba przestrzegac predkości. Ale chwila nieuwagi ,mimo że się pilnowałem, toczący sie z górki camper nabrał prędkości i zaliczyłem 11 km ponad dopuszczalną predkośc na radarze policji. Nie było tłumaczenia "nie zauważyłem' "przepraszam" i tym podobne. Nie było innej opcji-tylko płacic. Przy okazji dmuchałem w alkocholomierz. Miałem wrażenie że policjant na polaków ma "alergie" Wypisał mi mandat kredytowy na kwotę 2400 koron to okolo 1200 zl . Zaraz po mnie zatrzymał młodą szwedkę która przekroczyła predkośc o 19km ale ją puscił. Nie dla wszystkich i w Szwecji jest takie same prawo.Jeszcz kilka razy przez nieuwagę przekraczałem dopuszczalną prędkośc ,dopiero pózniej przyjołem zasadę jest 50km jadę 40km. Byłem bardzo z frustrowany, ale z czasem zrozumiałem. że sami jestesmy sobie winni . Czesto wstydziłem się za rodaków i zbierałem po nich z nad brzegów jezior puszki po "tyskim,zubrze" jako dowody bytowania polaków. Podobnie jak nad polskimi jeziorami i w lasach. Jeszcze trochę i nie będą nas tam chcieli. Ku przestrodze LORD
Postaw piwo autorowi tego posta

andreas p 
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Piwa: 15/43
Wysłany: 2011-07-29, 06:33   

lord0905-1 napisał/a:
Czesto wstydziłem się za rodaków i zbierałem po nich z nad brzegów jezior puszki po "tyskim,zubrze" jako dowody bytowania polaków. Podobnie jak nad polskimi jeziorami i w lasach. Jeszcze trochę i nie będą nas tam chcieli. Ku przestrodze

Dlaczego Biedronka dopiero teraz sprowadzila ten towar???

Biedronka OFERTA SPECJALNA.jpg

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
Saperka składana

Cena: 19,99 zł/szt.

Postaw piwo autorowi tego posta

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/171
Wysłany: 2011-07-29, 07:38   

Niech ktoś podrzuci koledze do czego służy saperka podczas kamperowania...... bo napewno nie do zasypywania puszek !!!!! Rece opadają......

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/171
Wysłany: 2011-07-29, 07:50   

lord0905-1, Przykro mi że takie widoki spotkałeś ale zapewne to nie kamperowcy, napewno nie ludzie którzy podziwiają i szanują przyrodę a zapewne ludzie typu impreza..... Przepraszam za Nich.....

Wyświetl szczegóły
Odpowiedz do tematu