|
|
Skandynawia-przekroczenie prędkości |
Autor |
Wiadomość |
lord0905-1
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5 TD
|
Wysłany: 2011-07-29, 00:22 Skandynawia-przekroczenie prędkości
|
|
|
W m-cu czerwcu b.r. wybralismy się do Szwecji i Norwegii. Wyprawa była bardzo udana , dużo wrażeń , pięknej przyrody i ta.....kich ryb. Ale jeden incydent zepsół nam humory na kilka dni. Będąc w Skandynawii drugi raz wiedziałem że tam skrupulatnie trzeba przestrzegac predkości. Ale chwila nieuwagi ,mimo że się pilnowałem, toczący sie z górki camper nabrał prędkości i zaliczyłem 11 km ponad dopuszczalną predkośc na radarze policji. Nie było tłumaczenia "nie zauważyłem' "przepraszam" i tym podobne. Nie było innej opcji-tylko płacic. Przy okazji dmuchałem w alkocholomierz. Miałem wrażenie że policjant na polaków ma "alergie" Wypisał mi mandat kredytowy na kwotę 2400 koron to okolo 1200 zl . Zaraz po mnie zatrzymał młodą szwedkę która przekroczyła predkośc o 19km ale ją puscił. Nie dla wszystkich i w Szwecji jest takie same prawo.Jeszcz kilka razy przez nieuwagę przekraczałem dopuszczalną prędkośc ,dopiero pózniej przyjołem zasadę jest 50km jadę 40km. Byłem bardzo z frustrowany, ale z czasem zrozumiałem. że sami jestesmy sobie winni . Czesto wstydziłem się za rodaków i zbierałem po nich z nad brzegów jezior puszki po "tyskim,zubrze" jako dowody bytowania polaków. Podobnie jak nad polskimi jeziorami i w lasach. Jeszcze trochę i nie będą nas tam chcieli. Ku przestrodze LORD |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2011-07-29, 06:33
|
|
|
lord0905-1 napisał/a: | Czesto wstydziłem się za rodaków i zbierałem po nich z nad brzegów jezior puszki po "tyskim,zubrze" jako dowody bytowania polaków. Podobnie jak nad polskimi jeziorami i w lasach. Jeszcze trochę i nie będą nas tam chcieli. Ku przestrodze |
Dlaczego Biedronka dopiero teraz sprowadzila ten towar???
Biedronka OFERTA SPECJALNA.jpg
Saperka składana
Cena: 19,99 zł/szt. |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-07-29, 07:38
|
|
|
Niech ktoś podrzuci koledze do czego służy saperka podczas kamperowania...... bo napewno nie do zasypywania puszek !!!!! Rece opadają...... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-07-29, 07:50
|
|
|
lord0905-1, Przykro mi że takie widoki spotkałeś ale zapewne to nie kamperowcy, napewno nie ludzie którzy podziwiają i szanują przyrodę a zapewne ludzie typu impreza..... Przepraszam za Nich..... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|