|
|
Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 11:21 |
N O R D K A P P 2011 plany! |
| Autor |
Wiadomość |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 23/50 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2011-02-02, 13:07 N O R D K A P P 2011 plany!
|
|
|
witam serdecznie!
skonstatowałem żeby latem [ czerwiec-lipiec ] kiedy wszędzie upał pojechać do skandynawi !? chętnych do towarzystwa zapraszam gorąco !
szczególnie mile widziani brydżyści , rybacy , lingwiści , piloci wycieczek , złote rączki , wielbiciele wina i nie tylko , myśliwi , jednym słowem do tańca i do różańca!
pozdrawiam.
|
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2011-02-02, 20:36
|
|
|
Planujemy w lipcu wyprawę do Norwegii, prawdopodobnie pojedziemy w 3 kampery (Racibórz, Zakopane, Warszawa) Na Nordkapp raczej się nie wybieramy, ale chcemy zobaczyć możliwie dużo w ciągu miesięcznej podróży przez Niemcy, Danię, Szwecję i Norwegię. Jeszcze nie mamy zaplanowanej trasy, przypuszczam że w ciągu miesiąca uzgodnimy główne założenia, bo szczegółowe planowanie nie bardzo ma sens. Lepiej ustalić ogólny kierunek i preferencje, a potem decydować na miejscu gdzie ile dni stoimy i jedziemy dalej.
Jeśli jesteś zainteresowany to podłącz się do nas, taka mała karawana może być fajna!
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
eMKa
Kombatant

Twój sprzęt: Ducato 2,3 09 CAMPERIA
Nazwa załogi: eMKa
Pomógł: 18 razy Dołączył: 22 Sty 2010 Piwa: 297/156 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2011-02-02, 23:33
|
|
|
Koniec czerwca jedziemy z CT do Sankt Petesburga i potem na północ Norwegia
może taka kolejność ?
to się piszemy ! |
_________________ Gosia & Krzysiek
 |
|
|
|
 |
dobek44
zaawansowany

Twój sprzęt: Dethleffs 2,5TD 1991
Nazwa załogi: Motyle
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Maj 2010 Piwa: 10/3 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-02-03, 17:41
|
|
|
| My prawdopodobnie po Petersburgu także przez Finlandię na Lofoty. |
|
|
|
 |
czacza1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-04, 19:54 Re: N O R D K A P P 2011 plany!
|
|
|
| majmarek napisał/a: | witam serdecznie!
skonstatowałem żeby latem [ czerwiec-lipiec ] kiedy wszędzie upał pojechać do skandynawi !? chętnych do towarzystwa zapraszam gorąco !
szczególnie mile widziani brydżyści , rybacy , lingwiści , piloci wycieczek , złote rączki , wielbiciele wina i nie tylko , myśliwi , jednym słowem do tańca i do różańca!
pozdrawiam.
| |
|
|
|
 |
czacza1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-04, 20:08
|
|
|
Witam majmarek ciekawa propozycja -czy jest jakieś ograniczenie wiekowe?
mam 35 lat -wdowa -mieszkam na śląsku
pogodna, otwarta na propozycje wielbicielka dobrego wina i miłego światowego towarzystwa
na różaniec za młoda ,ryby lubię -morskie najlepiej przy świecach i lampce białego wina
mam nadzieje że się nadam |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 178/107 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2011-02-04, 20:22
|
|
|
| czacza1 napisał/a: | mam 35 lat -wdowa -mieszkam na śląsku
pogodna, otwarta na propozycje wielbicielka dobrego wina i miłego światowego towarzystwa
na różaniec za młoda ,ryby lubię -morskie najlepiej przy świecach i lampce białego wina |
Fajny tekst nadaje się do działu powitań tu zginie
Już jestem Twoim wielbiecielem
Przepraszam, że nie na temat ale hehehee |
|
|
|
 |
majmarek
weteran
|
Wysłany: 2011-02-28, 01:23
|
|
|
oh bim ty jak dziecko moja druga połowa[czacza] mnie wypuszcza jak pijanego na ścianę a ty się na to łapiesz! uważaj na piękne kobiety i na alkohol bo wtedy niema brzydkich kobiet.
pozdrawiam
m m |
|
|
|
 |
Lutek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Hymermobile B584
Nazwa załogi: piortek&ulek camp
|
Wysłany: 2011-03-03, 13:26
|
|
|
| Witam ja zaplanowałem urlop na maja i wyprawę do Norwegii również przez Niemcy i Danię, może faktycznie jakoś się skrzykniemy |
_________________ lutek |
|
|
|
 |
young-traveler
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Hymer
|
Wysłany: 2011-03-14, 13:54
|
|
|
Hello. Jestem nowa. Ja i mój Luby wybieramy się do Norwegii na 2 miesiące. Wyjazd planujemy na początku czerwca- przez Niemcy, Danię(stamtąd promem) i Norwegia. Naszą podróż zaplanowaliśmy z południa aż na sam zachód. Chcemy przejechać cały zachód aż na Nordkapp i wracać przez Finlandię, Estonię, Łotwę i Litwę. Może ktoś chętny? Mam świadomość, że 2 miesiące to dla niektórych b. dużo, ale może jednak:)
PS. przepraszam, że trochę nie na temat, ale jadąc na 2 miesiące, nie wiemy kiedy dokładnie będziemy wracać i obawiamy się, że możemy nie dostać się na prom, ponieważ z tego co wiem, miejscówki trzeba wykupywać kilka miesięcy przed. Czy jest możliwość wjazdu na prom bez wcześniejszego wykupywania miejsc, czy raczej jest to mało prawdopodobne? |
|
|
|
 |
dobek44
zaawansowany

Twój sprzęt: Dethleffs 2,5TD 1991
Nazwa załogi: Motyle
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Maj 2010 Piwa: 10/3 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-03-14, 14:10
|
|
|
| young-traveler, Zapisz się na Sankt Petersburg. Przynajmniej nie ma promu i sporo luda jedzie na Nordkapp. |
|
|
|
 |
majmarek
weteran
|
Wysłany: 2011-03-18, 23:07
|
|
|
same plusy pod warunkiem że wcześniej biebrza i białoruś a wracać można promem i dwa miechy jak z bata strzelił.
u mnie problem jest gorszy - dziś wróciłem z agadiru z maroka i zachorowałem. camperów jak grzybów. na cempingu za 2 osoby +prąd+woda 10 euro doba. o pogodzie nie wspomnę a policja jak matka i ojciec razem. 3 X wykroczyłem przestroga i bon voyage!
chyba na zimę założę nowy temat
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

|
Wysłany: 2011-03-19, 11:30
|
|
|
| young-traveler napisał/a: | | Hello. Jestem nowa. Ja i mój Luby wybieramy się do Norwegii na 2 miesiące. Wyjazd planujemy na początku czerwca- przez Niemcy, Danię(stamtąd promem) i Norwegia. |
My planujemy wyjazd w trzy kampery na lipiec i prawdopodobnie połowę sierpnia, cały czas na kołach (Niemcy, Dania, przejazd mostem do Szwecji i dobrymi drogami do Norwegii) Powrót też na kołach.
Myślę, że po sezonie możecie ryzykować z wjazdem na prom, myślę, że szczyt sezonu dla Skandynawii to jednak lipiec, ale lepiej skontaktować się z liniami promowymi i próbować z drogi rezerwować miejsce na promie. Być może istnieje możliwość wykupienia tzw. biletu "open" - bez określenia daty powrotu - wtedy linie promowe określają warunki i sposób dokonania rezerwacji na powrót.
W czerwcu musicie być przygotowani na chłody (nawet w środkowej Norwegii). Rano możliwe są nawet przymrozki (-2 do -5), wieczory też są chłodne, za to bardzo długo jest widno (białe noce).
Może spotkamy się gdzieś na trasie, kampery mamy oznakowane naklejkami CamperTeamu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
young-traveler
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Hymer
|
Wysłany: 2011-05-25, 16:44
|
|
|
| Dzięki wielkie za podpowiedzi.! Bilet na prom Hirtshals - Kristiansand kupiony na 20 czerwca. Zdecydowaliśmy, że będziemy albo wracac przez Szwecję, Danię, Niemcy, albo Litwa, Łotwa, Estonia. Teraz tylko trzeba całą trasę przygotować. Siedzę już nad naszą trasą miesiąc. Cały czas dowiaduję się czegoś nowego, dlatego cały czas jeszcze ją modyfikuję. Będę wypatrywać Waszych Camperków, obiecuję:) Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.! |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

|
Wysłany: 2011-05-25, 17:34
|
|
|
| Witold Cherubin napisał/a: |
My planujemy wyjazd w trzy kampery na lipiec i prawdopodobnie połowę sierpnia, cały czas na kołach (Niemcy, Dania, przejazd mostem do Szwecji i dobrymi drogami do Norwegii) Powrót też na kołach.
Może spotkamy się gdzieś na trasie, kampery mamy oznakowane naklejkami CamperTeamu.
Pozdrawiam |
Korekta terminów,
wyjazd z Polski 19.VI kierunek Hamburg - Dania itd.
Powrót prawdopodobnie koniec lipca.
Do miłego zobaczenia na trasie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|