|
|
Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 17:07 |
Czarnogóra lipiec 2012 |
Autor |
Wiadomość |
artur7
trochę już popisał Weteran

Twój sprzęt: Ducato 1984 zrobiłem kompletną odbudowę
Nazwa załogi: artur7
|
Wysłany: 2012-06-11, 15:25 Czarnogóra lipiec 2012
|
|
|
Wybieramy się do Czarnogóry od 2 lipca na trzy tygodnie .Może ktoś ma ochotę dołączyć ?
Zaczynamy podróż od zlotu 29,30 czerwca , 1 lipca w Dąbrowie Górniczej |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 82/77 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2012-06-11, 22:59
|
|
|
Witaj Artur, którędy chcesz jechać? Ja się wybieram na Bałkany 30.06 wcześnie rano, by być wieczorem na campingu w Suboticy w Serbii, potem już na spokojnie zwiedzanie Serbii, Macedonii, Albanii, Czarnogóry, Chorwacji, Bośni... Powrót na 24.07.
W miarę możliwości wifi będę pisał relację na bieżąco na mojej stronie i zaglądał też na forum.
Plan wyprawy: http://www.cirrustravel.b...akany-2012.html
Pozdrawiam
PS. Jeśli jedziesz od strony Chorwacji to może dane nam będzie się spotkać gdzieś w Czarnogórze. Kontakt może być w tym temacie, jeśli będziesz miał możliwość wejścia na forum w czasie swojej podróży. |
_________________ Mariusz
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
artur7

|
Wysłany: 2012-06-12, 09:48
|
|
|
Hej!
Właściwie to niedawno wpadliśmy na pomysł żeby jechać do Czarnogóry .Planu opracowanego nie mamy, właśnie zaczęłam śledzić strony internetowe związane z tym tematem. Na plan Twojej wyprawy też trafiłam - super wygląda, chociaż nie prześledziłam tego jeszcze na mapie. Właśnie się zastanawiam nad zrezygnowaniem z tego zlotu w Dąbrowie Górniczej i podłączenie się do Waszej wyprawy . oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko temu Ile mniej więcej kilometrów zamierzacie robić dziennie ? Jedziecie jedną załogą ? My zamierzamy jechać w dwie osoby t.j. Ania plus Artur. Z kimś byłoby raźniej.
W zeszłym roku też decyzja o Norwegii zapadła u nas w ostatniej chwili i spotkaliśmy się tam z druga załogą ( bo u nas decyzja prawie zawsze zapada w ostatniej chwili) . Pozdrowionka Ania i Artur
P.S.
Właśnie zastanawiam się nad jedną sprawą. Na ogół zabieramy z sobą motorek ale nie wiem czy nie lepiej na ta wyprawę zabrać rowerów. |
|
|
|
 |
frape
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Gru 2009 Piwa: 115/53 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
 |
artur7

|
Wysłany: 2012-06-12, 17:05
|
|
|
Dzięki za podanie stronki. Chyba ją wczoraj widziałam ale pominęłam bo na zasadzie "kto nie dosłyszy to sobie dopowie" zrobiłam "kto nie doczyta to sam sobie szkodzi". Ale wiem co mnie zmyliło , że nie doczytałam do końca - ten osiołek. Jakoś ciężki pomyślunek miałam wczoraj wieczorem i nie załapałam co kryje się pod osiołkiem. Zaraz ją przejrzę tylko skoczę po mapy i przewodniki do EMPIKU. Jeszcze raz dzięki. |
|
|
|
 |
szymek1967
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2011 Otrzymał 35 piw(a) Skąd: zielona gora
|
Wysłany: 2012-06-12, 17:21
|
|
|
monte negro jest cudowne , wiele niezapomnianych widoków ,uroczych miejscowosci, pięknych plaż ...
ps. kiedyś był taki wątek"spontaniczna wyprawa szymka" , tworzyłem go po przyjeżdzie właśnie (między innymi) z czarnogóry(2011 grudzien)
jednak było kilka zdań negujących urok tego wspaniałego miejsca ,zarzucano mnie że nie jest tak kolorowo i pięknie jak ja to widziałem ,
nie zgadzam się z taką opinią i uwarzam że to jedno z piękniejszych miejsc jakie miałem okazję zwiedzać
z pełną odpowiedzialnością polecam |
_________________ szymek1967 |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 82/77 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2012-06-12, 18:46
|
|
|
Jedziemy jedną ekipą, jeszcze do końca nie wiadomo ile osób (w zeszłym roku do Rumunii deklarowało się 4-5 przyczep, a w końcu jechałem sam z przyczepa i kolega osobówką). Dlatego byłoby raźniej w dwa kamperki. Co do km to nie wiem ile dziennie, całość trasy wychodzi nam 5500km (ze zwiedzaniem) w 25 dni. Spontan.
Problem dla Ciebie może być jeden (chyba że jesteś na to przygotowany?) - do mojej wyprawy potrzebne są paszporty. Dziś załatwiłem zieloną kartę zostaje jeszcze ubezpieczenie zdrowotne (w PZU za 25 dni Voyager ok. 70-80zł podstawowe zdrowotne + podstawowe assistance). |
_________________ Mariusz
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
antwad
stary wyga
Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Sty 2007 Piwa: 17/66 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-06-12, 19:04
|
|
|
cirrustravel napisał/a: | zostaje jeszcze ubezpieczenie zdrowotne (w PZU za 25 dni Voyager ok. 70-80zł podstawowe zdrowotne + podstawowe assistance). |
Ja takie ubezpieczenie kupuję tutaj:
https://www.inseco.pl/turystyka/form.html
Wygodnie. Można wybrać z kilku firm, a co najważniejsze kupuję bez ruszania się z domu |
_________________ "Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat przy każdej okazji" - św. Tomasz z Akwinu |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 357/408 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2012-06-12, 19:17
|
|
|
Cirrustravel,te paszporty to chyba dla dzieci,bo na tej twojej trasie dorosli jada na dowody osobiste/ sprawdzone/,paszport ma nasz pies.Jezeli zapanujemy nad ogrodem to nie wiadomo czy nie bedziemy z wami zwiedzac Serbii,no i kanionu matka,bo nie dojechalismy do niego.do twojej trasy dopisz monastyr bigorski,napiekniejszy i cerkiew w Bitoli.Barbara |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-06-12, 19:21
|
|
|
weszlam na twoja strone www,ale nie wlacza mi sie kontakt.moze podalbys w profilu telefon,lub przyslal mi nr tel.na pw.Ja wole zatelefonowac |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-06-12, 20:24
|
|
|
Zbigniew Muzyk napisał/a: | Cirrustravel,te paszporty to chyba dla dzieci,bo na tej twojej trasie dorosli jada na dowody osobiste/ sprawdzone/,paszport ma nasz pies.Jezeli zapanujemy nad ogrodem to nie wiadomo czy nie bedziemy z wami zwiedzac Serbii,no i kanionu matka,bo nie dojechalismy do niego.do twojej trasy dopisz monastyr bigorski,napiekniejszy i cerkiew w Bitoli.Barbara | Nie wiem,nie wiem.Paszporty warto miec ! |
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-06-12, 20:28
|
|
|
Zbigniew Muzyk napisał/a: | Cirrustravel,te paszporty to chyba dla dzieci,bo na tej twojej trasie dorosli jada na dowody osobiste/ sprawdzone/,paszport ma nasz pies.Jezeli zapanujemy nad ogrodem to nie wiadomo czy nie bedziemy z wami zwiedzac Serbii,no i kanionu matka,bo nie dojechalismy do niego.do twojej trasy dopisz monastyr bigorski,napiekniejszy i cerkiew w Bitoli.Barbara | Nie wiem,nie wiem.Paszporty warto miec !Jechałem tym kanionem na początku kwietnia .Niestety był to deszczowy dzien a na szczytach górek jeszcze widziałem snieg.W sumie robi wrażenie . |
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-06-12, 20:49
|
|
|
ogladam trase cirrkustravela,no w duzo miejscach twoich bylismy,ale spontanicznie po drodze ogladajac mape i przewodnik.Serbia ;Golubac jedzie sie kolo twierdzy,przelom dunaju piekny i dobra droga,monastyr Studienica ok.ladniejszy Zica.Nie moge znalezc to na rzece drin.Macedonia nie bylismy tylko w k.Matka.Czarnogora;ciekawa jestem czy wpuszca was na Sw.Stefan,gdyby nie pies to myslal portier ze tam mieszkam,Ale Zb.z psem podpadl,no i gonili mnie do samej bramy -nie wolno,tylko dla gosci hotelowych.Durmitor stara droga waska na 3m da sie przejechac na okolo i piekna turkusowa rzeka piwa.10e.oplata do Cz.G wazna caly rok.B.CH;jadac przez Metkowicz kolo Caplanija ,przed Pocitelij ,najladniejsze wodospady Srawica slap,naprawde warto skrecic przed Medugorje.Nie wiem gdzie jest slap Skakawec.Sarajewo ;przy starym miescie sobota i niedziela nieplatny postoj.To tyle mi sie przypomnialo,pozdrawiam Barbara,ps,jezeli chcesz moge odnalezc w kalendarzu koordynaty,niestety nie wszyscy maja dar takiego pisania,robienia zestawien,pogrubiania tekstu itp.super |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-06-12, 20:55
|
|
|
Jeszcze dodam że jak by ktos chciał jechac do Albani od strony Podgoricy niech sie zastanowi czy warto .Z dziesięc kilometrów przed granicą z Albanią trwają roboty drogowe.Asfaltu nie ma ale za to dziura na dziurze w sumie to polna droga i to taka że dwa samochody sie nie miną .Dlatego na początku wisi ogłoszenie w których godzinach można jechac w strone granicy .Jednym słowem ruch wachadłowy.Żeby było ciekawiej to po stronie albanskiej jest to samo .W sumie masakra a jesli by były deszcze to klęska.
A tak wygląda ta droga.
ALBANIA 067.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5673 raz(y) 65,82 KB |
ALBANIA 076.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5673 raz(y) 59,89 KB |
PRZY ALBANSKIEJ GRANICY.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5673 raz(y) 83 KB |
ALBANIA 073.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 143 raz(y) 119,38 KB |
|
|
 |
artur7

|
Wysłany: 2012-06-13, 08:41
|
|
|
Nie ma problemu paszporty mamy bo trochę latamy po świecie , a zieloną kartę i ubezpieczenie Artur z racji swojej firmy zaraz załatwi. Dzięki za odpowiedzi , muszę się wczytać bo wczoraj jako " Matka i Polka" zostałam wciągnięta w mecz i wiernie kibicując nie miałam czasu poczytać. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|