|
|
|
Ucieka powietrze z poduszki |
| Autor |
Wiadomość |
kazik_
trochę już popisał

Twój sprzęt: Kayak Rimor
Nazwa załogi: [P_D_K]
|
Wysłany: 2011-06-09, 23:15 Ucieka powietrze z poduszki
|
|
|
Od czasu zakupu mojego ślimaka, schodzi mi powietrze z układu zawieszenia części mieszkalnej w Rimorze Kayaku, więc się zdobyłem i wszystkie miejsca wrażliwe na wyciek spryskałem wodą z szamponem i bingo z prawej poduszki bąbelki się ukazały, dokładnie w miejscu gdzie doprowadzane jest powietrze fotki poniżej.
Moje pytanie brzmi jak to uszczelnić, czy mogę wykręcić jakoś ten cieniutki wężyk? i co dalej?
IMG_7685.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 79 raz(y) 152,01 KB |
IMG_7686.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 64 raz(y) 128,25 KB |
IMG_7688.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 73 raz(y) 100,52 KB |
IMG_7689.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 71 raz(y) 97,78 KB |
|
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 143/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2011-06-10, 04:16
|
|
|
| Wykręć wężyk i zarób końcówkę od nowa.Gdyby coś poszło nie tak, to wszystkie niezbędne elementy dostaniesz w sklepie z częściami do ciężarówek. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
kazik_
trochę już popisał

|
Wysłany: 2011-06-17, 15:19
|
|
|
| Odkręciłem ten wężyk i on jest na zasadzie szybkozłączka czyli się wsuwa i koniec ale mi się go udało wyjąć, obciąłem kawałek przewodu włożyłem na nowo i zakręciłem ale teraz ucieka powietrze w oczach muszę sprawdzić jutro czy z gwintu czy z wężyka, martwi mnie jednak fakt ze ten wężyk ma średnice zewnętrzna nieco pow 3mm tak 3,2mm a nie widzę nigdzie takich do kupienia sa tylko 4mm na zewnątrz i 2 mm wewnątrz, i ciekawe czy dam rady kupić ta złączkę co się wkręca do poduchy, bo moim zdaniem się wyrobiła w miejscu wsuwania wężyka. |
|
|
|
 |
zibikruk
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.8 JTD - LAIKA Kreos 3009
Nazwa załogi: Kruczki
Pomógł: 13 razy Dołączył: 24 Cze 2010 Piwa: 93/115 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2011-06-17, 20:00
|
|
|
Cały zestaw montują oraz sprzedają na allegro w:
INTRAK S.C.
05-800 Pruszków, ul. Domaniewska 8
Tel. +48 22 758-65-74, Fax: +48 22 758-65-74
poniedziałek-piątek 8-16
www.intrak.com.pl
Spróbuj do nich zadzwonić, z pewnością mogą Ci pomóc zarówno w zakresie przewodów jak szybkozłączek. |
_________________ Retirement is the time of your life ... to have the time of your life!
 |
|
|
|
 |
kazik_
trochę już popisał

|
Wysłany: 2011-06-17, 20:26
|
|
|
| Dzięki serdeczne za info, jutro jadę do naszego lokalnego sklepu dla ciężarówek w Ogrodzonej, a jak będzie lipa to skorzystam z ich usług bardzo chętnie. Mam już ją wymontowaną całą poduszkę więc będzie łatwiej. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|