|
|
Kamper park Piaski k/Lublina miejsce przyjazne... |
Autor |
Wiadomość |
Jary70
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.3 JTD Max SAMORÓBKA
Nazwa załogi: DOJARKA
|
Wysłany: 2014-05-15, 18:09 Kamper park Piaski k/Lublina miejsce przyjazne...
|
|
|
Planuje założenie takiego miejsca w Piaskach K/Lublina mam działkę 20000 m2.
Chciałbym żeby był to kamper park dla osób przejezdnych, serwis kampera, pozostanie na noc dwie lub więcej (wycieczki rowerowe, biegi fajna okolica, wędkarstwo, wypad osobówką na zwiedzanie Lublina) w planach miejsca do zimowania przyczepek i kamperów.
Kto może pomóc jak zdefiniować obiekt: pole namiotowe, parking, kemping. Jak są regulacje prawne i wymagania ?
Może był temat dajcie link. Urzędnicy klasyfikują to jako parking?
Pozdrawiam Jarek |
_________________ Zawsze w stronę słońca
 |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
|
|
|
 |
Jary70
stary wyga

|
Wysłany: 2014-05-15, 22:06
|
|
|
dzięki Pawcio weekend ogarnę |
 |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2014-05-15, 23:47 Re: Kamper park Piaski k/Lublina miejsce przyjazne...
|
|
|
Jary70 napisał/a: | Planuje założenie takiego miejsca w Piaskach K/Lublina mam działkę 20000 m2.
Chciałbym żeby był to kamper park dla osób przejezdnych, serwis kampera, pozostanie na noc dwie lub więcej |
Nie wiem jakie masz tam "okoliczności przyrody" ale jeżeli nie są Bardzo fajne to biznesowo nie ma to sensu. W takim kamperparku jak myślisz powinny być co najmniej ogrodzenie, wc i prysznice, zadbany teren, najpewniej z odwodnieniem (żeby nie było błota), oświetleniem itp. Jeżeli działka nie jest Bardzo fajnie położona to inwestycja się Nigdy nie zwróci. Sorki za kubeł zimnej wody. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
Jary70
stary wyga

|
Wysłany: 2014-05-16, 21:37
|
|
|
Nic nie szkodzi Bajaga, mam już rozeznanie co powinno się znajdować, chodzi mi o zdefiniowanie inwestycji: jak parking -muszę się odsunąć od granic działki 6m, od okien 10m, miejsca wychodzą w środku działki , Pole namiotowe, nie wiem jak podejdzie Burmistrz w warunkach jest zabudowa jednorodzinna i selekcja pseudo-turystów, szukam definicji kamperparku czegoś pośredniego pomiędzy parkingiem strzeżonym a kempingiem?
To nie mam być źródło utrzymania, czy grabieży podróżnych, tylko jak w tytule miejsce przyjazne, Karawaningowcom. Inwestycja ma komponować się z promocją regionu: http://www.szlaksobieskiego.info/ współdziałać z wypożyczalnią kamperów, rowerów, może kajaków, zapotrzebowanie pokażę. Baza wypadowa na szlak Sobieskiego, dla wędkarzy, grzybiarzy itp.
Nie podchodzę do tego wyłącznie biznesowo (bo zdechłbym z głodu), a raczej hobbystycznie, miło było by kogoś ugościć z podróży, pokazać czy podpowiedzieć co zwiedzić. Nie ma takiego miejsca w okolicy,a ja osobiście nie jestem zwolennikiem szlajania się po stacjach paliwowych i proszenia o wodę, czy opróżnienie kotka.
pozdrawiam Jarek |
 |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/306 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2014-05-17, 19:33
|
|
|
Trzymam kciuki.
A może wystarczy zgłoszenie na utwardzenie terenu? |
|
|
|
 |
Trampek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-05-18, 17:00
|
|
|
Pawcio napisał/a: | -
Przede wszystkim nie pozwól podciągnąć pod działalność całej nieruchomości o której piszesz. Będziesz miał problem z uregulowaniem samego podateku. Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania po lekturze w/w pozycji wal śmiało . |
A ten wpis mnie bardzo zainteresował . Też planuję budowę kamperparku i to co napisałeś zwróciło moją uwagę .
Możesz bardziej rozwinąc ten temat ? |
|
|
|
 |
Jary70
stary wyga

|
Wysłany: 2014-06-17, 21:41
|
|
|
na razie przyschło ale zipie, może na wiosnę ruszę, dzięki za pomoc temat ogarnięty z lekka.
Pozdrawiam Jarek |
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|