|
|
Pierwszy raz kupuję kampera |
Autor |
Wiadomość |
janoja1
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs
|
Wysłany: 2014-06-24, 10:59 Pierwszy raz kupuję kampera
|
|
|
Witam. Prosze o pomoc. Szukam pierwszego kampera dla mnie + żona i 2 dzieci. Jestem z Gdanska. Gdzie znajdę wiarygodny handel? Może macie coś do polecenia w granicach cenowych 40-55 tys. Na co zwrócic uwagę kupując i jakie marki, rozmiary i zabudowy polecacie polecacie. Tak naprawdę czekam na wszystkie mozliwe rady:-) Załączam modele które znalazłem w sieci. |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2014-06-24, 11:29
|
|
|
U mnie w mieście jest autokomis w którym są 4 kampery ... właściciel trochę się zainspirował kamperkami, podróżami ( moimi opowieściami ) i w zeszłym roku sprowadził pierwszego kampera na próbę... i zaczęło mu iść
...zresztą sam zaczął jeździć - wczoraj wrócił z Chorwacji...nawet kampera którym wrócił widzę z okna ... a to chyba ten :
http://otomoto.pl/fiat-du...-C33392330.html
... jest to mój znajomy, jednak to jego biznes i zachwalanie jego towaru nie leży w moim interesie. Oczywiście jak przyjedziecie do mnie to zapraszam na kawę, ale z racji tego że to małe miasto+kolega nie będę uczestniczył w oględzinach jak i targach
Jedno co mogę powiedzieć z ręką na sercu to, że kiedyś sprowadził mi auto do firmy którym bezproblemowo przejeździłem 3 lata, oraz że kampery przyjeżdżają z lekkimi defektami typu urwany kabelek, coś niedokręcone , coś nie sprawne - i na miejscu jest naprawiane.
Numer tel 660-670-988
Możesz się powołać na Roberta Kamperowca |
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2014-06-24, 17:57
|
|
|
janoja1 napisał/a: | Szukam pierwszego kampera dla mnie + żona i 2 dzieci. Jestem z Gdanska. |
Moim skromnym zdaniem szukaj raczej prywatnych osób sprzedających kampery, którymi już nie chcą/nie mogą jeździć. Ja osobiście szukałem w internecie przez kilka miesięcy i znalazłem prawdziwą okazję w Niemczech: roczny kamper (przebieg 15 000 km) z naprawioną alkową (spadło drzewo i zgniotło część alkowy) z certyfikatem szczelności sprzedawało młode małżeństwo z jednym dzieckiem, które spodziewało się następnego potomka i krótki kamper (5,4 m) był dla nich za mały. Kamper był wykorzystywany przez sprzedającego do pracy (dużo jeździł jako spec od nagłośnienia imprez masowych) i chcieli szybko sprzedać kampera po sezonie, więc cena była bardzo przystępna, ale oczywiście powyżej 55 tys zł (konkretnie zapłaciłem 20 tys Euro).
Ale zdarzają się inne okazje, zwłaszcza w przypadku starszych ludzi, którzy z różnych powodów sprzedają swoje zazwyczaj zadbane kampery po przystępnych cenach.
Dla załogi 2 dorosłych + 2 dzieci potrzebny jest raczej większy kamper (raczej ponad 6 m długości) i chyba ze spaniem dla 2 osób nad kabiną kierowcy (alkowa lub półintegral) i z tyłu kampera (mogą być piętrowe łóżka).
Poszukaj w internecie na forach niemieckich lub holenderskich, bo tam najczęściej można znaleźć kampery w dobrym stanie. W Polsce to raczej tylko od camperteamowca można odkupić zadbanego kampera, ale zdarzają się wyjątki.
Myślę, że koledzy pomogą Ci przy wyborze i zakupie Twojego pierwszego kampera.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|