|
|
Zamki czeskie 2010 - CIRRUS-TRAVEL |
Autor |
Wiadomość |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 82/77 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2011-10-08, 21:59 Zamki czeskie 2010 - CIRRUS-TRAVEL
|
|
|
No to rozpoczynam pierwszą w swoim życiu wyprawę z przyczepą kempingową. Nie dość, że trasa dość długa, bo ok. 2400km, to jeszcze temat iście ze średniowiecza. Ogólnie można ten wyjazd określić nie tyle „zamkowy”, co z serii "wszędzie widzę zamki" (po takim tygodniu zaglądasz do lodówki, bierzesz konserwę, otwierasz i co? widzisz zamek nie wspominając już o fakcie, że konserw mamy dość...).
Skoda Superb+Adria 4252
Relacja >> http://cirrustravel.blogs...-tworzenia.html |
_________________ Mariusz
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Nomad
weteran

Twój sprzęt: sprzedany;;E-mail 25020roman@gmail.com
Nazwa załogi: Nomad
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Lut 2011 Piwa: 51/22 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 2011-10-25, 21:23
|
|
|
No i jakaś cisza zapadła......i to mnie trochę irytuje
Nie oszukujmy się -wszyscy przeglądają posty,nawet sciągają zdjęcia ale żeby skomentować?To już trochę rzadziej
Dlaczego?--mam pewną teorię ale jej nie zdradzę......
Powiem tak--wszystkie wyprawy ekstraśne,zdjęcia i opisy również .Myślę że powinno być więcej takich relacji zachęcających do podobnych wypraw lub nawet do powielenia trasy .To jest wartościowe dla innych. |
_________________ http://www.camperteam.pl/...d6e80cd41000112
i sporo innych |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2011-10-27, 08:48
|
|
|
Przepraszam, że zamieściłem tylko link do opisu wyprawy, ale właśnie na ten temat rozmawiałem z Tadeuszem i Januszem na targach, ponieważ nie miałem czasu na kopiowanie i wklejanie relacji na forum. Już tak robiłem na karawaning.pl. Ponieważ relację z Rumunii i Norwegii robiłem "na żywo" z trasy to musiałbym połowę urlopu spędzić nad kompem. Właśnie Tadeusz i Janusz zaproponowali, bym napisał parę słów o wyprawie i wkleił link, więc tak zrobiłem.
Czasem na forum da się wkleić za jednym zamachem tekst i zdjęcia, ale wklejanie tekstu i pojedyncze zamieszczanie zdjęć zajmuje dużo czasu.
Dlatego też te relacje ukazały się dopiero teraz, po zachęcie Tadeusza i Janusza, że nie muszę "bawić się" we wklejanie kilkudziesięciu zdjęć i tekstu, skoro relacja jest gotowa.
Oczywiście mogę zrobić "skrót" na forum, ale co będzie bardziej wartościowe - skrót czy w miarę szczegółowa relacja, z której może ktoś skorzystać? |
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
Annmir
zaawansowany
Twój sprzęt: na razie w planach
|
Wysłany: 2011-10-27, 09:55
|
|
|
No i bardzo dobrze! Każdy kto chce może sobie przeczytać i obejrzeć jak jest link. Mnie bardzo się takie rozwiązanie podoba i bardzo Ci dziękuję. Podoba mi się też podsumowanie (kilometry i koszty). Więc jak tylko możesz to rób tak dalej. Po ilości wejść widać że jest duże zainteresowanie. Pozdrawiam serdecznie |
_________________ Annmir |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2011-11-30, 13:03
|
|
|
W najbliższych dwóch numerach "Polskiego Caravaningu" ukażą się dwie części relacji z przedstawionej na forum mojej wyprawy "zamkowej" do Czech. W zasadzie niewiele będzie się ona różnić od tej na mojej stronie, ale faktem jest, że ukaże się w formie drukowanej.
Cieszę się, że jestem w gronie współpracowników PC, pośród takich osób jak Tomasz Skup z karawaning.pl, Tadeusz Sakowski z CamperTeam, Dariusz Jajko z PZM, czy Kaziu Kluska z Caravaning World, którzy od lat propagują karawaning.
Pozdrawiam i zachęcam do współpracy z PC, bo są otwarci na takie materiały |
www.cirrus-travel.pl
 |
Ostatnio zmieniony przez cirrustravel 2011-11-30, 13:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2011-11-30, 13:06
|
|
|
cirrustravel napisał/a: | W najbliższych dwóch numerach "Polskiego Caravaningu" ukażą się dwie części relacji z przedstawionej na forum mojej wyprawy "zamkowej" do Czech. |
cirrustravel, gratulacje |
Ostatnio zmieniony przez darboch 2011-12-14, 15:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1600/2330 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2011-11-30, 14:08
|
|
|
cirrustravel napisał/a: | Cieszę się, że jestem w gronie współpracowników PC, pośród takich osób jak Tomasz Skup z karawaning.pl, Tadeusz Sakowski z CamperTeam, Dariusz Jajko z PZM, czy Kaziu Kluska, którzy od lat propagują karawaning.
Pozdrawiam i zachęcam do współpracy z PC, bo są otwarci na takie materiały |
Drogi Mariuszu, ja ogromnie się cieszę, że znam Ciebie osobiście i możemy razem ciągnąć ten wózek mając przy tym satysfakcję.
W ramach doskonałej współpracy z PC nasi Koledzy - laureaci nagród CamperTeamki 2010 - będą przedstawiać swoje prace.
Już przygotowują się do druku: Babaffa i Affa, Brams, And123, Aulos, MAREKH, Artanek58 i będą następni.
Piękno naszej wspólnej zabawy bierze się stąd, że możemy się dzielić naszą radością z innymi, za pośrednictwem PC ze wszystkimi podróżnikami w kraju.
Dla wszystkich Koleżanek i Kolegów, którzy nie szczędzą czasu i tworzą relacje z podróży:
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2011-11-30, 15:35
|
|
|
Super i o to chodzi, by w "naszym" czasopiśmie były nasze treści |
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2011-11-30, 18:06
|
|
|
|
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 358/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2011-12-14, 14:57
|
|
|
cirrustravel, |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2011-12-14, 19:07
|
|
|
Hmmm... Zbigniew zacząłeś post i... ? |
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2011-12-15, 00:41
|
|
|
Zaczelam post i zglupialam,bo andi123 nauczyl mnie pisac na haslo odpowiedz.Ogladam twoje posty i natrafilam na plany Hiszpanii,no i tyle bylo do wyboru ze nie wiedzialam co przycisnac,chodzilo mi o date teggo wyjazdu,wiosna,czy jesien.Druga wazna sprawa;25.XII,jedziemy do Mosznej,bo bedac dwukrotnie nie udalo nam sie wejsc do srodka.Moze 26 bedzie grupa,jak nie to przenocujemy,ale pani mowi z recepcji ze pokoje reprezentacyjne i tak beda zamkniete,wiec nie wiem czy same korytarze warte sa 200zl,a pusze /pies/bedzie sam spal w camperze.Potem,Zieleniec a dalej,myslalam ze Czechy,ale mam stara mape,nie moge sie zorientowac,jak jechales dalej z Mosznej,podajesz nazwy,zamkow,a nie miejscowosci,no i brak mi numerow drod.Niestety mapy zielono-czerwone firmy'freytag&berndt sa niedobre,inne zniknely,gdzie byly nazwy zamkow,jezeli mozesz to prosze o podpowiedz,Barbara Muzyk |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2011-12-15, 00:56
|
|
|
przeczyalam jeszcze raz relacje,mysle dlaczego nikt nie zwiedza lub nie pisze o przepieknym spektaklu w Pradze tzn.spektakl muzyczny Krizikowej fontanny.,kierunek,Trojski zamek,Wystawisko.Widzialam kilka grajacych fontan,ale ta w Pradze naprawde zachwyca,Moze kiedys pokaze na forum zdjecia.Barbara Muzyk,Zbigniew nie lubi pisac na forum. |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2011-12-15, 07:21
|
|
|
Witaj Basiu,
jeśli chodzi o drogi, to nie wiem jak jechałem, bo tym zajmuje się "pani nawigacja" Mamy określone punkty trasy, a potem ewentualnie zwiedzamy wszystko po drodze.
Nie pamiętam cen do zamku w Mosznej (Mosznie), parking u podnóża, przed drogą do zamku płatny, wejście na teren symbolicznie też. Do środka nie wchodziliśmy.
Czechy zamki - zwykle nazwa zamku to też nazwa miejscowości, a jak wpiszesz w google zamek xyz to wyskoczą Ci wszystkie wiadomości o miejscu, dojazd itd.
Praga - nie wiedziałem o tej grającej fontannie dzięki za info - następnym razem na pewno ją odnajdę.
Co do Hiszpanii, to mam niestety 30dni urlopu, ale zawsze w wakacje, więc będzie to na 90% lipiec. |
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2011-12-15, 12:36
|
|
|
po poludniu poszukam koordynatow na aaakrizkowa fontanne.W miastach europy grajace fontanny sa w centrach miast.W Pradze szukalismy i pytalismy Prazan klika razy zanim dotarlismy,obok nocleg polecony przez kierowce z polskiego autobusu.Camperem nie da sie wjechac do podziemnych garazy?Moszna piekna ale nalezy zwiedzic ja w srodku,ile tam musi byc pokoi.To jest najpiekniedzy zamek/wg mnie/w Polsce,drugi w podobnym stylu ale mniejszy w Goluchowie.No nie mowie o molochach typu:Wawel,Ksiaz czy Malbork.Barbara Muzyk |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|