|
|
Podziękowanie za pomoc |
Autor |
Wiadomość |
BOGI
doświadczony pisarz BOGI
Twój sprzęt: Weinsberg 601MQH (dawniej JOINT E33)
|
Wysłany: 2011-09-04, 12:17 Podziękowanie za pomoc
|
|
|
Wreszcie wróciłem z wakacji i tą drogą chcę podziękować za pomoc. Otóż rano stwierdzam, że jakoś jaśniej w łazience i co, widać niebo. Gdzieś przepadła nakrywka dachowa wentylacji w łazience. A sierpień był deszczowy. Co robić, jak zakryć dziurę ale najważniejsze nie pozwolić na zaciek w poszyciu. Stałem tak na parkingu w drodze do Mielna i kombinowałem, gdybym miał internet... I wymyśliłem - telefon do przyjaciela !!! Zadzwoniłem do właściciela bliźniaczego auta w Szczecinie, człowiek od razu zaczął akcję ratunkową. Zadzwonił do mnie za sekundę niezawodny papamobile, który skontaktował mnie z osobą, która w tych okolicach mieszka i może pomóc. Poinformował, że najbliższy punkt naprawczy jest po drodze na Koszalin w Mścicach. Już nie czułem się pozostawiony samemu sobie z kłopotem. Czy wiecie jak ważne jest takie wsparcie osób w biedzie. To jest właśnie chyba główna idea tego forum. W serwisie napraw przyczep w Mścicach nie pomogli mnie, gdyż nie wiem dlaczego mój grzybek ma średnicę 85 a nie jak typowy 110 mm. Ale wystarczył talerzyk plastikowy, trochę żyłki i tak mam do dzisiej, prowizorka działa. Uruchomiłem akcję zakupu grzybka oryginalnego i wymienię komplet. Nie chcę rozwiercać budy aby założyć ten o większej srednicy otworu wentylacyjneho, bo reszta ta co na dachu jest taka sama w obu wywietrzakach.
Zatem jeszcze raz dziękuję właścicielowi Joint E33 ze Szczecina, papamobile oraz mieszkańcowi okolic Koszalina, nie zapisałem numerów tetefonicznych. Ze swojej strony też zgłaszam oczywisty akces pomocy w rejonie mnie znajomym, czyli Warszawy. Jak tylko będę mógł pomóc, zrobię to zawsze i chętnie. Mój telefon 501-026-961. Pozdrawiam wszystkich, też tych którzy mnie w trasie mijając nie odmachiwali. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2011-09-04, 13:51
|
|
|
BOGI, Jak już straciłeś tego grzybka to zastanów się może nad wymiana go na wersję z wiatraczkiem i solarem Np taki jak tutaj http://www.aura.szczecin....kat=82&podstr=0
Ja mam taki zamontowany i sprawdza się dobrze. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|