Twój sprzęt: Fiat Ducato Granduca 2,8 JTD
Nazwa załogi: bryzby
Wysłany: 2013-02-12, 17:44
Darku i Krzysztofie ja myślę,że szczupaki połowimy po 15 kwietnia jak już będą wytarte.
Nie ma co czekać do maja bo jak Krzysztof pisze to już sezon na belonę i będzie coraz trudniej się umówić, chyba ,ze zasmakujecie i się Wam spodoba.
Darku i Krzysztofie ja myślę,że szczupaki połowimy po 15 kwietnia jak już będą wytarte.
Nie ma co czekać do maja bo jak Krzysztof pisze to już sezon na belonę i będzie coraz trudniej się umówić, chyba ,ze zasmakujecie i się Wam spodoba.
super dzięki
ale ja szczupaczki tylko od 1 maja według regulaminu
a jak już pokarzesz gdzie to jest , ,,,to będę częstym gościem
Wysłany: 2013-02-12, 17:55
Okres ochronny na szczupaka został określony na 1.05 dość dawno.Wcześniej był do 15.04. ale to ze względu na to, że szczupak w różnych akwenach wycierał się różnie. Dlatego to dzierżawca ustala termin połowu i w zależności od polityki hodowlanej okresy i wymiary ochronne.
Wysłany: 2013-02-13, 18:48
Darek tutaj temat szczupaka i okonia lepiej pasuje.Ja jak już mnie dopadnie to łowię na mormyszkę i kiwok ale z ochotką naturalną. tylko niestety wzrok mam bardzo dobry ale ręce troszkę za krótkie.
Wysłany: 2013-02-13, 18:52
Dawniej bardzo lubiłem łowić płotki i leszcze na wędkę spławikową,fajna zabawa ,nie musisz wiercić dużo otworów siedzisz sobie na miejscu i do kolegi z termosem też się nie nabiegasz.
Dawniej bardzo lubiłem łowić płotki i leszcze na wędkę spławikową,fajna zabawa ,nie musisz wiercić dużo otworów siedzisz sobie na miejscu i do kolegi z termosem też się nie nabiegasz.
Ja na spławik nie bardzo ,choć zaraził mnie Gino,spławikówką ,tu na terenach wiejskich brak ładnych akwenów ,tylko żwirownia i kanały ,choć jest rzeka Wkra ,ale to nie to co jeziorko
spiningując jestem w żywiole
_________________ Darek
Ostatnio zmieniony przez ARCADARKA 2013-02-13, 19:04, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-02-13, 19:04
Łowienie na spławik pod lodem to zupełnie inna bajka co np przepływanka czy gruntówka ze spławikiem.Tu jest finezja sprzętu,masz spławik bliziutko widzisz każdy jego ruch.Spróbuj na serak-najprościej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum