|
|
¤ Peugeot J5 2.5TD - brak mocy - ciśnienie doładowania - cd. |
Autor |
Wiadomość |
eMGie
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Peugeot J5 Autostar 425 2,5TD '91
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2023 Piwa: 10/2 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2024-07-29, 12:41 ¤ Peugeot J5 2.5TD - brak mocy - ciśnienie doładowania - cd.
|
|
|
Bry...
Jakie powinno być ciśnienie doładowania tego silnika i kiedy powinno być osiągnięte.
Po łykendowym wypadzie, kontynuuję poszukiwanie zaginionych koników :-)
Zmiana początku wtrysku przyniosła sporo dobrego, ale jeszcze nie jest dobrze, jadąc w piątek przy bezwietrznej pogodzie dałem radę rozpędzić się do 100, ale nic więcej, natomiast na powrocie strasznie wiało i jadąc pod wiatr nie dałem rady jechać na 5, max to 85 na 4 biegu.
Obserwowałem manometr i wygląda to tak, że max ciśnienia ok 0,75 jestem w stanie wytworzyć tylko na niższych biegach, powiedzmy do 3 i tylko na bardzo wysokich obrotach. Na 4 i 5 udaje się uzyskać 0,4-0,5 z gazem w podłogę. W książce "Sam naprawiam.." piszą, że maksymalne ciśnienie to 0,7, tylko czy nie powinno być tak, że ono zostaje osiągnięte już od niższych obrotów.
Sprawdzał ktoś jak to wygląda? |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 353/133 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2024-07-29, 13:38
|
|
|
Czasem to banalna rzecz powoduje utratę koników. W zeszłym roku w koparko-ładowarce Caterpillara też szukaliśmy koników. Wtryski zrobiono, pompa zrobiona, nowe turbo, filtry i dalej nic, podobnie jak u Ciebie jakiś tam efekt jest ale marny a sporo to kosztowało czasu i pieniędzy. Zniechęceni przypadkiem w załamaniu dość dziwnej obudowy filtra powietrza odkryliśmy zator. Nagle koparka jak nowa - odżyła.
Może spróbuj przejechać się bez obudowy filtra. Tak na wszelki wypadek.
|
|
|
 |
eMGie
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Peugeot J5 Autostar 425 2,5TD '91
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2023 Piwa: 10/2 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2024-07-29, 13:51
|
|
|
Hehe, miałem właśnie to w planach dziś zrobić :-) Wszystko jest możliwe w tym aucie, już z kilka tego typu "usterek" usunąłem bezkosztowo :-) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|