|
|
Butle na gaz |
Autor |
Wiadomość |
bogdanpiotr
zaawansowany
Twój sprzęt: Fiat Talento EURA MOBIL
|
Wysłany: 2012-02-15, 11:12 Butle na gaz
|
|
|
Witajcie!
Czy ktoś kupił butlę na gaz nie metalową a z kompozytów?. Jest ona lżejsza od metalowej i podobno można ją nabyć na stacjach BP. |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
|
|
|
 |
Irel
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9TD 1994r CI Riviera 1000
Nazwa załogi: Ela i Irek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Gru 2011 Piwa: 54/7 Skąd: Jura Pólnocna
|
Wysłany: 2012-02-15, 13:29
|
|
|
Używałem butli kompozytowej w przyczepie. Zaletą tych butli jest niska waga i możliwość sprawdzenia ile w butli pozostało gazu (butla jest przezroczysta). Napełniona 11 litrowa butla kompozytowa waży 15,00 kg, podczas gdy stalowa o takiej samej pojemności 21,00 kg . Aktualnie mam do sprzedania 1 szt. takiej butli (wraz z reduktorem 37mbar). Nie mogę jej zwrócić do stacji BP, gdyż zaginęła mi umowa zawarta z BP. Butla jest mi zbędna, ponieważ wraz z zakupionym camperem dostałem dwie butle stalowe. Cena sprzedaży butli wraz z reduktorem to 70 zł (obiór tylko osobisty, bo butla jest napełniona w 1/3). Jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę pisać na prv. |
_________________ „Logika zaprowadzi cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi cię wszędzie” Albert Einstein
http://jura.travel.pl/ |
|
|
|
 |
bogdanpiotr
zaawansowany
Twój sprzęt: Fiat Talento EURA MOBIL
|
Wysłany: 2012-02-15, 18:56 Butle na gaz
|
|
|
Dzięki, już mam prawie pełną wiedzę.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|